"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

La construcció de la unitat progressista i sobiranista a Pollença

psm-pollenca | 15 Octubre, 2014 21:12 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El passat mes de juny varem fer la presentació de MÉS per Mallorca a Pollença amb una crida oberta a partits i ciutadans per participar d'aquest projecte. Evidentment des del PSM ja teníem ben clar que volíem participar d'aquesta unió de forces, i per això volguèrem promoure aquesta presentació i l'obertura a altres partits i independents. Arran d'aquesta crida començaren els contactes amb altres grups municipals. Com es sabut l'entesa amb la secció local de Pollença d'Esquerra Republicana va ser fluïda amb un gran consens entre les militàncies dels dos partits. També hi hagué contactes verbals amb representants d'Alternativa que anaren en la linea de plantejar a PSM i ER unes condicions que recentment ens han fet arribar per escrit. Aquestes condicions les podeu trobar avui al seu blog (veure article a Urxella)


Llavors, l'oferiment que les assemblees de PSM i ER donàrem conjuntament a Alternativa fou la següent, en la linea del ja expressat tant en públic, en la presentació de juny, com en els contactes entre membres de les agrupacions. Un oferiment que feim extensiu, no només a Alternativa, sino a altres partits municipals:


OFERTA DE PSM I ESQUERRA REPUBLICANA PER A UNA CANDIDATURA UNITÀRIA DE L'ESQUERRA PROGRESSISTA, ECOLOGISTA I SOBIRANISTA A POLLENÇA


Els partits que formam MÉS per Pollença, PSM i Esquerra Republicana, hem rebut la proposició de candidatura unitària per a les properes eleccions que ens ha fet arribar per escrit Alternativa per Pollença. Aquesta proposta és la formalització dels contactes més o manco informals que ja havíem tingut abans per tractar la qüestió entre membres dels diferents partits.

PSM i Esquerra Republicana compartim el desig de sumar esforços entre les forces progressistes del municipi per oferir als ciutadans alternatives de govern i mitjans per sentir-se representats que superin el tradicional funcionament dels partits polítics. L'experiència d’aquesta darrera legislatura demostra que el treball conjunt és possible i dona resultats, ja que és molt més allò que compartim per millorar el poble que les dificultats que puguin suposar les diferències ideològiques.

En aquest afany d'ajuntar esforços les agrupacions locals del PSM i Esquerra Republicana varem decidir afegir-nos al projecte de MÉS per constituir un espai comú, assembleari i obert, des del qual treballar unitàriament. Per això varem deixar de banda les sigles dels partits respectius, amb les que ens havíem presentat a les passades eleccions, per constituir a Pollença el referent de MÉS.

El projecte de MÉS és un projecte municipalista, ja que es basa en l'autonomia de les agrupacions locals, però també és un projecte a nivell balear, amb assemblees obertes plenament sobiranes en què tots els ciutadans hi poden participar i decidir. L'assemblea de Mallorca va escollir el nom amb què es presentaria així com la seva executiva en un congrés amb llistes obertes. Per tant MÉS supera l'estructura tradicionalment vertical dels partits i permet la participació directa dels ciutadans, no només a nivell local, sinó també nacional. Aquest és el model que volem que es segueixi també a nivell local, amb un ple poder de l'assemblea i sense quotes dels partits que en formen part.

Fins ara formam part de MÉS el PSM-Entesa, Esquerra Republicana, Iniciativa Verds, l'Assemblea per Sant Joan, els Independents d'Artà, el Bloc per Felanitx, els Independents de Sencelles i Biniali i a la darrera Assemblea de Més vàrem encetar contactes amb Demos+ , així com col·laboracions puntuals amb PartidoX. També nombrosos ciutadans no afiliats que s'han afegit al projecte de MÉS. Per tant MÉS és un espai prou ampli per encabir diferents sensibilitats que tinguin el progressisme, l'ecologisme i el sobiranisme com a eixos d'actuació. En aquesta projecte ens sentim representats i no volem renunciar a l’aspiració que la formació que ens representi a Pollença actuï en l'àmbit d'actuació autonòmic i nacional amb un projecte coherent.

Per tant les agrupacions a Pollença del PSM i Esquerra Republicana consideram que la passa en favor de la unitat l'hem començada a donar participant del projecte de MÉS i creiem que seria molt positiu que altres formacions amb les que compartim molts punts de vista, com és Alternativa mateix, també es fessin seu el projecte. D'aquesta manera la unitat de l'esquerra local servirà a la millora del benestar dels pollencins, però també contribuirà proposant alternatives a la societat balear, de la qual formam part. No ens volem inhibir dels problemes que afecten tots els illencs, sinó, ben al contrari, contribuir a la seva solució, i per fer-ho la millor eina de què fins ara disposam és MÉS.

Per tant la nostra aposta per la unitat la reiteram i animam a Alternativa a avançar cap a la confluència, participant amb el PSM i ER del projecte il·lusionant que és MÉS per transformar la societat pollencina i també balear, un projecte que entre tots feim dia a dia i en què totes les aportacions hi compten.

 

Finalmet Altenativa ens ha fet arribar un acord de la seva assemblea que ens anuncia la seva voluntat de no participar del projecte de MÉS i continuar per separat. Lamentam aquesta posició, ja que pensam que les propostes que ens feren arribar encaixen àmpliament en el projecte de MÉS, tot i respectar absolutament la seva desició. Continuam pensant que els pactes no son una exposició de punts inamovibles, sino un procés d'acostament que arriba a bon port si hi ha voluntat d'arribar a concensos per les dues bandes. Encara queden mesos per les eleccions, la primera fita a la que hauria de fer front el projecte unitari, i per tant encara hi ha marge per fer propostes d'unitat per fer un ajuntament i un poble millor. I fins i tot després d'aquesta data el procés d'acostament és possible i desitjable.

 

 MÉS està servint a Mallorca com a eina per la unitat progressista i sobiranista entre diferents forces i ciutadans, en un projecte pensat més enllà d'unes eleccions. A Pollença també avança en aquest sentit.

 

 

 

Comentaris

 

Re: La construcció de la unitat progressista i sobiranista a Pollença

PSM de Pollença | 20/10/2014, 08:56

Fora de MÉS hi ha moltes coses, coses a les que no renunciam per ser de MÉS.

 

Re: La construcció de la unitat progressista i sobiranista a Pollença

Alternativa per Pollença | 19/10/2014, 17:04

A la TUP hem parlat amb els companys del Bloc i també amb altres companys de MES. Però el que volien deixar ben clar és que no entrar en el projecte de MES no suposa desvincular-se del que passa fora de Pollença. Fora de MES també hi ha altre mons polítics i associatius.

 

Re: La construcció de la unitat progressista i sobiranista a Pollença

PSM de Pollença | 19/10/2014, 11:07

MÉS també ha participat d'aquesta trobada, a través del Bloc per Felanitx i alguns companys que hi han anat, que és membre de MÉS. Tenir relació amb un partit nacional, com és MÉS, no li treu capacitat de participar en moviments de base.
Però a més li suposa la possibilitat d'oferir als seus ciutadans un projecte coherent tant a nivell local com mallorquí com balear, cosa que no passa -pensam- si un partit es restringeix a l'àmbit local.

En qualsevol cas son matisos que es poden tractar parlant cara a cara, ja que fins ara, al nostre entendre, l'únic que hi ha hagut ha estat una exposició inicial d'intencions, sense haver-se produït cap procés de negociació.

 

Aclariment

Alternativa | 19/10/2014, 01:06

La opció que plantejam no suposa, com diu el vostre escrit la desvinculació de
l'assemblea conjunta respecte de qualsevol actuació fora de Pollença, ni no comprometer-nos en ambits de decisió fora dle municipi, de fet avui mateix hem participat a la Tup Mallorca amb col·lectius, moviments i partits dels Països Catalans. El que si suposa és la llibertat de la gent de l'assemblea de tenir o no diferents referents polítics fora de Pollença.

 

Coincidències i divergències.

PSM de Pollença | 17/10/2014, 11:05

Fins ara els punts d'acord son importants:
- La conveniència de la unió dels partits i ciutadans progressistes, sobiranistes i ecologistes.
- La consideració de que el millor funcionament és una assemblea conjunta.
- El poder que ha de tenir aquesta assemblea per decidir sense quotes de partits.
- El compromís d'un projecte que va més enllà d'unes eleccions concretes.

En canvi la principal discrepància sembla que és decidir quina és la fórmula per arribar a aquests objectius. Noltros consideram que fins ara la millor la representa el projecte MÉS, que suposa prendre compromís local però també a nivell insular, autonòmic i nacional. En canvi la opció que ens planteja Alternativa suposa la desvinculació de l'assemblea conjunta respecte de qualsevol actuació fora de Pollença, una postura que no encaixa en la filosofia de MÉS, compromesa en tots aquests àmbits de decisió.
De tota manera, com deim, encara hi ha espai per treballar l'acord i les portes continuen obertes.

 

MÉS unitat

PSM de Pollença | 17/10/2014, 10:24

Estam segurs que sí. El model de MÉS no és el de una coalició electoral, sinó un projecte vertaderament unitari amb una assemblea única on hi caben partits i ciutadans, i aquesta és la manera més efectiva tant de governar solidàriament com de fer propostes per millorar el poble.

 

Més

Joan Ramon | 17/10/2014, 09:39

Esperem que vagia a més...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb