"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

La NO peatonalització del Moll

psm-pollenca | 15 Octubre, 2014 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

En el món de la política sovint no es diuen les coses pel seu nom, sinó amb altres que sonen millor. Això és el que ha passat en la mal anomenada peatonalització de la primera línea del Port de Pollença. Allò que en principi es va plantejar com recuperar  tot l‘espai fins ara destinat als cotxes en el que era una autèntica carretera per destinar-lo als vianants s’haurà convertit en eixamplar la vorera del costat  dels edificis i poca cosa més (que no vol dir que sigui poca feina).

Es va fer un estudi tècnic de mobilitat per part d’una empresa independent –amb el seu corresponent cost econòmic- que va proposar un model de circulació basat en bucles d’un sol carril que només permetrien circular per trams, sense possibilitat de recórrer tota la primera línea en cotxe. Aquest sistema, que s’aplica al Molinar de Palma, era el proposat per pacificar al màxim la circulació, però ja renunciant a la peatonalització.

Després de la pressió feta per UMP l’equip de govern va tornar a renunciar al model de bucles, encara que oficialment mai ens han dit quin serà ara el model circulatori. En les diverses preguntes al Ple formulades al respecte sempre han dit que no està decidit i que es podrà ajustar a diferents models de circulació. Pel que sembla, emperò, serà un sentit de circulació d’entrada al Moll des de Llenaire.

Els partits de la oposició varem pressionar per tal que s’incrementés el pressupost i els acabats de la vorera de mar fossin de més qualitat que els que es pretenien posar. Això s’ha fet parcialment. En canvi, tant el carril de circulació, com els aparcament, com el carril bici seran asfaltats (l’asfalt el posa el Consell com a darrera obra en aquesta carretera, per cedir-la a l’Ajuntament a canvi de la circumval·lació). Res de llambordes per cotxes com hi ha en altres passejos.

Finalment, després d’anunciar que les obres es començarien a finals de 2013, sembla que es començaran aquest hivern (gener de 2015, diu UMP) i es faran en dues fases –dos hiverns- (veure notícia). Probalement, si s'ha de començar al gener, el més raonable ja seria començar-ho al novembre de 2015 per no perjudicar la emporada turística amb les obres. Per poder començar abans l’Ajuntament haurà de donar la llicència a l’obra –ja que la fa un organisme diferent, el Consorci de Places Turístiques- i s’haurà de licitar l’obra, amb tot el procés que això suposa. A dia d’avui encara no s’ha donat la llicència per manca d’algun dels informes necessaris d’altres administracions. Després l’Ajuntament haurà de sol·licitar a Costes una concessió, ja que la carretera ocupa el Domini Públic.

I amb tot això la informació més actualitzada que tenim és la que coneixem de la reunió del propi batle i tècnics municipals amb UMP i d'haver anat personalment a revisar l'expedient. Ens sembla bé que s’informi amb detall als partits del projecte, però el lloc adequat  seria una junta de portaveus amb tots els partits; la darrera que es va fer d’aquesta manera va ser l’any 2012 -ja ha plogut-. No és de rebut aquest tracte preferent d’UMP tan sols justificable pel seu pacte de col·laboració amb l’equip de govern i el possible pacte preelectoral amb el PP.

El “projecte estrella de la legislatura” en paraules del propi batle (que ja no s’acabarà dins aquesta legislatura) hagués requerit major transparència, participació ciutadana i consens, però això a aquestes alçades ja és demanar peres a l’om, i ja haurà de ser un altre consistori el que actuï pensant en tots els ciutadans del municipi i no només en una part.

"Salvo aquellos expresamente autorizados, los vehículos dejarán de circular por la primera línea del Moll.", anunciava la premsa. Finalment els cotxes continuaran passant per davant la mar.

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb