"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

L'esbucament del TIL pollencí

psm-pollenca | 29 Setembre, 2014 09:44 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El decret del TIL va ser anul·lat el dimecres passat pel Tribunal Superior de Balears. A l'endemà va suspendre cautelarment l'aplicació del mateix que en feia el Decret de maig del 2014. L'aplicació del TIL ha estat declarada il·legal, no per raons «de forma» com pretén vendre el Govern, sino per qüestions ben de fons, com haver obviat a la màxima autoritat lingüística, la UIB, ja que el Govern no tenia cap gana de sentir dels experts que el seu TIL era una aberració pedagògica.

Que quedi ben clar. El TIL, no consistia en aplicar el «trilingüísme» a les escoles. El TIL era el darrer cartutx que li quedava al Govern per reduir hores de català. Primer ho va intentar deixant als pares la lliure elecció de llengua que es va saldar amb un suport amplíssim a mantenir el model dels darrers anys i no reduir hores de català. Després el Govern ho va intentar a través d'una elecció per via informàtica que no va obtenir millors resultats. Davan el fracàs de les seves pretensions, finalment el Govern les va disfressar de trilingüísme (qui no estaria d'acord amb aquest concepte?) però la comunitat educativa no va caure en el parany i es va unir en una vaga de tres setmanes i la manifestació més nombrosa que la història de Balears, just avui fa un any.

En tot aquest afer no podem estar gaire satisfets del paper que han jugat els polítics pollencins del PP. Per una banda na Isabel Cerdà, Directora general d’Ordenació, Innovació i Formació Professional, responsable del desplegament del TIL, ha format part de l'equip de la destituïda Joana Maria Camps al costar de Gabriel Estarelles, en una posició activa defensant la postura del Govern Bauzà en contra de tota la comunitat educativa. Na Isabel Cerdà es membre del PP de Pollença des del 1994. Per l'altra banda el PP pollencí amb el batle al capdavant ha intentat nedar entredues aigües per no posar-se en el centre de les crítiques. La seva pressumpta discrepància amb l'aplicació del TIL no ha anat més enllà de simples abstencions a les mocions que presentava l'oposició, però encara és l'hora que coneguem accions concretes per reconduir la situació o cap tipus de demanda a la seva companya, la Sra. Cerdà, per canviar el rumb en aquest afer. Ben al contrari, na Isabel ha estat present en llocs destacats en festes i celebracions al costat del batle.

Per diferents fonts ens ha arribat la oferta de Bauzà a Isabel Cerdà per fer de Consellera després de la destitució de na Camps. Mirau si hi confiava en ella per fer aplicar el TIL. Sembla que la negativa hauria vingut més aviat per qüestions estratègiques que altra cosa, ja que na Isabel encapçala un grup oposat a la línia de l'actual batle pollencí. (Veure Sa Plaça i Diario de Mallorca d'ahir diumenge 28/9/2014).

Al cap i a la fi l'anul·lació ha estat una victòria de la societat civil balear, que tantes vegades s'havia mostrat dormida, però que a la fi ha despertat per lluitar contra els capricis irracionals del govern del PP. Ara és l'hora de consolidar aquesta victòria i no permetre més subterfugis que ens pretenguin imposar les seves obsessions il·legals. I especialment és l'hora de cercar diàleg amb altres interlocutors del Govern que no estiguin tan encaparrotats en persistir en l'error. Segur que la comunitat educativa està oberta a aquest diàleg franc, ja que son els primers interessats en millorar la qualitat de l'ensenyament dels infants, sense manipulacions.

 

 

 Un any de lluita de la que hem de celebrar el seu èxit, però que cal consolidar sense baixar la guàrdia.

 

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb