"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Celebram l'anul·lació de la sentència sobre la desclassificació del Vilà

psm-pollenca | 19 Novembre, 2014 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El TSJIB havia fixat una indemnització de 1,6 milions d'€ per tres solars, indemnització que el Suprem ha anul·lat

Des del PSM de Pollença ens felicitam de la sentència del Tribunal Suprem que ha anul·lat l'anterior sentència del TSJ de les Illes Balears de 21/11/2012 per tres suposats solars de 3,500m² a la part alta del Vilà, desclassificats amb la Llei 4/2008 que va aprovar l'anterior Govern Balear.

A ningú escapa que les desclassificacions poden generar indemnitzacions, però la que es va fixar en aquest cas era absolutament desproporcionada, tallant les ales a qualsevol iniciativa política de protecció del territori i el paisatge. En concret, en aquest cas, una suposada despesa en urbanitzar de 159.861,32 euros per part del promotor li havia donat dret a una indemnització de 1.600.000 € (fins a 2.425.693,62€ li hagués arribat a reconèixer el TSJIB). Una plusvàlua del 1500% que no s'aconsegueix en cap negoci legal conegut.

Finalment la sentència del Suprem reconeix el dret a la indemització per les despeses generades, però no per l'expectativa de negoci del propietari. Més considerant que el termini per desenvolupar la urbanització ja s'havia esgotat quan l'any 1999 l'Ajuntament va assumir la seva responsabilitat amb el sistema de «cooperació».

Queda entredita l'excusa feta servir en casos similars, la del «lucre cessant», que fa servir l'actual Ajuntament de Pollença per no aplicar proteccions patrimonials a certs edificis. També deixa sense arguments la crítica reiterada que ha fet l'actual batle de Pollença a la Llei 4/2008 per la que es va protegir Cala Carbó i el Vilà, basada en les quanties de les indemnitzacions i s'avalen les polítiques de protecció del territori engegades la passada legislatura, que contrasten amb el nou paisatgicidi promogut pel PP amb la Llei Turística o la Llei del Sòl.


Veure article 2012: El Vilà: Cal recorrer la sentència.

Veure article del GOB, amb enllaç a la sentència completa.

 Aquests "solars" s'hauran de valorar al seu preu just, no a 1,6 milions d'euros.

 

 
Al 2004 el PSM ja reivindicà mesures de protecció pel Vilà, que més tard es substanciaren en la Llei 4/2008
 
 

 

Comentaris

 

Re: Celebram l'anul·lació de la sentència sobre la desclassificació del Vilà

Tomeu Cifre | 24/11/2014, 17:57

Un procés com el de MÉS, de superació de les sigles pròpies dels diferents partits per fer un projecte nou, no és fàcil ni ràpid. El procés entre PSM, Iniciativa-Verds i Entesa ha duit molta feina i, sobretot, temps per conèixer-mos mútuament i establir confiances que fan que la qüestió sigles de cadascú quedi en segon pla. La federació del PSM amb ER i, per tant, la seva incorporació a MÉS, és encara molt recent i, com s'ha vist, els procés d'establir complicitats mútues encara estava verd per assumir unes primàries tan obertes com les que es varen plantejar.

De tota manera no hem de perdre de vista que el problema no ha vingut del PSM amb ER ni viceversa. El problema s'ha suscitat quan no s'ha assumit el resultat a nivell personal. A les primàries es presentaven persones, no partits; per tant no hi ha partits guanyadors o perdedors, ja que el projecte és -hauria de ser- compatit. Aquesta és la qüestió bàsica, assumir el resultat de les primàries (revisant el vot a les meses que es consideri oportú, faltaria més) i no incidir més en desprestigiar unes primàries que havien estat exemplars en participació i organització. Errades n'hi ha hagut i reaccions poc apropiades també per part de membres de tots els partits, però mai haurien d'haver transcendit i s'haurien d'haver solventat a nivell intern si tothom donava per bo el resultat del procés de primàries.

Crec que hem de ser optimistes en que el seny s'imposi per damunt de problemes personals que no interessen a la majoria de simpatitzants i estan molt lluny del que preocupa als ciutadans. La nostra feina ha de ser aportar solucions a la societat, no traslladar-li els nostres problemes-batalleta de polítics. Tenim molta feina a fer i fins ara, al manco a nivell local, la feina compartida ha funcionat i així hauria de continuar.

 

Enhorabona

Joan Ramon | 24/11/2014, 16:38

I sobretot, bona notícia la del Vila, protegir el territori, no nomès no ès tan car, sinó que és una inversió pel futur.

 

Més

Joan Ramon | 24/11/2014, 16:34

Evidentament és una proposta arriscada, on ja s'ha vist que molta gent no acaba de digerir procesos més oberts (no dic perfectes)per la selecció de candidat, que els que havia fins ara.
Però, tal vegada sigui això, ho mantenir unes propostes que fins ara no han aconseguit millorar en quan a participació de la gent, per tant, en aquest cas, el meu ànim a seguir, tot i les dificultats, crec que aquest és el bón camí.
Salut

 

Re: Celebram l'anul·lació de la sentència sobre la desclassificació del Vilà

Pere C. | 24/11/2014, 12:08

Per damunt d´insults i crispacions, i si tenim en compte el que s´ha publicat en referència a Joan Lladó i ERC, potser sí tenia raó "Unitat" en el seu comentari en aquest blog quan venia a dir que no s´ha donat prou importancia al fet o el problema generat dins el projecte polític. MÉS és una magnífica proposta però no absenta de riscs. Crec que MÉS es una passa valenta que vol deixar al darrera molts complexes de l´esquerra i, a la vegada, adaptar-se a l´actual conjuntura de crispació popular davant una crisi econòmica i social greu. Però fer-ho desde un assamblearisme extrem, sense un procés de transició i modulador de radicalismes i demagogies, potser de resultats no desitjats.

A l´obsessió del que se denomina la "casta" hi ha un desitg de tots els partits perque a la política s´incorporin persones noves, lideratges nous. Però fer-ho desde la igualtat radical és provocar una desigualtat segura, on els factors del lideratges quedan absolutament distorsionats. No totes les persones que s´incorporan a un projecte tenen la mateixa cultura de gestió col.lectiva, necessiten de temps per entendra les dinàmiques de participació dels partits....... i fins i tot això és necessari inclòs quan se volen canviar velles dinàmiques de funcionament o participació.

MÉS és una passa valenta i els riscos i problemàtiques que se van generant no han de ser vists com obstàcles, tot al contrari, han de ser oportunitats i reptes que cal vèncer per enfortir-se encara MÉS!!!.

 

Salut

Cansadet de batelletes | 23/11/2014, 00:20

Sobretot, per damunt d'aquestes batelletes, enhorabona per la protección d'una part del nostre territori.

 

ai

un cansadet | 22/11/2014, 19:46

En Joan Lladó i els seus "palmeros" tenen tot el dret del món a fer petar Esquerra Republicana amb la seva penosa actitud, i n'Oriol Junqueras de permetre-ho mirant cap a una altra banda des de Sant Vicenç dels Horts. Ara bé, MÉS per Mallorca no pot permetre que un vividor de la política acabi en dos dies amb un projecte que tant a costat construir.

 

Re: Celebram l'anul·lació de la sentència sobre la desclassificació del Vilà

veritats | 22/11/2014, 19:33

El PSM es un partit apoiat per la maquinaria de la cloaca mallorquina, format per ex-escolanets que no aspiren a res mes que tenir una bona cadira davall el cul i no moures.
Un partit serios i de nivell nacional com ERC no te res a guanyar ajuntantse amb voltros, ni a nivell insular ni a nivell municipal.

 

Re: Celebram l'anul·lació de la sentència sobre la desclassificació del Vilà

Unitat | 22/11/2014, 15:51

Vos heu oblidat de publicar aquest enllaç
h
ttp://www.diariodemallorca.es/mallorca/2014/11/22/mes-expulsa-cupula-lider-erc/978574.html#.WvF3WCSNbbaWUga

 

Diario de Mallorca

PSM de Pollença | 19/11/2014, 17:12

El Supremo anula la indemnización de 1,6 millones por la protección del Vilà

h
ttp://www.diariodemallorca.es/part-forana/2014/11/19/supremo-anula-indemnizacion-1-millones/977632.html#.WvF3lRbLGkcZwvp

 

Ara Balrears

PSM de Pollença | 19/11/2014, 17:11

Company desmunta la seva tesi que protegir és car.

h
ttp://www.arabalears.cat/balears/Company-desmunta-seva-tesi-indemnitzar_0_1250875183.html

 

Ara Balears

PSM de Pollença | 19/11/2014, 17:10

El Tribunal Suprem que anul·la les indemnitzacions per la protecció del Vilà de Pollença.

h
ttp://www.arabalears.cat/balears/Tribunal-Suprem-indemnitzacions-Vila-Pollenca_0_1250875052.html

 

Protecció del territori

Ecologic | 19/11/2014, 13:45

Enhorabona, bona feina, salut

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb