"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Respostes a les nostres preguntes del ple de març

psm-pollenca | 15 Abril, 2015 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Preguntes al ple ordinari de març de 2015


 1. Hem viscut novament el tancament d'un tram del Camí Vell de Lluc a l'alçada de Cana Borrassa. Si hi ha un problema de control d'ovelles, no considera que la solució oportuna es tancar la finca i no el camí que passa annex a la finca? Perquè es va agafar la solució per la seva ma? Qui pagarà les «barreres automàtiques» que ara es diu que s'hi posaran?

  R:T.C.Ochogavia (batle, PP). Digué que no tenia perquè contestat la pregunta (?!). Va afirmar que el Consell li havia donat permís i que la Guàrdia Civil el faria responsable en cas d'accident a la carretera per sortida d'un animal.

  El Consell dels seus companys de partit (al manco llavors ho eren) li va donar permís per tancar un camí públic. Per evitar la sortida d'animals la solució és tancar la finca, no el camí. Continuam amb una acvtitud reprobable per part d'un representant públic.

 2. Podria preocupar-se també pel fet que la resta de Carretera Vella de Lluc sigui accessible, ja que encara presenta nombrosos trams tancats, tal i com ha denunciat la Plataforma Pro Camins Públics Oberts?

  R:T.C.Ochogavia (batle, PP). No és competència de l'Ajuntament, sinó del Consell. Que se'n preocupi el Consell.

  El batle té una gran capacitat per desentendre's d'allò que no li interessa.

 3. Ens pot informar del resultat de la declaració al jutjat per delicte contra el medi ambient referent al local Colombus?

  R:T.C.Ochogavia (batle, PP). Segons el batle són diligències prèvies. Segons ell sempre ha actuat conforme la llei.

  Però segueix imputat.

 4. En la citació per la declaració del batle es diu que és en qualitat d'imputat. Hi està realment? Si és així, fa comptes complir amb el codi ètic del seu propi partit?

  R:T.C.Ochogavia (batle, PP). Segons ell és una persona disciplinada, però no sumisa.

  Al cap del temps hem pogut veure que no feia comptes complir amb el codi ètic del seu propi partit, un codi ètic que no va criticar en les anteriors eleccions pensant que mai l'afectaria.

 5. Demanam que ens expliquin clarament, per les repercussions econòmiques mitjà termini que pot tenir, com es tramitarà i informarà el projecte de legalització de la casa d'Alberto Cortina a Formentor, amb llicència anul·lada judicialment.

  R:T.C.Ochogavia (batle, PP). La llicència es tramita com qualsevol expedient de legalització. Ja hi ha un informe de deficiències del projecte i s'esperen informes d'altres organismes.

 6. Respecte de la nova plana web, poden posar informació útil de servei en primera plana i no limitar-se a fotos de l'equip de govern dins obres? Perquè es continua amb els mateixos errors que l'anterior i no s'hi posen els plens a l'agenda ni l'odre del dia ni tampoc les actes aprovades?

  R:T.C.Ochogavia (batle, PP). Diu que la web es va millorant, que es penjaran tots aquests documents i que s'estudia si les actes es poden penjar.

 7. Per aquesta plana web s'ha pagat una factura específica? Si s'ha pagat aquesta factura, perquè ha estat TIC Mallorca qui ha acabat fent la plana web?

  R:David Alonso (Regidor de noves tecnologies, PP). Digué que la eb l'havia feta tota TIC Mallorca i que no s'ha pagat cap factura per la plana web.

 8. Ens hem assabentat sobre el Festival del 2015 a través de la premsa. Perquè enguany que hi pot haver canvi de govern no ens han explicat el Festival en una junta de portaveus?

  R:T.C.Ochogavia (batle, PP). Perquè segons ell, la seva feina era deixar el Festival organitzat abans de les eleccions.

  Això no és cap excusa per haver exclòs a la oposició de qualsevol decisió sobre el Festival.

 9. Quantes persones anaren a l'ITB de Berlín a càrrec del pressupost municipal? Quin import va suposar?

  R:T.C.Ochogavia (batle, PP). El batle, el regidor del Festival Martí Roca, la regidora de Turisme Maria P.Buades, la tècnica de turisme i la cap de premsa. L'import no el sap encara.

 10. Perquè s'ha posat el despatx de la tècnic de turisme dins l'edifici de l'Ajuntament, lluny de les oficines d'informació i de la resta de personal?

  R: Maria P. Buades (regidora de turisme, PP). S'ha posat al nou despatx per efectivitat. Per tenir a prop els serveis d'altres dependències municipals. Cada dia es desplaça a les oficines de turisme.

 11. Perquè no varen complir amb el planejament, que diu que les zones VR s'ha de pavimentar de pedra, en concret els carrer Ramón Picó i Àngels i l'han pavimentat d'asfalt?

  R:T.C.Ochogavia (batle, PP). Consideren que l'asfalt es trobava en molt mal estat i que per empedrar s'havia de fer un Pla Especial.

  Evidentment, a tan poques setmanes de les eleccions, no podien perdre temps fent un pla especial.

 12. L'asfaltat que s'ha fet en aquests carrers presenta una mala compactació i uns acabats deficients, amb entregues mal executades i algunes comportes a nivell baix, possible causa de caigudes. Ja s'han abonat aquests asfaltats? Hi ha informes tècnics respecte de la qualitat de l'execució?

  R: Martí Roca (regidor de serveis, PI). No s'ha pagat res dels asfaltats i s'està a l'espera de que ho deixin tot ben acabat.

 13. L'anomenada «neteja» de la Font del Gall, s'està fent amb qualque tipus de projecte tècnic que la justifiqui? Hi ha qualque tècnic en patrimoni, independent de l'empresa que fa les obres, que supervisi la intervenció?

  R:T.C.Ochogavia (batle, PP). Diu que hi havia tècnics municipals assignats a supervisar aquesta obra, que l'empresa està prou qualificada. Preparen la reparació de la font del Carrer Mena.

  La Font del Gall no patia cap gran problema amb la pàtina que tenia; no calia blanquejar-la per reparar les fissures. No es va redactar cap projecte ni es va assignar a cap tècnic independent de l'empresa la feina de documentar el procés. Evidentment molt manco es va demanar assessorament al Departament del Patrimoni. 


Sense un canvi de govern municipal és ben clar que no es solucionaran els tancaments il·legals de la carretera Vella de Lluc ni la recuperació de tots els espais i bens públics.
 
 

 
 

Comentaris

 

tancament

Jordi | 15/04/2015, 17:01

és a dir, quan un té problemes a un camí, el tanca, a mi em molesta que passin cotxes pel meu carrer i el tanco? Vist el que fa el batle, faré això

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb