"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Respostes de gener: Centre de Salut, denúncies, cavallets, etc...

psm-pollenca | 03 Febrer, 2015 09:57 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquestes foren les preguntes que havíem presentat des del PSM-MÉs per Pollença al passat Ple i les respostes que ens donaren. En verd els comentaris que hi afegim.

 

 1. En les obres que es realitzen al Museu de Pollença, allà on s'està afectant als murs -obrint portals- i al subsol -amb un fosat per l'ascensor- s'ha fet cap tipus de control arqueològic, preceptiu en aquest tipus d'obres? S'ha fet cap tipus de tramitació amb Patrimoni?

  R: Tomeu C.Ochogavia (Batle,PP). S'ha revisat per part dels tècnics directors de les obres i dels tècnics del Museu. No hi ha res que doni mostres de restes arqueològiques.

 2. És coneixedor l'Ajuntament del profund malestar que existeix entre els professionals i els usuaris del Centre de Salut de Pollença donat el precari estat de l'edifici? L'Ajuntament té previst fer cap tipus de gestió o de millora?

  R: Tomeu C.Ochogavia (Batle,PP). Es fan feines a l'edifici de les que es passa la factua a la Conselleria de Salut. Es preveu una ampliació del centre que s'ha inclosa en el Pla General.

  El Pla General només està aprovat provisionalment, poden passar anys fins a la seva aprovació definitiva. Tampoc no hi ha cap partida pressupostària prevista en l'esborrany de pressupost pel 2015.

 3. Arran dels darrers casos d'enverinaments de cans a Llenaire, perquè s'ha pres la mesura d'obligar als cans a dur morrió en aquella platja, que està específicament destinada al bany dels cans? Quines altres mesures es pendran per evitar els enverinaments?

  R: Tomeu C.Ochogavia (Batle,PP). No és comptència de l'Ajuntament, sino del Seprona (Guàrdia Civil). L'Ajuntament col·labora amb la policia local; la obligacio de morral fou iniciativa dels tècnics i els sembla una bona mesura de protecció dels cans per tal que no s'enverinin.

  No sembla que als propietaris dels cans els hagi agrdat massa aquesta mesura i no s'explica que no sigui només voluntària.

 4. Té clar l'Ajuntament quina parcel·l és la que es va comprar a devora Can Escarrintxo, vistos els dubtes que s'han suscitat arran de les parcel·les?

  R: Tomeu C.Ochogavia (Batle,PP). Sí, ja ho han esrinat. La finca registral comprada per l'Ajunatment no estava ben cadastrada i d'aquí el dubte, però ja es té clar.

 5. Creuen que és una necessitat i una prioritat susbtituir les figures dels actuals Cavallets de Sant Sebastià, quan no presenten un estat de degradació que exigeixi la seva substitució? Amb quins assessoraments i informes tècnics compten per justificar la desició de substituir les figures?

  R: Tomeu C.Ochogavia (Batle,PP). Els actuals cavallet tenen uns trenta anys i no són iguals que els que hi havia abans. Pensen fer unes rèpliques dels que es es feien servir abans i tant els actuals com els antics quedaran al Museu.

 6. Entre la col·locació de l'arena dels foguerons i la seva retirada han passat en alguns casos més de deu dies, estant alguns dels munts situats en carrers de trànsit important. Era precís un termini tan llarg de temps per retirar l'arena?

  R: Martí Roca (Regidor de Serveis, PI). Repartir l'arena i retirar-la no és una feina fàcil per manca de mitjans. A més es va dificultar per la pluja.

  Cal recordar que els munts han provocat algun accident, com recull el darrer Punt Informatiu. És més que previsible que això signifiqui alguna indemnització als afectats.

 7. Per quin motiu s'ha donat una gratificació econòmica per productivitat a una funcionària de Intervenció i no als altres? De quina quantia es tracta?

  R: Tomeu C.Ochogavia (Batle,PP). S'ha donat aquesta gratificació perquè aquesta persona va estar de baixa i durant la seva absència no la varen substituir. En tornar de la baixa la feina acumulada era molta i per posar-la al dia donaren una gratificació per productivitat a aquesta persona.

  R: David Alonso (Regidor de Personal, PP). A l'expedient hi ha tots els informes justificant el pagament dels 2.400 euros.

  El lamentable és que durant els cinc mesos de baixa el regidor no cubrís aquest lloc amb una altra persona i evitar l'acumulació de feina i el cost per l'Ajuntament.

 8. Molta gent s'ha queixat de l'horari coincident entre les processons de Reis de Pollença i Port de Pollença. Per quin motiu es va prendre aquesta decisió? La va prendre la Comissió de Festes?

  R: Tomeu C.Ochogavia (Batle,PP). A l'Equip de Govern li ha semblat que tot havia anat molt bé i que tothom estava molt content. La desició la va prendre la Comissió de Festes.

 9. Vàrem registrar un al·legació demanant que es fes l'exposició pública preceptiva del projecte d'aixamplament de voreres del la primera línia del Moll. Fan comptes fer aquesta exposició pública? En quin estat es troba la tramitació? Fan comptes començar les obres aquest hivern?

  R: Tomeu C.Ochogavia (Batle,PP). El batle va dir que es faria l'exposició pública peruqe s'hi havia compromés amb el PSM. També va acusar al PSM de «posar traves».

  El cert és que l'exposició pública és un dret dels ciutadans i una obligació que l'Ajuntament no pot passar per alt, ja que el projecte seria nul. Des del PSM hem evitat molts possibles mals de caps a l'Ajuntament recordant-li aquesta obligació que estaven a punt d'ometre. Si una vegada adjudicada l'obra a una empresa s'hagués anul3lat el projecte per falta d'expoció pública o s'hagués hagut de modificar les indemnitzacions a l'empresa haguessin pogut ser molt quantioses. Símplement varem detectar una trevalada de l'Ajuntament i això va irritar al Batle.

 10. Ens poden explicar el nivell de compliment del contracte de jardineria (poda)? S'està executant conforme el plec de condicions? S'han instal·lat els xips de control conforme especificava el plec? Es du retard en el compliment del plec? Es du retard en el pagament de les mensualitats del contracte?

  R: Martí Roca (Regidor de Serveis, PI). El cumpliemnt plec es controla amb reunions periòdiques, però no hi ha informes. Es va haver de millorar la seguretat dels treballadors. Bàsicament s'està cumplint, a falta de col·locar tots els xips. Cada més es paguen puntualment els 3.900 euros del contracte.

 11. Ens poden explicar l'estat en que es troben els diversos procediments judicials per prevaricació administrativa que estan oberts contra el batle:

  R: Tomeu C.Ochogavia (Batle,PP).

  Per la urbanització del Vilà.

  Estan esperant la comparaixença davant el jutge de l'advocat acusador Leopoldo de Miguel. Per això han demanat un aplaçament de la compareixença del propi Batle fins que aquell no hagi declarat primer. Diu que l' «aprofitament mitjà», del 15%, motiu de la denúncia, ve estipulat pel planejament i l'Ajuntament ho ha de reclamar.

  Pel final d'obres de Can teresa.

  No li consta notificació expressa però sí que s'han obert diligències prèvies contra ell per un «delicte sense especificar» al jutjat nº3 d'Inca. L'ha denunciat Rafel Morro i han citat a declarar tres funcionaris.

  Pel delicte de renous del Bar Fellini de la Plaça Major

  És un delicte contra el medi ambient. El veï de damunt el bar va posar la denúncia. Abans ja n'havia posada una de reclamació de danys i perjudicis que havia guanyat. Han citat a diversos funcionaris, a ell mateix i a Joan Cerdà Rull, anterior batle.


LA renovació de l'actual PAC de Pollença va per llarg en les previsions de l'actual equip de Govern. Pensam que ha de ser una prioritat de la propera legislatura.

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb