"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El Capitol i finques al Pont Romà i a Can Escarrintxo: inversions de consens.

psm-pollenca | 04 Desembre, 2014 20:10 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Avui tot el consistori hem donat suport a la modificació del pressupost que permetrà la compra del Cinema Capitol. És una inversió de 850.000 Eur. Hem donat suport a aquesta decisió que al PSM duiem al nostre programa electoral del 2011. Sabem que hi ha moltes necessitats al municipi i que també nuclis com la Cala o el Moll també necessiten inversions, una cosa no lleva l'altre.

Amb això hem exposat com pensam que ha de ser el procés de la rehabilitació del Capitol:

  • El procés ha de ser ben transparent, obert als partit, associacions i ciutadans.

  • S'ha de comptar amb la participació ciutadana per tal que l'edifici doni servei a les necessitats dels col·lectius i associacions del municipi sense que ningú no se'n senti exclòs.

  • El projecte de rehabilitació i les obres s'han d'adjudicar amb els pertinents concursos.

  • Hem de consensuar els plecs de condicions per garantir que es mantengui el caràcter de l'edifici.

  • S'ha de mantenir el consens per garantir el compromís del següent consistori per rehabilitar l'edifici sense demorar-ho massa en el temps.

  • S'ha d'avaluar des del principi els costos de manteniment i de personal que durà l'edifici una vegada rehabilitat.

  • La futura gestió ha de ser pública.

  • L'Ajuntament ha de reclamar l'ajuda d'altres institucions, Govern Balear i Consell, per a la rehabilitació de l'edifici després del cost de 675.000 euros tudats en la fallida operació de l'Auditori "Moneo".

 Fantàstic recull de fotografies interiors d'Andreu Beltran a la seva web Projecte Sessió Continua

 

La rehabilitació del Capitol era un compromís electoral del PSM al 2011 si hi havia possibilitats raonables de fer la compra.

 

 

Al Ple extraordinari d'aquest matí també tot el consistori hem aprovat la compra d'una finca al costat del Pont Romà per 250.000eur. Aquesta finca s'havia d'expropiar o bé compensar-la amb edificabilitat, cosa a la que ens oposàrem en les al·legacions al PGOU perque alteraria l'entorn del Pont Romà. Amb aquesta compra es camina cap a garantir la preservació de l'entorn de protecció del Pont Romà (Bé d'Interés Cultural), tal i com demanàvem MÉS PER POLLENÇA a la moció que varem presentar al mes de juliol i que s'aprovà per unanimitat.

 

Al juliol demanàrem un entorn de protecció pel Pont Romà en una moció.

 

 

Finalment s'ha aprovat la compra d'una petita parcel·la devora Can Escarrintxo per 23.000eur., per evitar haver de pagar l'actual lloguer de 300Eur. mensuals per l'entrada d'emergència i, a més, permetrà col·locar-hi un punt verd.

 

 

La unanimitat aconseguida avui entre tots els grups municipals és una bona mostra de que quan es vol, hi ha bona predisposició a arribar a acords, acords que hem trobat a faltar amb altres actuacions on l'equip de govern ha actuat unilateralment (la Pescateria, per exemple). Tant de bò aquesta voluntat d'acord no sigui flor d'un dia i en mantengui en tot el procés de rehabilitació del Capitol.

 *   *   *

L'altra punt del Ple Extraordinari ha estat el pagament de 532.564,43 eur. per la indemnització al propietari de la casa que s'ha esbucat parcialment al Carrer Creus. Aquesta pagament es farà efectiu per no haver de pagar interessos a sobre, encara que el propietari no accepta aquesta quantitat ja que considera que hauria de ser més gran i probablement el cas acabarà als tribunals. En aquest punt hem optat per l'abstenció ja que consideram aquesta indemnització molt gran per una demolició parcial i no sabem si per hi hauria altes fòrmules que no fossin tan gravoses per l'Ajuntament.  


Comentaris

 

Re: El Capitol i finques al Pont Romà i a Can Escarrintxo: inversions de consens.

PSM de Pollença | 31/12/2014, 10:58

Comprovarem l'expedient pes saber-ho de manera fefaent.

 

Re: El Capitol i finques al Pont Romà i a Can Escarrintxo: inversions de consens.

Joan Tries | 30/12/2014, 15:15

Segons es va diral Ple una de les alegacions es va presentar dia 27 a una oficina de correus.

 

Re: El Capitol i finques al Pont Romà i a Can Escarrintxo: inversions de consens.

PSM de Pollença | 30/12/2014, 12:47

Gràcies per l'apreciació Joan. Efectivament la documentacó completa del ple ha d'estar a disposició dels regidors a partir de la convocatòria, que es va realitzar el dia 23. S'haurà de veure si alguna de les al·legacions va tenir entrada després de fer la convocatòria, fet que suposaria que el ple seria nul, al nostre entendre.

 

Re: El Capitol i finques al Pont Romà i a Can Escarrintxo: inversions de consens.

Joan Tries | 30/12/2014, 11:23

Aquest Ple de l"Ajuntament està ple d"iregularitats. Fou convocat abans de finalitzar el termini d'informació publicat , per tant no hi havia tota la documentació per prende les decisions com es les al.legacions i l'informe de secretaria i intervenció.
Diria que es un Ple nul.

 

Re: El Capitol i finques al Pont Romà i a Can Escarrintxo: inversions de consens.

politicuchos | 29/12/2014, 22:09

Pero si li deu haver faltat temps al batle per correr a firmar les compres avui mateix, ja es tard per considerar millors opcions. Ho hem dasumir, hi ha hagut una estafa al poble amb la colaboracio necesaria de tots i cada un dels politicuchos que diuen que mos representen.

 

Capitol

Joan Martorell | 29/12/2014, 15:18

Pere C. : m’adhereixo a la teva idea intentar comprar el Cine Modern, en lloc del Capitol. Reuneix les mateixes característiques, mes bones si vols, per el tema del baixos. L’emplaçament també es igual o millor. Bona idea, podrien prendre nota els nostres Governants.

 

Re: El Capitol i finques al Pont Romà i a Can Escarrintxo: inversions de consens.

Pere C. | 29/12/2014, 12:54

Perdonau que inssisteixi amb el tema del Capitol.....però veig que no sols soc jo que té moltes dubtes (que no han estat gens aclarides). A les preguntes fetes i les moltes que van sorgint no veig cap resposta massa clara per cap patit polític, això ens hauria de preocupar i molt.........i no me val això de que a partir de la Sentencia de villa Cortina tot s´ha d´aturar!!! o que esperem a les eleccions del proper mes de maig.

La compra d´un immoble privat per realizar una activitat pública, no s´hauria de dur a concurs public?. En circumstnancies semblants al Capitol crec que també hi ha el cine Modern (Duna) que podria optar en aquest concurs....i a lo millor els propietaris estarien ben contents de vendrer-lo per 850.000 euros.....i en aquest cas es tot l´edifici i no sols la part d´alt. Sabeu res voltros d´això?

 

Re: El Capitol i finques al Pont Romà i a Can Escarrintxo: inversions de consens.

PSM de Pollença | 18/12/2014, 17:29

Veim que al blog d'Alternativa han penjat aquestes valoracions i informes tècnics. No sabem si han demanat autorització a l'Ajuntament, però en qualsevol cas allà son per qui les vulgui consultar.

 

Re: El Capitol i finques al Pont Romà i a Can Escarrintxo: inversions de consens.

PSM de Pollença | 16/12/2014, 18:17

No ho sabem. Ens agradaria que es poguessin publicar, però com que són documents interns ho haurem de demanar.

 

Re: El Capitol i finques al Pont Romà i a Can Escarrintxo: inversions de consens.

auditor | 12/12/2014, 13:11

Es poden publicar aquestes valoracions?

 

De PPena

Trist | 11/12/2014, 23:49

Els alumnes de l'IES Cap de Llevant de Maó no tenen professor d'Educació Física des del 27 d'octubre.

Plis, No vaig de Vaga i el Circulo Balear no es queixen que els alumnes perdin un mes i mig de classe, tan preocupats com semblaven a inicis del curs passat amb aquest tema.

I a més la Conselleria ofereix un tracte de favor a l'interí del PP. En qualsevol altre cas l'interí ja estaria expulsat de la llista per no presentar-se a temps en el centre.

 

Re: El Capitol i finques al Pont Romà i a Can Escarrintxo: inversions de consens.

PSM de Pollença | 11/12/2014, 15:58

El preu que ha sol·licitat el propietari es per davall les dues valoracions fetes per l'arquitecte municipal amb dos sistemes de valoració diferents (per estudi de mercat i pel sistema que s'aplica a l'impost de transmissions). Si el que dius és que hi ha comissions il·legals per enmig ens agradaria saber-ho fefaentment, ja que és una acusació molt greu.

 

Podem

Joan | 11/12/2014, 11:28

A mi em sorprén que es vulgui posar tants d'entrebancs a que Pollença tengui un espai per poder fer fer una senzilla obra de teatre, conferència...
Trob que els partits estigueu a l'alçada.
El que si em sorprén és que a Partits com a podemos es puguin ficar personatges que es dediquen a l'especulació i coneguts per tancar camins públics.
Enhorabona per aquest consens

 

Re: El Capitol i finques al Pont Romà i a Can Escarrintxo: inversions de consens.

Percentatges | 10/12/2014, 21:27

No, si el que sorpren no es aixo, sino pagar 850.000€ per un edifici que no en val ni cinc. Potser aixo tambe explica el canvi d'opinio del batle. Vos ha dit quin percentatge li toca?
5%?
10%?
...
30%?

Vos en fa part?

 

Re: El Capitol i finques al Pont Romà i a Can Escarrintxo: inversions de consens.

PSM de Pollença | 10/12/2014, 16:46

Sí el batle ha decidit complir amb el nostre programa electoral, oblidant la seva aspiració de fa uns anys de fer l'Auditori Moneo, ha de ser ell qui expliqui aquest canvi de postura. Noltros estam allà on estàvem i no hem sorprès a ningú amb la decisió d'optar per la rehabilitació del Capitol.

 

Re: El Capitol i finques al Pont Romà i a Can Escarrintxo: inversions de consens.

Participació i un be negre | 09/12/2014, 23:30

"Es pot discutir que el Capitol sigui la millor opció" dius. I jo me deman; quan? Ara que ja heu pactat amb el batle d'esquenes a la ciutadania i ja esta dat i beneït? Això és la participació ciutadana que tant predicau?

 

Capitol

Tomeu C. | 09/12/2014, 18:02

Gràcies, Pere, per exposar els teus arguments amb serenitat. Tu, com tots els pollencins, mereixen que se´ls expliquin les coses.
El Capitol difereix de la Peixeteria en que el primer té un ús força definit (sala d'actes, concerts i teatre) que la Peixateria no té definit més que en els banys i la OIT de la planta baixa. Es pot discutir que el Capitol sigui la millor solució, però el debat sobre la necessitat d'una sala sí que s'ha tingut. En els darrers deu anys la opció de fer una sala nova ha fracassat (per l'excés del projecte Moneo); ara s'agafa una nova via més discreta, que és la rehabilitació.
No es tracta d'un edifici ruïnós. Sí vell, però no una ruïna. És rehabilitable i l'estudi que se n'ha fet diu que l'estructura està força acceptablement conservada. El fet que estigui damunt una altra propietat seria un inconvenient per una obra nova, però per un edifici existent que ja ha compaginat la seva vida útil amb la d'habitatge sense excessius problemes, no és tan problemàtic.
Sobre la gestió futura sí que pensam que s'ha de definir aviat i planificar-ho. Cosa que, per exemple, a Can Llobera no s'ha fet i ara funciona amb manca de personal (ningú ha qüestionat la rehabilitació en funció d'aquest paràmetre, curiosament). Que s'ha fet molt aviat? cert. Que si ens hagués tocat gestionar-ho a nosaltres ho haguéssim fet diferent? també és cert. Però posats a la balança pros i contres varen pesar més la voluntat de dotar d'un espai necessari i l'oportunitat de la compra que els dubtes que també tenim. De tota manera el procés de rehabilitació es pot fer més bé o més malament i ja serà el proper consistori qui hagi de fer aquesta feina. Els pollencins decidiran en qui confien per impulsar aquest procés des del govern i per tant quina troben millor de les propostes de gestió que es posin damunt la taula abans de les eleccions.

 

Re: El Capitol i finques al Pont Romà i a Can Escarrintxo: inversions de consens.

Pere C. | 09/12/2014, 16:21

Puc entendra però no compartir els arguments per la compra dels immobles del comentari. Crec que hi ha moltísssima de gent que li semblarà be que per part de l´Ajuntament s´hagin comprat.De fet, tots els partits amb representació municipal han votat a favor. I tot me fa pensar que potser estigui errat quan veig que no hi ha cap partit que me representi en aquesta questió. Tal vegada a mi m´ha mancat informació.....potser sigui això perque no puc entendre el "secretisme" en la negociació, ni la manca de debat o participació publica (o sols ho reclamam per la Peixetaria?).

No entraré amb els altres immobles, potser encara no tengui prou informacions o estigui en disposició de fer-me les preguntes però sí que voldria demanar un parell de coses en referencia el Capitol: Pagam 850.000 euros per dues plantes d´un edifici ruinós sense cap tipus de valor (potser sentimental?). Quants diners necessitarem per rehabilitar-ho?, els tenim? quin son el temps per disposar de la sala?. Voleu dir que no era millor, amb els diners destinats a la compra del Capitol i la seva rehabilitació, fer una sala de nova multifuncional al solar de Ca´n Conill?. És el Capitol (parta alta de l´edifici) el lloc més adequat per fer una sala o aditorium?. El senyor Batle vos va parlar de la gestió d´aquesta nova instal,lació municipal, el cost de construcció i manteniment, dotació de personal? Creieu que unes instalacions publiques han d´estar damunt una propietat particular que en condiciona l´ús i la disponibilitat?........crec que aquestes coses si les sabeu be però si no les sabeu potser caldria que les sabessim els que, com jo, no estam gaire conformes amb una compra, els nostres arguments no han tengut representació en l´actual corporació municipal i, ens agradi o no,també els haurem de pagar amb els nostres impostos.

 

Re: El Capitol i finques al Pont Romà i a Can Escarrintxo: inversions de consens.

PSM de Pollença | 09/12/2014, 14:01

Que Podem i en Grosske facin el que trobin oportú. Noltros feim MÉS per Mallorca.

 

Els bolets den Grosske

Alfons | 07/12/2014, 05:41

N'Eberhard Grosske té por que els de Podem el deixin sense cap bolet. Per això ara acusa als de Podem de cercar bolets sense respectar el contracte de recerca.

 

Re: El Capitol i finques al Pont Romà i a Can Escarrintxo: inversions de consens.

PSM de Pollença | 05/12/2014, 22:03

Hem viat els informes tecnics de caloració dels terrents i el preu de compra és similar al que s'hauria de pagar oer expropiació, per tant no hi veim l'especulació. Si tu tens altres dadss t'agrairem que les exposis. Respecte del nostre regidor, la feina d'oposició de tres anys i mig és la que s'ha de valorar, no un comentari malintencionat.

 

Re: El Capitol i finques al Pont Romà i a Can Escarrintxo: inversions de consens.

tot queda en familia | 05/12/2014, 10:14

I ara no veis que la operacio especulativa de torn es la propia compra per part de lAjuntament duns terrenys que pertanyen a la familia del cunyat del batle i que si no shaguessin expropiat? Ah, perdonau, que el vostre regidor tambe pertany a la familia del batle...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb