"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Prou fum i més responsabilitat amb "Villa Cortina"

psm-pollenca | 16 Desembre, 2014 16:12 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El PSM rebutja les "pilotes fora" llençades pel batle i proposa congelar les inversions municipals fins que no es valori el perjudici que pot sofrir l'Ajuntament.

 

Aquests darrers dies s'ha parlat molt del cas de «Villa Cortina», amb molt de renou i poca informació, especialment el que ve de l'equip de Govern amb el batle al capdavant.

Hem volgut ser prudents i llegir bé tant la sentència així com l'expedient municipal sobre la llicència per després donar una opinió ben fonamentada. Tot el contrari que l'Ajuntament, que a poques hores de sortir la sentència ja feia pública una patètica nota de premsa espolsant-se la responsabiltat i intentant -sense èxit- carregar-la damunt el Departament de Patrimonin del Consell de Mallorca. I és que si qualque cosa té la sentència és que, a banda de ser llarga i exposar àmpliament els fets i els raonaments, és que és molt clara en les seves conclussions. El Tribunal Superior de Justícia de Balears anulk·la la sentència de «Villa Cortina» pels seguents motius i no altres:

  1. Perque per concedir la llicència d'obra abans s'havia d'haver fet efectiva la demolició de l'habitage existent, ja que a Formentor no hi pot haver dos habitatges per parcel·la.
  2. Perque el projecte bàsic que es va presentar no contemplava la coberta inclinada, fet que és obligatori en els habitatges unifamiliars aïllats de Formentor al manco en el 75% de la seva superfície.
  3. Finalment perquè l'edifici trenca amb l'harmonia del paisatge en un entorn natural de caire marítim, contradient l'article 73 de la Llei del Sòl i el Reial Decret 1/1992 llavors vigent.

Com es sol dir: «clar i en botella». Ni una sola menció a que Patrimoni hagi incumplit ni s'hagi desentés de res, sino ben al contrari, el Tribunal accepta l'argumentació tècnica de l'advocada del Consell en el sentit que a Patrimoni no li tocava pronunciar-se. La nota de premsa de l'Ajuntament acusant al llavors director insular Biel Cerdà de ser co-responsable de l'anul·lació mostra ben a les clares la mala fé i la manipulació mediàtica amb que s'ha volgut enmascarar l'actuació municipal, amb una reacció del batle impròpia d'una persona que hostenta el seu càrrec. En Biel ni va donar cap llicència ni va autoritzar cap projecte ni es va inhibir de cap responsabilitat que legalment li pertocas.

Només podem imputar aquest intent de tirar pilotes fora i les afirmacions del batle quan diu «hi ha una corresponsabilitat de Patrimoni, ens havien d'haver avisat» en un atac de nervis causat pel fet que la seva és la signatura que figura en la llicència anul·lada i que suposarà, previsiblement, un enorme daltabaix econòmic per l'Ajuntament, això amb una notícia donada a conèixer pocs dies abans de ser nomenat novament com a candidat del PP a la batlia.Llicència, per cert, atorgada en el seu moment sense haver-se preocupat en absolut de si Patrimoni hi tenia res a dir; llavors no li va preocupar, ara sí.

Davant aquesta resposta municpial histèrica des del PSM divendres passat ja varem presentar una sèrie de propostes en el sentit del seny i de la prudència que ha de guiar les passes de qualsevol administració, que varem fer arribar al batle i a la resta de portaveus els grups municipals:

  • Posar a disposició de tots els grups municipals l'expedient de l'obra així com l'assessorament tècnic per poder-lo interpretar.

  • Convocar una junta de portaveus per analitzar les implicacions que suposa aquesta sentència i les passes que ha de donar l'Ajuntament a partir d'ara, amb l'assistència dels tècnics que han participat en l'expedient.

  • Fins que no sapiguem el que suposa econòmicament per l'Ajuntament aquesta sentència creim que el prudent seria aturar les inversions que pretengui dur endavant l'Ajuntament, ja que no sabem si tendrà capacitat econòmica per fer front a la indemnització, vist el que pot costar aquest xalet. En aquest sentit paralitzar les compres de patrimoni acordades recentment (Cinema Capitol i zones verdes) fins que no es tengui clar si es pot fer front a les mateixes.

  • Decidir amb el major consens possible el que s'ha de fer amb aquest assumpte, ja que compromet enormement al següent consistori.

De moment el batle ens ha dit que la reunió dels grups municipals es faria a finals d'aquesta setmana o principi de la que ve. De la resta no hem tingut resposta. Cal que des de la direcció política es posi ordre a la situació de l'àrea d'urbanisme i l'actual batle ha demostrat molt poca capacitat per reconduir una àrea tan delicada en el nostre Ajuntament, i a damunt, una preocupant falta de serenitat a l'hora d'afrontar situacions compromeses com la d'aquesta anul·lació de llicència, com ja va passar amb la demolició ordenada pels tribunals al Carrer Creus.

 

Veure sentència del TSJB

 La casa d'Alberto Cortina durant la seva construcció

 

 
 
Llicència anul·lada pel Tribunal, a nom de l'empresa d'Alberto Cortina, Sardasca Inmobilien A.G. i ja decretada per l'actual batle.
 
 
 
 
 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb