"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Preparant l'assemblea d'octubre: Feim Pollença!

psm-pollenca | 10 Octubre, 2014 07:43 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Com ja hem anunciat , el proper dillluns 13 tindrem l'assemblea oberta sobre Urbanisme, Patrimoni, la ocupació dels espais i edificis públics, i projectes puntuals com puguin ser la Peixateria o la Peatonalització. Aquests temes poden semblar àrids per la ferragosa documentació que de vegdes suposen, com puguin ser els del nou Pla General o el Catàleg de Patrimoni. Procurarem que l'assemblea tracti els elements concrets que son més perceptibles pels ciutadans: on posar les zones verdes i com pagar el seu cost, quines mesures es poden prendre per fer que els edificis amb valor patrimonial no es deteriorin i afavorir el seu manteniment, fins a quin punt s'ha de permetre la ocupació de la via pública, que n'hem de fer d'edificis com la peixateria, quin caràcter hauria de tenir la primera linea del Moll... o totes les qüestions que els participants vulguin exposar.

Una assumpte que ens ha arribat a través del Facebook en base a una notícia apareguda ahir és el debat sobre qué se n'ha de fer dels fars que hi ha en el terme municipal, ara que Ports pretén cedir-los a empreses privades perque els explotin turísticament.

De tota manera, tornam a posar a la vostra disposició alguns documents relacionat amb les qüestions que poden tractar-se a l'assemblea:

Documents de l'Aprovació Inicial de la revisió del Pla General. Veure presentacions divugatives de les jornades fetes al Club Pollença, aqui.

Documents de l'Aprovació Inicial del Catàleg de Patrimoni.

Aprovació Inicial de l'Ordenança d'Ocupació de la Via Pública.

Concurs d'idees d'edifici públic a la peixateria.

Projecte de peatonalització de la primera linia del Moll.

Cal recordar que la revisió del Pla General resta en exposició pública fins al 20 d'aquest mes, podent-se fer al·legacions. El Catàleg de Patrimoni ja va sortir a exposició pública i ara falta que l'Ajuntament resolgui les al·legacions que se varen presentar per poder procedir a l'aprovació provisional (prèvia a enviar-lo a reviar al Consell, que farà, en el seu cas, l'aprovació definitiva). Les aprovacions inicial d'aquests dos instruments han suposat el que s'anomena "suspensió de llicències", que vol dir que els projectes d'obra, per poder ser autoritzats, han de cumplir tant amb la nova normativa com amb la vella, i si això no és possible per ser contradictòries, es suspens l'atorgament de la llicència. Aquest règim dura fins que la nova normativa s'aprova definitivament i la vella deixa de tenir vigència, o bé passen dos anys i la suspensió decau, havent-se d'aplicar només l'antiga normativa.

Respecte de la ocupació de la via pública, recordem que al 2012 es va redactar una nova ordenança amb molta pressa per part de l'equip de govern que no s'ha aprovat mai, pero després de presentar-hi propostes de millora encara no s'ha resolt a aquestes alçades de la legislatura.

Els projectes per a la Peixateria ja han estat presentats i examinats pel jurat que va designar l'Ajuntament. Veurem com es farà per cumplir amb la moció aprovada que prescribia la realització d'un procés de participació coiutadana per a escollir el projecte que s'hauria de dur a la pràctica.

Vos esperam el proper dilluns per parlar de tot plegat, d'una manera planera i evitants els tecnicismes, per entre tots traçar les linies del que hem de fer amb Pollença en els propers anys.

 

 

 

Comentaris

 

Unitat en el progressisme sobiranista

PSM de Pollença | 13/10/2014, 12:06

Hola Pere. De les propostes per construir la unitat de l'esquerra sobiranista n'hem parlat en diverses ocasions, entre elles a la presentació de MÉS al juny. Hem fet una proposta molt clara i per escrit a Alternativa. La comentarem en un article ben aviat, en haver passat l'assemblea d'octubre en la que ara estam centrats, i a la que et convidam avui mateix.

Si vols veure algun article nostre relacionat amb la qüestió aquí en pots trobar:

h
ttp://psm-pollenca.balearweb.net/post/119231

h
ttp://psm-pollenca.balearweb.net/post/119385

h
ttp://psm-pollenca.balearweb.net/post/119779

 

Re: Preparant l'assemblea d'octubre: Feim Pollença!

Pere Sánchez | 13/10/2014, 08:30

Bon dia, estaria be que comentàssiu aquest tema de fer unitats de partits d´esquerres per evitar la fragmentació.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb