"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Expedients d'investigació de camins.

psm-pollenca | 04 Agost, 2015 09:16 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Des de la Plataforma Pro Camins Públics i oberts, ens va arribar aquesta consideració sobre el que suposa l'obertura de investigació de camins, dir que ho subscrivim:

 Investigació de béns (Camins que s'haurien d'incloure al catàleg de camins de Pollença).

Al plenari d'ahir, 29 de Juliol de 2015, l'equip de govern va aprovar reiniciar l'expedient d'investigació d'alguns camins, que no van ser inclosos al catàleg aprovat l'any 2008.

Cal recordar que l'article 103.1 de la Constitució Espanyola estableix que”l'administració pública serveix amb objectivitat els interessos generals(...)” d'acord amb aquest mandat constitucional . L'article 6.1 de la LRBRL es prescriu que “Les entitats locals serveixen amb objectivitat els interessos públics que li són encomanats(...)”.

Per tant, sembla evident que segons les normes aplicables , és obligació de l'administració en el cas dels camins públics, assegurar la lliure circulació de la gent, d'acord amb els articles 19 i 53.1 de la Constitució.

 

 

L'expedient d'investigació.

Si la corporació té dubtes sobre la titularitat d'un camí, abans d'inscriure'l també pot iniciar l'espedient d'investigació (article 45 del Reglament de bés locals). Aquest procediment d'investigació és una bona eina per poder determinar els drets que els confrontants tenen sobre el camí, ja que sel's pot requerir perquè aportin els documents o més elements de prova, sobre els quals en fonamenten els drets (article 49,50 i 51 del RBEL).

Si la resolució de la investigació, previ informe del secretari de l'Ajuntament, és favorable a la consideració de públic del bé, se l'ha de taxar i incloure a l'inventari de béns municipals.

La primera pasa en el procés de defensa d'un camí és la d'aclarir-ne la titularitat. És per això que les corporacions han d'investigar la situació dels béns, en aquest cas per aclarir la controvèrsia sobre la naturalesa pública o privada d'un camí, per tal de posteriorment poder incloure aquests a l'inventari municipal de camins, aques és un registre administratiu que com ja és sabut, és una obligació legal que a més permet acreditar la naturalesa pública d'aquest.

Per tant, amb l'inici d'aquest expedient, es pretén verificar la titularitat d'aquests camins, per tal d'aclarir la seva titularitat.

Amb l'inici d'aquest expedient, entenem que l'ajuntament pot donar resposta a algunes de les demandes que i presentarem, concretament, el punts segon i tecer, que diuen:

  1. Prioritzar la resolució diligències prèviament aprovades en plenari de 2007 del camí coll d’en Patronet.

  2. Iniciar diligències per resoldre problemàtica dels camins del Coll de Síller i Boquer.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb