"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Asfaltant el patrimoni i la història.

psm-pollenca | 06 Febrer, 2015 09:30 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

És molt fàcil dir que s'aposta pel l'excel·lència turística, la cura del patrimoni o símplement per defensar "lo nostro", però de dir-ho a fer-ho hi ha una gran diferència. Es veu en la darrera tongada d'asflatats de carrers del municipi, una feina que hauria de ser constant durant la legislatura, però que s'ha deixat pel darrer alé del mandat a fi que la gent tengui ben present qui va asfaltar el seu carrer a l'hora d'anar a votar. Enmig de l'eufòria asfaltadora l'equip de govern s'ha oblidatd'unes "minucies", emperons que no havien d'alterar ni un milímetre l'afany asfaltador, faltaria més.

Es tracta dels carrers del Centre Històric de Pollença, aquells que ja al mes de maig, durant el debat dels pressuposts 2014, vàrem demanar que s'empedrassin (veure), per anar completant la rehabilitació del centre, aparcada des de fa ja quinze anys. Llavors la resposta va ser que NO, però que es faria més endavant, acceptant la necessitat d'anar completant aquests empedrats en alguns carrers cèntrics.

Aquests dies hem pogut observar, estorats, que de tot allò que se'ns va dir, res de res. Aquests carrers del centre s'han tornat a asfaltar sense aturar-se ni un minut a plantejar-se si hagués estat millor aprofitar per arreglar les infrastructures (canonades i conduccions aèries i subterrànies) i fer els empedrats en alguns d'aquests carrers. Sí, en cert, estaven molt deteriorats, però ja estam cansats d'haver d'escollir entre dolent i pitjor amb aquest equip de govern; volem l'excel·lència pel nostre municipi, volem el millor, i el millor era fer ja aquests empedrats i no gastar doblers en hipotecar el futur.

Com sempre diran que "posam pegues", que sempre trobam... Però en aquest cas no es tracta ja només de l'opinió de MÉS per Pollença. Es que el mateix equip de govern fa només uns mesos, al passat mes de maig, va aprovar que els carrers VR (entre ells el dels Àngels, Picó i Campamer, Mercat...) s'han d'empedrar. L'actuació que ara s'ha fet no és de simple reparació o tapar clots, és una operació integral de reasfaltat, per tant  s'ha d'aplicar la normativa municipal, i la normativa diu que s'ha d'empedrar. Això ja no és la nostra opinió, són fets objectius. Textualment el Pla General inicialment adaptat al Pla Territorial diu:


"A les vies de circulació restringida VR, es permet només el trànsit de cotxes pels residents i vehicles d’emergència. (...). El paviment serà empedrat de pedra viva formant canaló central o lateral per escórrer les aigües pluvials per superfície. En bandes laterals es preveurà el pas de xarxa d’aigua per una banda i d’electricitat i telecomunicacions per l’altre."

 

Una més de falta de sensibilitat i respecte cap a la història. El Patrimoni i la normativa, pels altres. Que no els espenyi una foto al diari.

 

El Carrer del Àngel, un dels més fotografiats de Pollença, es queda sense empedrat qui sap per quants anys

 

 
Carrer Ramón Picó. El contrast amb la zona empedrada fa mal a la vista.
 
 
 
Carrer dels Àngels abans de ser mai asfaltat (foto cortesia César Samarini)
 
 
 
Pla General aprovat inicialment fa uns mesos, allà on es veuen els carrers VR que han de ser empedrats.
 
 
 
 

 

Comentaris

 

Re: Asfaltant el patrimoni i la història.

t | 07/02/2015, 14:05

Molt bona informació. Els plans i les normatives es fan perquè quedin sobre el paper pero la realitat es la ocurrencia facil o la rutina.

 

de pena

Joan | 06/02/2015, 17:31

La manca de sensibilitat d'alguns "càrrec" és trista, per no dir un altre cosa.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb