"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Inscriu-te per votar a les primàries: darrer dia

psm-pollenca | 05 Octubre, 2015 08:53 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

A Més per Mallorca estam en el procés de triar candidat per les primàries a les eleccions Generals del proper 20 de desembre. Et pots inscriure per votar, tant de manera presencial(posarem urnes al nostre municipi) com telemàtica. Avui acaba el termini per fer-ho així que t'ho recordam:

Inscripció per votar a les primàries de MÉS per Mallorca per a les Eleccions Generals

Les persones militants de MÉS (afiliades o simpatitzants inscrites com a tals) formen part per defecte del cens de primàries i no fa falta que s’inscriguin.

Les ciutadanes i els ciutadans no militants de MÉS residents a Mallorca, majors de 16 anys, es poden inscriure al cens electoral, per votar a les eleccions primàries al Congrés i al Senat de MÉS per Mallorca, de forma telemàtica a través del següent formulari:

El vot, es pot exercir presencialment o per via telemàtica (per internet). Per exercir la modalitat de vot electrònic, heu de marcar la casella adequada al formulari i adjuntar el vostre document d’identitat escanejat i un certificat de residència en vigor. A més, cada persona que vulgui votar per internet, ha de disposar d’una adreça de correu electrònic i d’un número de mòbil propis i diferenciats, doncs les credencials necessàries votar a la plataforma van lligades a aquests i no es poden repetir. A més, el sistema no permet que s’inscriguin més d’una persona amb la mateixa adreça electrònica ni amb el mateix número de telèfon mòbil.

 

 
Si ets militant de MÉS per Mallorca, i vols exercir el teu vot electrònicament o el vols exercir a un municipi distint del teu municipi de residència, has de comunicar aquest fet a la Comissió de Primàries mitjançant el següent formulari:

 

#UnaPassaMÉS: Primàries per a les Eleccions Generals


El proper 20 de desembre tindran lloc les eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat, després de 4 anys nefastos d’un govern del PP comparable únicament al govern que vam patir a les illes fins el maig d’aquest mateix any. Ara és el moment de donar una passa MÉS i que l’onada de canvi que ja ha arribat a les institucions mallorquines i illenques (ajuntaments, Consell de Mallorca, Govern Balear) es traslladi a nivell de l’Estat.

La democràcia interna i la participació son valors intrínsecs a MÉS, i per això escollirem les persones que ens representaran en aquestes eleccions a través d’un procés de primàries obertes a la ciutadania. Aquest procés s’inicia dia 5 de setembre, amb l’obertura de la inscripció al cens i de la presentació de candidatures, i per això volem compartir amb tots vosaltres els punts més importants d’aquest procés.


És evident que per una formació com MÉS per Mallorca, la implicació de la militància i la ciutadania és bàsica, i és per aquest motiu que us convidam a totes i tots a difondre el procés de les primàries, per tal que siguin una festa i un èxit de participació que marquin el camí cap a l’èxit electoral del proper desembre.

 

Calendari del procés de primàries

- Inscripció al cens: del 5 de setembre al 5 d’octubre a les 14h
- Enviament de correu de confirmació del 21 al 23
- Reclamacions al cens: del 6 al 8 d’octubre.
- Tancament del cens: 14 d’octubre.
- Dies de presentació de candidatures: del 5 de setembre al 19 d’octure a les 14h
- Proclamació de candidatures: 21 d’octubre
- Dies de campanya: del 22 al 30 d’octubre.
- Assemblees comarcals: 22 , 27 i 29 d’octubre
- Votacions (tant telemàtica com presencial): 31 d’octubre

Què es vota?

Escollirem les candidates i candidats de MÉS per Mallorca al Congrés dels Diputats i el Senat per a les eleccions que es faran el mes de desembre.

Qui hi pot participar?

 
Totes les persones que ja formen part de MÉS -afiliats o simpatitzants a MÉS o als partits que el composen- formen part automàticament del cens.

Totes les persones que no formen part de MÉS es poden inscriure gratuïtament al cens de les primàries per a poder exercir el seu vot. Les condicions per fer-ho, són: ser resident a Mallorca, tenir 16 anys o més, i no pertànyer a cap partit d’àmbit supramunicipal que no formi part de MÉS (tret que MÉS hagi subscrit un acord amb aquest partit perquè els seus militants puguin participar del procés).
Per inscriure’s al cens, podeu clicar el botó que trobareu més abaix ("Inscripció al cens...") i us apareixerà el formulari electrònic per fer-ho.

Com es vota?

El vot es pot efectuar: de forma presencial, a una de les urnes disponibles als municipis de Mallorca i de forma telemàtica.

Les persones que no siguin militants de MÉS, hauran d’especificar aquesta opció en el moment d’inscriure’s al cens, la qual cosa es pot fer a través del formulari específic disponible a la web

Les persones militants de MÉS que vulguin votar de forma telemàtica o que vulguin votar presencialment a un municipi diferent del seu municipi de residència, hauran de sol·licitar-ho a través del formulari específic disponible a la web

Entrau a la web http://primariespermallorca.cat. En aquesta web trobareu gràfics clars i explicatius de com s’ha de votar i en la qual es podran consultar també les candidatures presentades.

Qui pot presentar la seva candidatura?

Poden ser votades totes les persones que reuneixin els requisits per a poder votar i que, a més, signin el compromís ètic del càrrec públic de MÉS. Les persones que no siguin militants de MÉS per Mallorca hauran d’aportar, a més, l’aval de 10 persones militants de MÉS. La presentació de la candidatura es pot fer de forma telemàtica a través del formulari específic disponible a la web

Per a qualsevol dubte, podeu adreçar-vos a la Comissió de Primàries: primaries@mespermallorca.cat

La Comissió de Primàries està formada per les següents persones: Margalida Estelrich (Portaveu), Margalida Homar (Coordinació), Joan Colom (Secretari), Teresa Caimari (Vocal), Pep Valero (Vocal).


Aquestes primàries, donem una passa MÉS!

Documentació

PDF - 185.2 kB
Reglament genèric de les eleccions primàries
PDF - 170.1 kB
Codi ètic dels càrrecs públics de MÉS per Mallorca
PDF - 203.7 kB
Reglament específic de les primàries a les Eleccions Generals de 2015
PDF - 60.8 kB
Full d’inscripció al cens
PDF - 28.5 kB
Full de recollida d’avals
PDF - 68 kB
Full de presentació de candidatura

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb