"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

No a l'obscurantisme entorn la peatonalització

psm-pollenca | 13 Gener, 2015 12:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Es tracta del «projecte estrella de la legislatura», el de més pressupost amb diferència, 1.402.533,17 euros, i el que fa uns anys que suscita polèmiques. A més també hem de recordar que es va fer (i pagar) un estudi de mobilitat que sembla que no s'ha tingut gaire en compte a l'hora de fer aquest projecte. Tots aquests motius serien suficients perquè l'Ajuntament fes l'esforç d'explicar als ciutadans el contingut del projecte i escoltar els seus suggeriments. Fins ara els únics esforços han estat una reunió de grups polítics fa més de dos anys per explicar l'estudi de mobilitat i una reunó del Batle amb UMP.

 

Però és que, a sobre, els projectes municipals, per llei, estan sotmesos a un periòde d'exposició pública. Així ho reconeix el Decret de batlia de 10 de novembre quan, referint-se a aquest projecte, comunica al Consorci de la Conselleria de Turisme el següent:

 

«3er.- Significar al Consori (per a la millora de les infraestructures turístiques i el foment de la desestacionalització de l'Illa de Mallorca), en la condició que ostenta d'òrgan de contractació, la necessitat d'exposar al públic el projecte de reforma i rehabilitació del tram de carretera Ma-2220 de primera linia del Port de Pollença, per un termini no inferior a quinze dies, en compliment dels requisits que exigerix la normativa de règim local per executar les obres públiques, sense perjudici de que es pugui simultanejar amb altres tràmits d'exposició pública derivats del compliment de la legislació general de contractes».

 

Idò el 18 de desembre el BOIB publica que el projecte surt a licitació sense que s'hagi feta aquesta exposició pública, en el que consideram que és una il·legalitat manifesta. Tots els ciutadans tenim dret a dir el que trobem oportú sobre aquest projecte que té tanta incidència sobre la fisonomia del Port de Pollença. Només podem explicar-nos aquesta manca d'exposició pública en el fet de no voler exposar el projecte a possibles modificacions que endarrerissin unes setmanes l'execució, ja que l'Equip de Govern pretén començar-la abans de les eleccions, malgrat això suposi inconvenients per la temporada turística.

 

Per aquest motiu avui mateix hem registrat escrits (veure) dirigits tant a l'Ajuntament com al Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics per tal que no licitin el projecte sense la preceptiva exposició pública, ja que si es contracta una empresa i cal canviar el projecte es podrien incorre en responsabilitats econòmiques cap a aquesta empresa. Per altra banda tots els projectes han de poder ser al·legats pels ciutadans, amb més motiu un de la dimensió i pressupost com el de la malanomenada «semipeatonalització» (en realitat es tracta d'un eixamplament de voreres). Finalment demanam que aquesta exposició pública no sigui només per cubrir l'expedient, sinó que es posin mecanismes per acostar i explicar el projecte als ciutadans, i així poder al·legar coneixent bé el projecte.

 

Cal un ajuntament que s'acosti als ciutadans i comparteixi amb ells els grans reptes i projectes de futur, ja n'hem tingut abastament de polítics que es pensaven amb el dó de saber-ho tot sense escoltar al poble.

 

 

 

 

Comentaris

 

Expo pública peatonalització

PSM de Pollença | 16/01/2015, 10:19

Entre festes no ens oblidam de treballar dia a dia perque les coses es facin bé a L'Ajuntament, especialment en un projecte tan trascendent com el de la peatonalització. Des de L'Ajuntament ja ens han dit que tenim raó i que també exigiran l'exposició pública a la Conselleria.

h
ttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=827627597300488&set=a.170579109672010.46340.100001597659640&type=1&theater

 

Re: No a l'obscurantisme entorn la peatonalització

Tofol | 14/01/2015, 12:06

A Pollença tot es obscur quasi negre. Tot es aparent

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb