"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Veu la llum una de les reivindicacions més important de MÉS, la posada en marxa d’una Renda Social.

psm-pollenca | 03 Novembre, 2015 10:25 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El Govern destinarà el major pressupost que s’ha destinat mai a una projecte de serveis socials 20 milions d’euros.

  La renda social, un dels compromisos dels acords de governabilitat, ja té pressupost per l’any 2016. El Govern destinarà 20 milions d’euros a aquesta prestació per a persones sense recursos econòmics per l’any que ve i es preveu que es pugui començar a percebre dins el primer semestre de l’any que ve. Aquesta és, segons ha explicat el vicepresident del Govern, Biel Barceló, "la quantia més elevada destinada mai a una iniciativa de Serveis Socials a la nostra comunitat"·

La renda social, que suposa un nou dret per a la ciutadania, s’aplicarà de manera progressiva i beneficiarà en una primera fase les famílies sense ingressos amb menors a càrrec. S’ha establert una quantia mínima de 428 euros, ampliable fins a un màxim de 776, en funció del nombre de menors presents al nucli familiar. Es calcula que en aquesta primera fase beneficiarà devers 3.000 famílies, que equivaldrien a entre 9.000 i 12.000 persones.

 

Es tracta d’una prestació de caràcter finalista i amb les condicions que els beneficiaris hauran de tenir residència de 3 anys a les illes, i acreditar que no tenen ingressos, i se’ls derivarà al Servei d’Ocupació de les Illes Balears per facilitar-los la recerca de feina.
La renda social serà regulada per una llei, que ja està redactada i pactada amb les entitats que lluiten contra la pobresa, integrades a la Xarxa per a la Inclusió Social de les Illes Balears i el tercer sector.
Segons paraules de la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, "la comunitat està incrementant de manera constant i decidida els instruments per a lluitar contra la pobresa, que és encara una xacra social a les illes".
El compromís del Govern, a través de la Conselleria de Serveis Socials, que gestionarà directament la renda social, és cobrir les necessitats bàsiques de les famílies en situació de vulnerabilitat econòmica i lluitar contra la pobresa infantil. El govern preveu que la renda s’estengui a altres col·lectius i persones sense recursos econòmics en funció de la millora del finançament de la Comunitat Autònoma.

Les Illes Balears es converteixen en una de les primeres comunitats de l’Estat en tirar endavant una renda econòmica destinada a les famílies no vinculada a una contraprestació. La crisi econòmica i la precarietat del mercat laboral han fet sorgir nous perfils de persones i famílies als quals va adreçada aquesta renda social. Aquesta iniciativa suposa una passa més en el desenvolupament de la Llei de Serveis Socials, que ha estat paralitzada durant la passada legislatura.

Comentaris

 

Molt bé

Tolo | 03/11/2015, 11:14

Enhorabona, poc a poc fent passes per a millorar la qualitat de vida en aquesta societat.
Tot i això, cal seguir reclament un regim fiscal pròpi, com veniu fent fa molts d'anys, sense aquest tot és molt més complicat i es tracta de reclamar justícia.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb