"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Denúncia al Batle per la urbanització del Vilà

psm-pollenca | 19 Gener, 2015 10:33 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

(Ens diuen que no es pot dir formalment imputat fins que no vagi a declarar davant el jutge)

En plenes festes els diaris han publicat la notícia que el jutge ha obert diligències prèvies al batle de Pollença, Tomeu C. Ochogavia, i el crida a declarar en qualitat d'imputat arran d'una denúncia del misser Leopoldo de Miquel, veí de la urbanització del Vilà.

De moment la informació de que disposam és poca i rebuda de part del mitjans de comunicació i del propi batle, que ens va comunicar directament la notícia. Per tant ens falten molts de detalls per poder tenir una opinió ben formada. De moment hem demant que es donin explicacions i el batle ens ha dit que les donarà aquesta setmana, probablement divendres juntament amb la comissió informativa del proper Ple, amb l'assistència dels tècnics que ens puguin explicar la situació en que es troba el Vilà.

Leopoldo de Miguel ja ha duit altres plets contra l'Ajuntament, havent-los perdut tots fins ara. En concret sobre la construcció d'uns adossats a Cala Sant Vicenç allà on hi havia Can Colom. Sembla que en la denuncia també hi ha participat (no sabem ben bé en concepte de què) el polèmic Rafel Morro, qui va tenir durant anys il·legalment tancada la Carretera Vella de Lluc i va mantenir un torcebraç amb l'Ajuntament sobre la recol·locació de la Font de Can Teresa. Ni un ni l'altre s'han caracteritzat per la defensa de l'interès general dels pollencins, fet que ens genera força desconfiança sobre les intencions d'aquesta denúncia. Per tant, esperam que puguin aportar proves sobre tot el que exposen.

La denúncia, a més, hi barreja altres urbanitzacions, com La Font o Formentor. Sembla que la base de la mateixa es fonamenta en que l'Ajuntament pretén cobrat el 15% de l'aprofitament mitjà (els terrenys construibles o el seu valor equivalent) d'aquestes urbanitzacions i per això les manté paralitzades, argumenta la denúncia.

No val la pena ara entrar a debatre sobre si aquesta cessió de terrenys s'ha de fer o no, ja que és un assumpte prou complex, que recull tant el Reglament de Gestió del 78 com la Llei 4/2008 o la recent Llei del Sòl 2/2014 en diferents variacions i preferim parlar-ne primer amb els tècnics municipals.

Per la nostra part el que defensam és que el desenvolupament de les urbanitzacions s'ha de fer amb el cumpliment de tots els deures urbanístics exigibles, que granteixen una major integració ambiental i el retorn als pollencins d'una part dels beneficis d'aquests desenvolupaments que sovint perjudiquen al paisatge del poble. També defensam el dret que té l'administració, en defensa dels interessos del poble, de protegir determinades zones, tal i com es va fer amb la part alta del Vilà.

Respecte d'aquest cas ens mantendrem alerta i tan informats com poguem. Com en totes les imputacions de representants polítics, ja al 2010 varem adoptar com a partit el criteri d'exigir dimissions en el moment que el jutge posi mesures cautelars als imputats, ja que significa que qualque indici de delicte hi veu en la seva actuació. Aquest criteri es va seguir en una posterior moció que es va aprovar al Ple de l'Ajuntament en plena voràgine del Cas Voltor. Així també ho farem en aquest cas, i si el jutge posa mesures cautelars al batle després de la seva declaració també demanarem que dimiteixi. De moment el que calen són explicacions de totes dues parts.

 

Última Hora 17/01/2015:"El juez abre diligencias contra el alcalde de Pollença por presunta prevaricación urbanística"

 

 

 

 

Comentaris

 

Última Hora

PSM-MÉS per Pollença | 20/01/2015, 10:37

El juez investiga la paralización de Formentor, el Vilà, la Font y el Ullal

h
ttp://ultimahora.es/noticias/part-forana/2015/01/20/142474/juez-investiga-paralizacion-formentor-vila-font-ullal.html

 

Diario de Mallorca

PSM-MÉS per Pollença | 20/01/2015, 10:36

Cifre seguirá como candidato pese a ser imputado por una presunta prevaricación

h
ttp://www.diariodemallorca.es/part-forana/2015/01/20/cifre-seguira-candidato-pese-imputado/992569.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb