"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Multa a la lliure expressió i a la llibertat política.

psm-pollenca | 25 Agost, 2014 15:59 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

En Miquel J. Amengual ha pagat aquest matí la multa imposada per la Delegació del Govern.

Avui dilluns el company Miquel Joan Amengual ha fet efectiu el pagament la multa que li va imposar la Delegació del Govern arran de la concentració del 22 de maig de 2012 quan José Ramon Bauzà va visitar la seu del PP de Pollença.

Recordem que fou una concentració de molts ciutadans pollencins de tota condició, no organitzada per cap entitat o col·lectiu en concret, sinó de manera espontània. La concentració responia al malestar ciutadà amb la política lingüística que llavors estava començant a posar en marxa el Govern Balear i la Llei de Símbols.

En Miquel Amengual va protegir un al·lot menor d'edat que estava gravant imatges amb el seu movil i fou abordat per un Guàdia Civil de paisà que formava part del sèquit de Bauzà. Quan en Miquel fou requerit per identificar-se amb el DNI no el va dur damunt (venia de practicar atletisme) però es va identificar dient el seu nom i número. Aquests fets bastaren per acusar-lo i imposar-li una multa de 3.000 euros.

A partir d'aquí es va fer una campanya de recollida de fons per ajudar-lo a pagar la multa i paral·lelament fer els recursos adients per anul·lar aquesta injustícia. Tot i els recursos de reposició davant la mateixa Delegació del Govern (dirigida per Teresa Palmer, del PP) com davant el Ministeri de l'Interior (dirigit pel ministre Jorge Fernandez Diaz, també del PP) la multa no s'ha volgut anul·lar ni modificar en absolut, malgrat els vuit testimonis amb noms, llinatges i DNIs de pollencins presents al lloc del fets que contradeien les acusacions de l'acta policial.

Vista la negativa als recursos i vist que només queda la via judicial que suposaria, a banda de pagar la multa, haver d'afegir-hi les taxes judicials i els costos d'advocats, inassumibles per en Miquel, finalment en Miquel ha optat per pagar.

En Miquel Amengual vol agrair a totes les persones, entitats i partits que l'han ajudat a recollir els 3.075 euros amb els que ha fet efectiva la multa, així com les mostres de suport que ha rebut durant aquests dos anys. El petit sobrant l'ingressarà en la Caixa de Resistència de l'Assemblea de Docents. També agrair al misser Pere Fuster el seu asessorament durant aquests dos anys.

Francesca Crespí, mare del menor al que en Miquel va protegir aquell capvespre, ha volgut ser present per agrair a en Miquel la seva acció i lamentar que s'hagi fet servir a una bona persona com a cap de turc per assustar a tota la societat que discrepa de les maneres de fer de l'actual Govern Balear.

Així mateix també han acompanyat a en Miquel en Tomeu Cifre, regidor del PSM a l'Ajuntament de Pollença i na Joana Aina Campomar, membre de l'executiva del PSM.

Gabriel Barceló, secretari general del PSM ha manifestat que :<Des del PSM donam tot el suport i solidaritat amb en Miquel Amengual i totes aquelles persones que manifestant-se de manera pacífica, han estat víctimes de la repressió policial impulsada per la Delegació del Govern i el Govern de Bauzà>.

Des del PSM de Pollença volem reiterar el nostre suport i posar en evidència la injustícia i persecució política que ha sofert en Miquel A. Amengual i que suposa un atac a la llibertat de tots els ciutadans.


 

De dreta a esquerra: Toni Marquet, militant del PSM de Pollença, Joana A. Campomar, membre de l'executiva del PSM, Miquel J. Amengual, multat per la Delegació del Govern, Tomeu Cifre, regidor del PSM a l'Ajuntament de Pollença i Francesca Crespí, mare del menor a qui en Miquel protegí.

 


 


Comentaris

 

Ara Balears

PSM de Pollença | 26/08/2014, 09:10

Amengual paga els 3.000 € de multa per la visita de Bauzá a Pollença.

h
ttp://www.arabalears.cat/balears/Amengual-EUR-visita-Bauza-Pollenca_0_1200479992.html

 

Ultima Hora

PSM de Pollença | 26/08/2014, 09:09

Respecte a la notícia hem de recordar que no es va negar a mostrar el DNI, simplement no el duia i el va dir de paraula. Tampoc no va incitar a ningú a rebel·lar-se contra les forces de seguretat, sinó que que va recriminar a un guàrdia civil de paisà que no s'havia identificat que li volgués prendre el mòbil a un al·lot de dotze anys. Respecte de la via judicial, per recórrer la multa s'ha d'anar a la via contenciós-administrativa que no analitza la culpabilitat o no, sinó si l'expedient de la multa s'ha fet administrativament de manera correcte.

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticias/part-forana/2014/131678/amengual-paga-multa-por-incidentes-bauza-dona-euros-docentes.html

 

Re: Multa a la lliure expressió i a la llibertat política.

Miquel Sánchez | 25/08/2014, 22:48

De moment d'en Baussá a Pollença l'únic que en tret ha estat, perdre les subvencions dels festival, haver de tornar el primer pagament del solar de la sala multifuncional sense recuperar tots el drets que es varen perdre per aquesta punyetera operació d'en Moneo i la multa de 3000 euros d'en Miquel, sense entrar amb el tancament de la Gola etc.

Supòs que ara que venen eleccions arribarà alguna almoina

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb