"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Autoritat Portuària assumeix el compromís de transparència plantejat per MÉS per Mallorca.

psm-pollenca | 22 Setembre, 2015 10:30 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Joan Gual, president d’aquest organisme compareixerà davant del Parlament anualment.

  Autoritat Portuària ha acceptat la proposta de MÉS per Mallorca i assumirà mesures de transparència, com sotmetre’s a control parlamentari a petició dels diputats i diputades, en tot allò que afecti els ports de Balears baix la seva jurisdicció (preguntes, peticions de documentació, etc.). Així mateix, el nou president de l’Autoritat Portuària, Joan Gual ha manifestat la seva predisposició a comparèixer i rendir comptes davant el Parlament una vegada a l’any. Aquesta entitat dóna així una passa important cap a una major transparència tal com fa temps reclama MÉS per Mallorca. També des de la formació es valora molt positivament que Joan Gual, president d’aquest organisme que depèn del Ministeri de Foment, hagi accedit a liderar el debat sobre el model de ports de Balears. “Des de MÉS per Mallorca valoram molt positivament el resultat d’aquesta trobada de feina, que contrasta clarament amb l’opacitat i la manera de fer de l’anterior president, Alberto Pons”, ha declarat David Abril.

 

L’acceptació d’aquestes dues propostes de la formació han sortit de la reunió que ha tengut lloc avui i a la que han assistit Joan Gual president de l’Autoritat Portuària, Margalida Capellà, Antoni Reus i David Abril, diputats de MÉS per Mallorca. Un dels principals objectius de la trobada era canviar la dinàmica comunicativa d’aquest ens que obeeix ordres del govern central. Els darrers anys la formació només ha trobat entrebancs per poder accedir a la informació que s’ha sol·licitat, fins al punt que la majoria dels casos no ha obtingut cap resposta. Enguany l’actual portaveu MÉS per Mallorca, David Abril havia fet més d’una vintena de preguntes i peticions de documentació i informació a l’Autoritat Portuària de temes com: els projectes de privatització dels fars, la plantilla de la policia portuària, factures de la darrera Fira internacional de creuers a Miami, la relació d’activitats de patrocini o el cost de la il·luminació nadalenca, entre d’altres.

Al mateix temps cal destacar que la informació de l’Autoritat Portuària és absolutament rellevant per a la ciutadania, ja que els ports de llles són una de les dues portes d’entrada de persones i la principal de mercaderies. La gestió dels quals afecta tota la població de Balears i si no es pensa en els ciutadans i ciutadanes es poden perjudicar directament o indirectament a milers de persones, com ha denunciat MÉS per Mallorca anteriorment en relació per exemple el projecte d’ampliació del Port del Molinar o el de privatització de Fars.

Comentaris

 

Anims

Endavant | 28/09/2015, 01:06

Catalunya pot i nosaltres també

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb