"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Respostes sobre Cala Sant Vicenç (ple de 27/11/2014)

psm-pollenca | 01 Desembre, 2014 10:03 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquestes són les respostes a les preguntes sobre Cala Sant Vicenç que ferem al mes de setembre i que l'equip de govern encara no ens havia contestat, i que finalment respongueren al passat ple de dijous passat:

 

Els regidors Bartomeu Cifre Bennàsar del grup PSM-EN i Miquel Àngel Sureda Massanet del grup ERAM, en nom dels seus respectius grups municipals, formulen les següents:


Peticions i preguntes al ple ordinari de juliol de 2014

SOBRE CALA SANT VICENÇ


 1. Té previst l’Ajuntament de Pollença sol·licitar la inclusió d’una variant de la ruta de pedra en sec que arribi fins a la Cala Sant Vicenç?

  R: T.Cifre Ochogavia (batle,PP). No fan comptes sol·licitar res, hauria de ser el Consell. Digué que ha de ser una ruta segura, sense cotxes. Que si aquesta legislatura s'arriba a Formentor com anunciaren ja s'haurà fet molt.

  El batle s'oblida del camí del Coll de Síller, perfectament segur, però això suposaria haver de solucionar el pas per aquest camí, cosa que ha demostrat que no té intenció de fer.

 2. En quin punt es troba el pla de demarcació de costes per millorar la primera línia que es va realitzar fa uns anys?

  R: T.Cifre Ochogavia (batle,PP). Diu que està aturat, no hi havia ni pressupost ni projecte res per executar-ho, un bluf de l'època Zapatero.

  El batle es torna a oblidar que projecte sí que n'hi havia (nosaltres el varem veure i arran d'això sol·licitarem la catalogació de l'Escar dels Durais per evitar la seva demolició). Si no hi havia pressupost el govern del seu partit ha tingut tres anys per preparar-ne i no ho ha fet. Mentre, la Cala ho pateix.

 3. Té previst l’equip de govern iniciar l’expropiació de la zona verda de Balaixa a la Cala Sant Vicenç?

  R: T.Cifre Ochogavia (batle,PP). No l'expropiaran perquè el propietari no l'ha sol·licitada.

  Despres del «fail» de l'operació amb la fundació Maffay semblava que hi havia voluntat municipal de donar solució a aquest solar; es veu que no era així. Contrasta aquesta resposta amb altres zones verdes del municipi, que es volen eliminar per por a haver de pagar l'expropiació; en canvi aquesta no preocupa «perque no l'han demanada».

 4. Quines intervencions té previst realitzar l’equip de govern referent als edificis abandonats i que presenten un estat important de deteriorament?

  R: T.Cifre Ochogavia (batle,PP). Fan ordres d'execució a edificis que amenacin la via pública i als immobles que es volen resformar o restaurar donen les màximes facilitats per les llicències.

   

 5. Quines actuacions es tenen previstes realitzar per tal de garantir la neteja i el tancament dels solar a la Cala Sant Vicenç?

  R: T.Cifre Ochogavia (batle,PP). Es revisa el tancament dels solars que donen problemes i als solar bruts es fan actuacions que es cobren als propietaris.

 6. Quines actuacions té previst realitzar l’equip de govern per tal de poder utilitzar l’església de la Cala Sant Vicenç? Ja s'ha recollit la nota del Registre sobre la propietat?

  R: T.Cifre Ochogavia (batle,PP). Es una qüestió de conveni amb el Bisbat. L'església és un romanent de la finca original i per tant no hi ha nota registral.

 7. Quants de doblers ingressa l’Ajuntament de Pollença dels imposts que es generen a partir de l’IBI a la Cala Sant Vicenç?

  R: David Alonso (Reg. Hisenda, PP). Dades del 2013: 480.000eur., el 4,80% del total del municipi.

 8. Per què aquest estiu no s’ha destinat un policia, amb les funcions de policia de barri, a la Cala Sant Vicenç? Quan es té previst destinar-hi un policia com es va fer fins fa una mesos?

  R: M.Petra Buades (Reg. de Policia, PP). L'anterior policia feia jornada partida i sempre estava destinat a la Cala, però era per la seva disponibilitat a fer aquest tipus de jornada. En cubrir-se les 3 vacants a la plantilla podran dedicar un policia destinat exclussivament a la Cala, però ara mateix no es pot fer.

 9. Es té previst fer qualque actuació per facilitar l’accés a persones amb mobilitat reduïda a les platges de cala Molins i cala Barques?

  R: T.Cifre Ochogavia (batle,PP). No es pot solucionar l'accés per part de l'Ajuntament ja que serien obres molt costoses i que hauria de fer Costes.

  Ens deceb aquesta resposta i novament mosra com una administració controlada pel mPp com és Demarcació de Costesno té cap col·laboració amb el nostre Ajuntament, governat bpel mateix color polític. No creim que sigui un tema irresoluble, com sí s'ha resolt a altres indrets.

 10. Té constància l’equip de govern del deteriorament dels passamans de la zona coneguda com el maressar a la Cala Sant Vicenç?

  R: T.Cifre Ochogavia (batle,PP). No. Es revisarà.

 11. Es té previst realitzar qualque actuació per garantir definitivament la visualització dels canals de la TDT a la Cala Sant Vicenç?

  R: David Alonso (Reg. Noves Tecnologies, PP). Amb la remodelació dels canals actualment en marxa sembla que aquest problema desapareixerà.

  L'eliminació a Balears de molts canals en català de TV3 eiminarà el problema d'haver d eposar instal·lacions per sintonitzar-los, deixant lloc a IB3. Això no és una solució, és claudicar.

 12. Es té previst realitzar qualque actuació per millorar la connexió de Sant Vicenç amb transport públic?

  R: M.Petra Buades (Reg. de Policia, PP). S'han fet contactes amb el Consorci de Transports i amb el concessinari dels autobusos, però es tracta de política interna de l'empresa i no s'hi pot fer res més.

  El transport públic s'ha deteriorat molt durant aquesta legislatura i especialment es veu a llocs com Cala Sant Vicenç. La deixadesa de l'administració en mans de les empreses es inadmissible.

 13. Quin ús tenen els dipòsits soterrats de recollida de fems que es feren la legislatura passada?

  R: M.Petra Buades (Reg. EMSER, PP). 2 de rebuig, 1 de cartró i 1 d'envasos.

  Per tant estan operatius.

 14. Quines actuacions referent a instal·lacions elèctriques s’han realitzat les darreres setmanes a la Cala Sant Vicenç? Per quin motiu hi ha hagut carrers de la zona de «Los Encinares» que han estat a les fosques durant molts de dies?

  No contesten

 15. Es podria fer una millora de l'escala de la Plaça dels Pins que presenta una important degradació amb perill de caigudes?

  No ho saben. Ho miraran.

 16. Les dutxes de Cala Barques estan situades al costat d'una instal·lació elècrica. S'ha comprovat que això no suposi cap perill?

  No ho saben. Ho miraran.

 17. En quina fase es troba el projecte de la placeta del mirador de Cala Barques i reforma de la Plaça dels Pins?

  No contesten

 Tot i la qualificació com a zona verda sembla que aquest solar continuarà igual si hem d'esperar qualque actuació de l'actual equip de govern.

 

 

 

Comentaris

 

Re: Respostes sobre Cala Sant Vicenç (ple de 27/11/2014)

PSM de Pollença | 01/12/2014, 22:52

Gràcies Teresa. Entenem que et refereixes a la pregunta que va fer en Miquel Àngel sobre el compliment de la moció que varem presentar respecte d'un pla d'actuacions a la Cala.

 

Cala Sant Vicens

Teresa Ferre | 01/12/2014, 22:29

Hola.
El passamans del Menessar no esta deteriorat sencillament perque no n'hi ha hagut mai. Pel que fa a la manca de llum, el problema es de cablejat que esta tan deteriorat que fer-lo servir seria una irresponsabilitat; per tant, el que cal es una inversió potent i canvi del mateix, aixi com de faroles i demes. Aquest i gairebe els altres temes que demanau están en proces d'estudi i resolució. A mes, varem contestar una altra pregunta del vostre company Sureda en referencia a les actuacions a dur a terme per millones a la Cala, aprovades al ple de setembre (i que no esmentau aquí): hem començat a fer feina per realitzar un estudi complet (urbanístic, jurídic, etc) a partir del qual posar-mos tots els agents implicats a establir prioritats i dur l'Acord endevant. Salutaciones.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb