"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El camí de Síller, lliure i de la Ruta de Pedra en Sec

psm-pollenca | 22 Setembre, 2014 09:02 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

MÉS per Pollença demana la incorporació de la variant de Cala Sant Vicenç pel Coll de Síller a la Ruta de Pedra en Sec

Actualment el Consell de Mallorca està preparant una modificació del Pla Especial de la Ruta de Pedra en Sec (GR-221) per fer-hi tot un seguit de modificacions, entre elles l'extensió de la mateixa fins al cap de Formentor passant pel Port de Pollença. (actualment acaba a la vila de Pollença). Aquest modificació s'ha enviat als Ajuntaments per tal que hi facin al·legacions.

Consideram que cal aprofitar l'oportunitat per incorporar a Cala Sant Vicenç a aquesta ruta senderista que cada cop és més coneguda i utilitzada per caminants d'arreu d'Europa. El Camí de Síller presenta unes condicions òptimes per funcionar com una variant de la Ruta, ja que es tracta d'una excursió molt demandada. Tan sols caldria, en la linia de les demandes de la Plataforma Pro Camins Públics Oberts, la clarificació de l'accés a aquest camí, que forma part del Catàleg de Camins i és considerat com a públic, però que actualment presenta restriccions amb una barrera semitancada.

Des de MÉS per Pollença apostam per resoldre definitivament l'accés a aquest camí i aprofitar el potencial senderista i turístic amb un ramal de la Ruta de Pedra en Sec que ajudaria a dinamitzar Cala Sant Vicenç i afegeria valor a la Ruta. Aquesta esmena al Pla Especial es farà a través dels consellers de MÉS al Consell de Mallorca, però consideram que l'Ajuntament també s'hauria d'implicar en aquesta reclamació.

Aquest passat dissabte es va fer l'excursió reivindicativa organitzada per la Plataforma Pro Camins Públics Oberts i els representants de MÉS ens hi sumarem per donar suport a les demandes de la Plataforma. Si per alguna cosa va servir l'excursió fou perque els veï de la finca colindant obris de pinta en ample la barrera, però unes hores després ja tornava a estar semitancada.

Aprofitam per recordar la problemàtica que continua en aquest i altres camins del municipi, i que malauradament no s'ha sol·lucionat en absolut durant la presnet legislatura:

  • Sol·licitam que es garanteixi un pas clar entre el Port de Pollença i la Cala de Sant Vicenç a tots els senderistes.

  • Aprofitam per recordar que alguns trams del camí vell de Pollença a Lluc encara no són transitables.

  • No s'ha resolt encara l'acord referit al camí de Cala Bóquer.

  • Sol·licitam que es garanteixi un pas lliure al camí de Ternelles.

  • Volem recordar que molts dels camins inclosos dins l’inventari municipal, a dia d'avui segueixen presentant problemes de pas.

(Veure comunicat de la Plataforma)

 

Participants a l'excursió organitzada per la Plataforma

 


 
La barrera va tornar a ser tancada després de passar-hi l'excursió
 
 
 La Ruta de Pedra en Sec, tal i com es proposa a la modificació del Ple Especial. S'hi pot veure l'allargament des de Pollença fins a Formentor i la Variant H del Puig.
Demanam que s'hi afegeixi la variant de Sant Vicenç pel Camí de Síller.
 
 
 

 

 


Comentaris

 

RIP TIL

PSM de Pollença | 24/09/2014, 16:27

Estam d'enhorabona. Ahir el TSJIB va sentenciar que el decret d'aplicació del TIL era il·legal i avui ha suspès cautelarment la seva aplicació, salvant així del subtefugi que volia fer el govern Bauzà presentant un recurs al Constitucional per poder aplicar el TIL durant aquest curs. A que esperen na Camps i en Bauzà per dimitir?

El TSJIB suspèn l'ordre d'aplicació del TIL
La mesura cautelar és una conseqüència de la nul·litat del Decret del Tractament Integral de Llengües acordada ahir en sentència

h
ttp://www.arabalears.cat/balears/TSJIB-laplicacio-lordre-desenvolupa-TIL_0_1217878351.html

 

Enhorabona

Jordi | 22/09/2014, 22:36

Enhorabona als que defensau l'interès públic.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb