"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Viva México !

psm-pollenca | 13 Març, 2015 12:50 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

No són ganes de fer un titular cridaner per aquest article. És el nom de la setmana dedicada a aquest país que es celebrarà en el proper Festival de Pollença. Sempre ha estat una qüestió complicada la de ser crítics amb el Festival. El Festival es mereix la millor gestió possible i per això des del PSM sempre que hem pogut hem intentat millorar les coses des de dins, evitant l'excessiu renou mediàtic que pogués devaluar el nom del Festival de cara a l'exterior i evitant que les crítiques es puguin interpretar com un qüestionament dels artistes que hi participen. A més, de cara a la opinió pública, pels partits és complicat posar de manifest les deficiències en la gestió quan els mitjans de comunicació recullen i alaben els grans noms dels artistes convidats a cada edició; és molt fàcil que a qui ho faci el titllin de aixafaguitarres -mai millor dit-. Es va veure clarament en la primera edició que es va organitzar en la present legislatura, quan es va contractar a l'actual director. Llavors es va canviar radicalment el model de Festival, sense cap tipus de consens o debat públic, i tot foren lloances per la gran renovació i pels personatges mediàticament coneguts que vindrien al Festival. No fou fins mesos després, quan es varen conèixer els resultats d'aquell Festival amb un contundent informe d'Intervenció i amb baixada d'assistents i de recaptació, així com unes maniobres de contractació i esponsorització encara no prou aclarides, que tothom se'n dugué les mans al cap.

Si qualque cosa ha caracteritzat el Festival d'aquesta legislatura ha estat la improvisació i la falta de model. Si anys enrere el de Pollença era un Festival de música clàssica important dins Europa (no de nivell prèmium, no ens enganem, però sí important) ara no sabem ben bé que és ni que ofereix. Tot depèn dels contactes i de l'agenda d'aquell any del seu Director, Joan Valent, i dels doblers que l'Ajuntament posi per fer contractació. Del model multidisciplinar (música, cinema, escultura, literatura, concerts al carrer i en altres escenaris...) d'aquell 2012 s'ha passat a un «Viva México» del 2015 amb una setmana dedicada a aquest país -música, però també gastronomia- , un competidor turístic de les nostres Illes.

No pot ser que el que ofereix el Festival no segueixi una línia clara i desvinculada del tutelatge de l'administració que el finància, l'Ajuntament (perduda ja la subvenció de la Conselleria de Turisme). Però es clar, qui l'hauria de tutelar? un Patronat que està desfet? Un batle que fins que no li va dimitir la regidora de cultura no s'havia preocupat mai pel Festival, tot i ser-ne el president ja l'any 2006? el regidor de cultura actual, ara membre d'un partit que fins fa dos dies criticava la gestió feta per la cap de llista del propi regidor de cultura?

El Festival és molt fràgil, ja que administrativament no té més entitat que ser un capítol dels Pressuposts Municipals que s'ha de renovar cada any. Cal donar-li l'entitat que es mereix i cal posar ordre, criteri i donar continuïtat. Per això la creació d'un Fundació -o una entitat equivalent- seria clau per donar criteri i marcar pautes més enllà de les engronsades polítiques o dels canvis de regidor o de Director Artístic. Visca Mèxic, però especialment visca el Festival de Pollença, per molts anys.

PD: Del desembarcament de polítics a la fira de Berlin en parlarem més endavant

 

 No és casualitat que qui col·labori amb el Festival no sigui una institució cultural mexicana, sinó una turística. Els assistents als actes del Festival són un públic molt interessant per la promoció turística de Méxic

Veure la web del Festival 2015

 

 

 

 

 

Comentaris

 

coca cola mata

pere | 17/03/2015, 12:26

La Coca Cola fa d'ambaixadora de l'Imperi. La multinacional ianqui va liquidar totes (o quasi totes) les empreses catalanes (de PPCC) de begudes carbonatades (soda).
Actualment, podeu veure que la publicitat de Coca Cola empesta els carrers de Palma (40 milions d'anuncis).
Però podem trobar maneres de fer mal a l'Imperi. Podem fer contrapropaganda. A través d'Internet, podem engegar 40 milions de denúncies. A més a més, les denúncies contra Coca Cola fan palès que els seus productes són una greu amenaça a la salut.
Som-hi, doncs.

Vegeu la web 20 bojos experiments amb coca cola!.

 

ido

De PPena | 15/03/2015, 10:10

Un altre imputat del Govern del PP:

h
ttp://ultimahora.es/noticias/local/2015/03/13/146848/imputado-director-farmacia-del-govern-por-querella-contra-bauza.html

 

¨NoTIL

josera | 15/03/2015, 10:06

PP= Menys mestres per a més alumnes i més ambició

 

Viva Zapata!!

andele | 14/03/2015, 18:12

Això deu ser per l'afició als zapatistas del nostre batle?

 

Articles de la PI

MÉS per Pollença | 13/03/2015, 13:05

Dos articles del PI, de principis de legislatura, que contrasten enormement amb l'actitud que du el seu regidor dirigint el Festival. El que es deia fa ben poc sembla que ja no té vigència:

Cap on va el Festival?

h
ttps://lapuntacxi.wordpress.com/2012/03/13/cap-on-va-el-festival/#comment-3233

Festival: 50 anys de feina tudats en 1 any

h
ttps://lapuntacxi.wordpress.com/2013/01/21/festival-50-anys-de-feina-tudats-en-1-any/#comment-3234

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb