"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Vicenç Vidal: “Aquesta serà la legislatura de l’aigua".

psm-pollenca | 27 Octubre, 2015 10:17 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Custòdia del territori, educació ambiental, reducció de residus, sostenibilitat de la pagesia i un no contundent a les prospeccions petrolieres són eixos fonamentals de la conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca.

 Entre les directrius generals de l’acció la conselleria per aquesta legislatura, destaca la preocupació per l’aigua com a bé escàs i molt apreciat que requereix una gestió sostenible, equilibrada i equitativa. Aquesta, apunta el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, “serà la legislatura de l’aigua”. Les sequeres formen part del nostre ADN i cal una revisió del Pla Hidrològic, comenta Vidal. Així, garantir la qualitat i la quantitat dels nostres recursos amb unes inversions en infraestructures de dessaladores i depuradores perquè es trobin en bones condicions. Fixar la nostra mirada també cap a la mar, fer una gestió activa i una xarxa de les reserves marines.


El conseller vol acostar el nostre entorn als ciutadans i que guanyin en qualitat de vida. Dignificar els espais naturals protegits que a les Illes, comptem amb 99 mil ha, i des de la Conselleria es treballarà amb un clar objectiu de conservació. El gran repte d’aquesta legislatura són que els LIC’s ( Llocs d’Interès Comunitari) i els ZEPAS (Zones d’Especial Protecció per a les aus) passin a ser declarades ZEC (Zones d’Especial Conservació). Apostar per la custòdia del territori, preservar els seus valors naturals, culturals i paisatgístics com també fer-ne un ús responsable.

 

Pel que fa a l’educació ambiental, Vidal assenyala que és vital que els joves es demanin el perquè de les coses i siguin capaços de plantejar solucions. Una oferta educativa ambiental que serveixi en un futur, com una estratègia clau per evitar les negligències humanes davant el risc d’incendis.
Dins l’àrea de residus, la Conselleria de Medi Ambient apostarà per la recollida selectiva i la reducció dels residus, proposant la llei de la gestió de residus sostenibles.
Vicenç ha deixat ben clar que vol donar suport als Ajuntaments, a les polítiques municipals. Que els consistoris sàpiguen que estem al seu costat.


En contra de qui pensa que els pagesos són els jardiners de les illes, el conseller Vicenç Vidal, aclareix dient, que “els pagesos són els gestors i els productors d’aliments de l’arxipèlag”. Per tant pretén afavorir la sostenibilitat ambiental de la pagesia.
Vidal ha remarcat que estarà al costat dels pagesos, això significa acompanyar-los en la seva tasca. Invertir en el sector del camp, en formació, investigació i innovació. D’aquesta forma, el conseller es marca com a objectiu que la feina de la pagesia sigui rendible, que els permeti viure bé. S’elaboraran uns plans específics i estratègics per a promocionar els productes locals.

També ha volgut significar-se valorant la presència de la dona en el camp, una figura clau en les explotacions agràries.
Es revisaran aquells aspectes de la llei agrària que generin contradiccions i sobretot pèrdua del sòl agrari.
 L’agricultura haurà d’anar lligada a la modernització del sector, una professionalització i transformació emmarcada per polítiques comunes europees. La direcció general d’Agricultura i Ramaderia anirà de la mà amb les línies d’ajuda que provenen de Brussel·les, unes ajudes econòmiques que lluiten contra la insularitat i la doble insularitat, que generen uns sobrecosts que ens fan jugar en desavantatge amb altres competidors.


Del sector pesquer, Vidal l’ha definit com un sector petit i estratègic que l’hem de cuidar. Un gremi professional dinàmic i viu de què es treballarà perquè sigui rendible per preu i no per increment d’esforç. Hem de facilitar l’aplicació de la nova política pesquera comuna (PPC), adaptant-la a les condicions de la insularitat. Crear un decret que reguli la relació entre pesca i turisme, que permetrà aprofitaments complementaris. En relació a l’ampliació del parc nacional de Cabrera, Vidal ha remarcat que ho vol fer amb el consens del sector pesquer.


Des de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca es lluitarà per a què a les costes de les Illes no es duguin a terme les constants amenaces de les prospeccions petrolieres.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb