"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Camina, caminaras... per això hi ha d'haver pas.

psm-pollenca | 03 Octubre, 2015 09:08 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquesta setmana hem vist publicades dues notícies significatives en referència a camins del nostre municipi.

La primera ens informa del camí a cala castell, recordarem que el Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) va anul·lar la servitud de pas del camí de Ternelles, la qual cosa restringeix l'accés públic a la mar i al mateix castell.
Mitjançant una sentència ja ferma, la Sala del Contenciós-Administratiu va estimar el recurs que va interposar Menani, l'empresa propietària de les finques que transcorren pel camí, en contra de l'Ajuntament de Pollença i de la lliure circulació de ciutadans pel camí.El tribunal al·lega que ha de prevaler, per damunt del Pla General d'Ordenació Urbana de Pollença, el que estableix el Pla d'Ordenació de Recursos Naturals (PORN), que determina que l'ús recreatiu i turístic, i en conseqüència el bany, està prohibit en la platja de Cala Castell .La Sala considera que aquests paratges es troben en una zona d'exclusió pel seu alt valor ecològic i mediambiental, permetent-se únicament els usos científics i de conservació en el lloc, una regulació restrictiva que predomina així mateix sobre el que preveu el Pla Territorial de Mallorca i és més una de les excepcions que contempla la Llei de Costes.En concret, el camí d'accés a la forteleza té 5,1 quilòmetres mentre que fins a la cala d'Es Castell cal recórrer 9 quilòmetres. Per accedir a tots dos llocs pel Camí de Ternelles era necessari obtenir autorització de l'Ajuntament, prèvia sol·licitud. El Consistori permet un trànsit màxim de vint persones per dia.
Disconformés amb la decisio del tribunal, des de l'ajuntament de Pollença es presentarà un recurs de casació al tribunal suprem per tal de defensar el dret de pas per aquest camí.

 

Per altra banda, dimecres 30 de setembre va esgotar-se el termini per presentar documentació als setze camins en què el plenari de 29 de juliol es va acordar reiniciar els expedients d'investigació per determinar si s'han d'incloure dins el catàleg setze camins del nostre municipi, des de la Plataforma Pro Camins Públics i Oberts ens arriba un comunicat que reproduïm i a més aprofitam per agraïr la seva feina en la defensa de les vies públiques del nostre terme.

 

 Comunicat de la Plataforma Pro Camins Públics i Oberts referent al reinici de l'investigació de 16 camins per la seva posterior inclusió al catàleg. 

El passat 29 de Juliol el plenari va aprovar procedir a reiniciar un expedient d'investigació de 16 camins, publicat aquest acord al BOIB núm. 122 de 13 d'Agost de 2015.Amb aquest acord de plenari es pretén promoure l'expedient d'investigació d'alguns camins (els mateixos dels que ara es reinicia un expedient d'investigació) que no van ser inclosos al catàleg aprovat l'any 2008. Una demostració de la poca feina que s'ha fet els darrers set anys per defensar el patrimoni comú que són els camins públics. Reiniciant l’expedient d’investigació d’ofici dels següents camins a fi de determinar aquells de titularitat municipal i, en conseqüència, incloure’ls en l’inventari de béns local, els camins són els següents:

Identificació núm.:                        Nom:

(89) traça 8                                      Camí Llarg

(114)                                                Camí vell de Pedruixella.

(125)                                                Camí de Can Cama-Roja/Camí de la Punta

(135 i 148)                                       Camí de Síller a la Cala Sant Vicenç

(126)                                                Camí Vell de Lluc (A)

(84)                                                  Camí del Rafalet / camí de Can Barba

(85)                                                  Camí de Can Picassa

(53)                                                  Camí de Can Tirana

(61)                                                  Camí a Son Brull

(64)                                                  Camí del Moll del Patronet

(66)                                                  Camí de Ca n’Alordes

(77)                                                  Camí vell de Bóquer

(78)                                                  Camí de Cal Peso

(87)                                                  Camí de Can Botana

(130)                                                Camí Vell de Lluc pel Coll d’en Patró.

(140)                                                Camí Vell d’Albercuix a Formentor.

 

El passat dimecres 30 de setembre va concloure el període per al·legar i presentar informació als expedients d'investigació dels camins esmentats, des de la plataforma hem presentat 16 instàncies (una per cada camí), en què es troba des de documentació arxivística, declaracions jurades dels camins del Coll de Siller i Coll d'en Patró, així com plànols cadastrals on es marquen algúns dels camins com a vies de domini públic i cartografia que consolida el caràcter públic d'algúns dels camins, entre altres aportacions.

Volem recordar que si la resolució de la investigació, previ informe del secretari de l'ajuntament és favorable, aquest s'ha de taxar i incloure a l'inventari de béns municipals
 

Confiam per tant que les al·legacions presentades siguin tingudes en consideració, i que es resolguin els expedients dels esmentats camins amb la major brevetat possible.

Des de la Plataforma mantenim el compromís de col-laboració en la tasca de recuperació d'aquests béns públics.

 

Antoni Gorries i Duran és una de les persones que ha col-laborat amb la plataforma en la tasca de recollir documentació arxivística dels camins.

Comentaris

 

Son Brull

MéS | 09/10/2015, 15:23

El camí de son Brull com pots veuré és un dels camins pendents de aclarir expedient d'investigació, l'intenció d'aclarir els expedients al inici de legislatura, és pder resoldre la part administrativa per desprès actuar en la recuperació d'aquest camins. Salutacions i gràcies pel comentari Paco.

 

Re: Camina, caminaras... per això hi ha d'haver pas.

Paco | 09/10/2015, 09:23

cuando uno pasa por la carretera en direccion a sa pobla o palma, puede ver como se ha construido, recientemente, un muro de piedra en medio del cami de son brull, se ha hecho algo al rerspecto?
gracias

 

Catàleg

Més | 05/10/2015, 21:27

Evidentament s'ha de fer complir. Però la primera pasa és actualitzar-ho, salut

 

camins

Joan | 04/10/2015, 17:15

Una bona feina això de actualitzar el catàleg, però s'ha de fer complir desprès.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb