"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Resultat del ple (gener 2015): plaques fora i bronca amb la peatonalització

psm-pollenca | 30 Gener, 2015 12:01 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Retransmissió del Ple per Ràdio Pollença

Tweets sobre el ple a #plepollença

Veure tota la documentació del Ple

Ahir, un Ple amb resultats interessants. Per una banda satisfacció de que la nostra moció per eliminar les plaques amb noms de polítics corruptes anas endavant amb el suport unànim de tots els partits. LA conseqüència directe serà l'eliminació de la placa de la Plaça Major. Amb una bona aportació d'Alternativa per demanar l'eliminació d'aquestes plaques també a les altres administracions que en tenen als seus edificis (Centre de Salut del Moll i al col·legi Port de Pollença). Ens satisfà la unanimitat i esperam que es dugui a la pràctica aviat.

Per altra banda també ens pareix positiva la moció d'Alternativa que varem esmenar des del PSM-MÉS per Pollença, per anotar en el Registre de la Propietat les infraccions urbanístiques. D'aquesta manera es protegeix als compradors i és una mesura que evita la impunitat dels infractors. Com que això ja es fa, encara que amb dificultats, a Pollença, varem proposar que la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) arribi un conveni amb els Registradors de la Propietat similar al que aviat aprovarà l'Agència de Disciplina Urbanística de Mallorca (ADU) amb aquests mateixos, per facilitar els registres d'infraccions. Com que hi ha pobles com Pollença que no estan adherits a l'ADU, seria bo que també es poguessin beneficiar d'un conveni d'aquestes característiques. També es va aprovar per unanimitat.

Finalment, la polèmica en el torn de precs i preguntes. VÀrem demanar per l'exposició pública del projecte de la malanomenada «semipeatonalització», un tràmit obligatori en els projectes municipals que permet als ciutadans fer-hi al·legacions. Idò resulta que de la semipeatonalització havia sortit publicada la licitació de l'obra sense haver-se fet l'exposició pública. Això hagués pogut suposar un greu perjudici per l'Ajuntament, ja que després de la licitació qualsevol hagués pogut al·legar la nulitat del projecte per falta d'exposició pública, amb la següent indemnització a l'empresa guanyadora de la licitació pel retard de l'obra o modificació del projecte. Idò el Batle, en lloc d'agrair-nos que avisassim l'Ajuntament, ens va acusar de «retardar el projecte i posar traves». Al·lucinant... Després del retard en aprovar el projecte per part del Consorci de Places Turístiques de la Conselleria de Turisme, després de tota la legislatura d'anar darrere el projecte i no haver sabut tramitar-ho per tenir-ho enllestit abans de la temporada turística, després d'aficar la pota obviant l'exposició pública del projecte més costós de la legislatura, ara resultarà que la culpa és el PSM-MÉS per demanar que es cumpleixi una passa obligatòria com és l'exposició pública. Segur que ho diran quan els ho demanin:"la culpa és del PSM que posa traves", però a aquestes alçades els ciutadans ja no es deixen enganar tan fàcilment.

El projecte s'ha hagut de posar a exposició pública per quinze dies, com no podia ser d'altra manera, i al propi anunci al BOIB el Batle reconeix que l'únic que fa és cumplir amb la llei. Una actitud maleducada i intolerable del Batle en el Ple d'ahir.

Veure el BOIB de l'exposició pública de la semipeatonalització.

 

Els punt es votaren així:


1.- Aprovació, si procedeix, de les actes de les sessions anteriors

Aprovat per unanimitat sense esmenes.


I.- PART RESOLUTIVA

2.- Aprovació, si procedeix, de les bases reguladores i de la convocatòria per a la concessió de subvencions a empreses que utilitzen el català com a llengua habitual.

Trobam que és bò que l'Ajuntament faci aquestes subvencions, per contrarestar la política agressiva anticatalà del PP a nivell balear i espanyol. Se'ns va acceptar l'esmena de demanar que les subvencions a planes web en català suposassin el manteniment de la web al manco durant un any, per evitar que en haver cobrat la subvenció s'elimini el català de les webs. Veure

Aprovat per unanimitat

 

3.- Dació de compte de les resolucions de Batlia contràries a les objeccions efectuades així com de les principals anomalies detectades en matèria d’ingressos, de conformitat amb el disposat a l’article 218 del RDL 2/2004, de 5 de març, pel qual s’aprova el text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals (TRLRHL), amb la nova redacció donada per l’article 2 de la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l’administració local (LRSAL)

Continuen les irregularitats en nombroses contractacions i pagaments. El més greu foren les explicacions donades pel regidor de serveis, Martí Roca, idènctiques a les que donava el regidor de serveis de l'anterior legislatura, justificant les irregularitats per donar feina als pollencins. Com si les empreses i autònoms pollencins no poguessin esser contractats si l'Ajuntament fa les coses correctament. Unes explicacions que deriven perillosament cap al clientelisme que durant molts anys ha estat norma a l'Ajuntament.

Aquest punt no es votava

 

4.- Moció presentada pel grup d’Alternativa relativa a l’anotació en el Registre de la Propietat de tota infracció urbanística detectada. Veure ja esmenada amb l'aportació del PSM-MÉS

L'hem explicat al principi. Aqui podeu veure el conveni ADU-Registradors que volem també per Pollença a través de la Federació de municipis FELIB-Registradors.

Aprovat per unanimitat.


5.- Moció presentada pel grup de PSM-EN d’eliminació de les plaques commemoratives que incloguin el nom de condemnats per delictes relacionats amb la corrupció. Veure-manca l'esmena d'A-

També ho hem explicat al principi. Aquí podeu veure en text de la moció aprovada.

Aprovat per unanimitat.

 

6.- Propostes / Mocions d’urgència

No n'hi hagué


II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes”


Els precs i preguntes contestats al PSM-MÉS per Pollença els explicarem a un altre article Veure full 1 i full 2(contracte poda i judicis batle). Destacà el tema de la peatonalització que ja hem explicat abans.

 


Comentaris

 

Re: Resultat del ple (gener 2015): plaques fora i bronca amb la peatonalització

Pere C. | 04/02/2015, 15:44

Moltes gràcies per la resposta.

 

Re: Resultat del ple (gener 2015): plaques fora i bronca amb la peatonalització

PSM-MÉS per Pollença | 04/02/2015, 13:59

Que ER va decidir abandonar MÉS per Pollença ja ho hem comentat en una article d'aquest blog. Per tant, ara per ara la situació és que no es presentarà dins la candidatura municipal de MÉS. Com ja vàrem comentar, continua tenint les portes obertes del projecte.
Pel que fa a una candidatura unitària més àmplia (independents, MÉS, PSOE i ER), va ser també objecte de debat en l'assemblea oberta de MÉS del dia 26, per tant no és cap secret. L'assemblea va decidir mantenir les converses per veure si és una opció possible. Tampoc h ha gaire cosa més a comentar a dia d'avui ni molt manco confirmar un cap de llista.
En pral·lel també estam treballant en la candidatura de MÉS per Pollença. Son processos que no s'exclouen amb l'afany de sumar el màxim d'esforços possibles.

 

Re: Resultat del ple (gener 2015): plaques fora i bronca amb la peatonalització

Pere C. | 04/02/2015, 13:20

Comparteixo que les actuacions de la majoria dels partits politics en aquests mesos previs a les properes eleccions municipals i autonòmiques son molt singulars. Hi ha rumors i noticies constants i molt diverses. Crec que responen a la situació social, en definitiva, en el meu entendre els partits solen ser un reflexa de la societat.

En quan a MES, també és objecte de noticies i rumors. I m´agradaria conèixer que hi ha de cert en un parell de coses que en el blog no menciona: Primer, veig que se presenta la candidatura de Esquerra a Pollença i puc imaginar que no hi haurà candidatura conjunta, es aixi?. I, segon, se va publicar diumenge una noticia a Ultima Hora en relació a una candidatura unitaria de l´esquerra progresista a Pollença encapçalada per en Miquel Angel March i en la que s´integrarien el PSOE i el PSM. Es cert?......el Psoe ha confirmat que hi ha negociacions però el PSM no diu res, en canvi, si que comenta noticies com la de Podemos a Pollença i "guerres internes de partits progresistes".

 

Re: Resultat del ple (gener 2015): plaques fora i bronca amb la peatonalització

PSM-MÉS per Pollença | 03/02/2015, 23:34

Hem de ser molt respectuosos amb la vida interna dels altres partits polítics, però la veritat és una llàstima aquestes guerres internes en un partit progressista que diu que vol ser diferent. De moment el que té transcendència és la part centralista del partit, tot el que arriba de Madrid. En canvi allò més a prop dels ciutadans sembla que té molts de problemes.

 

TORRENTE 6

Paqui Ri | 03/02/2015, 15:21

La selecció d'actor per Torrente 6 a començat a Pollença. Per ara, els seleccionats son:
.Martí Paco
.Los Morrongos (pare i fill)
.La Pequeña Antonia
.El nin de la cara tapada

Algú més vol participar a Torrente 6?

 

EN MARTÍ PACO LA TORNADA A LIAR

Joan Cifre | 02/02/2015, 09:11

En Martí Cifre Cortés (Martí Paco), antes socialiste ara pot ser de "Podem", "Podemos", "Poden" o el que sigui, la torna a liar.
Se te veu el plumero d'enfora Martí

ultimahora.es/noticias/part-forana/2015/02/02/143537/estalla-guerra-interna-podemos-pollen-puede-acabar-juzgados.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb