"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

SOM MASOQUISTES A BALEARS?

psm-pollenca | 24 Novembre, 2015 10:15 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Interessant article de Pere Sampol, i motius per no triar partits de dependència estatal:

Les properes eleccions generals pareix que passaran de ser cosa de dos a ser cosa de quatre. Així ho han decidit els qui dissenyen la política; perquè la política, cada vegada més, és objecte de disseny. I si no vegem com, després que les televisions catapultassin Pablo Iglesias a l’estrellat, el president del Banc de Sabadell declarà: hace falta un Podemos de derechas. Et voilà! De la nit al dia, compareix dins la sopa televisiva un tal Albert Rivera, fa el sorpaso al PP i al PSOE a Catalunya i es posiciona en els primers llocs de la cursa electoral. De manera que ja tenim el Sistema reinventat: els dos de sempre amb dues possibles crosses, perquè tot canvii per no canviar el que és substancial.
I què és substancial? És evident que el tema central de la campanya serà —qué hacemos con Cataluña?: el desafío catalán. I s’embolcallaran amb la bandera d’Espanya per veure qui la té més grossa... la bandera.
Però, i per a nosaltres, els ciutadans de les Illes Balears, què és substancial? Si ens atenem a les principals notícies que han aparegut als mitjans de comunicació d’aquí les darreres setmanes, els temes més conflictius i que han mobilitzat diferents col•lectius han estat: l’amenaça de vaga dels professionals de la sanitat pública; els ensenyants, que han votat majoritàriament contra l’acord signat entre el Govern i dos sindicats; les entitats socials que treballen per combatre la pobresa, que denuncien l’increment de demanda en els menjadors socials; la manca de recursos de les administracions públiques per corregir les desigualtats socials; un jove mort a Es Pinaret, fet que ha posat de manifest la precarietat de les mesures de seguretat d’aquest Centre; la demanda d’una facultat de Medecina... I així molts altres temes que tenen un mateix denominador: la demanda de més recursos econòmics al Govern de les Illes Balears. Tots els actors de les demandes, sense excepció, només, i vull recalcar només, han demanat, exigit o criticat el Govern de les Illes Balears. Cap d’ells, en cap moment, ha aixecat el dit acusador cap el vertader culpable de l’escandalosa manca de recursos econòmics que pateixen les administracions públiques de les Illes Balears: el Govern central.

 

Així és. Avui tothom coneix l’absoluta injustícia del Sistema de Finançament Autonòmic que, cada any, condemna Balears a ser la comunitat pitjor finançada. Tothom sap que, cada any, els Pressuposts Generals de l’Estat ens deixen a la darrera posició en despesa pública estatal. Tothom sap que les Illes Balears són la comunitat que aporta més recursos per habitat a les arques estatals, amb molta diferència. Més de 3.000 milions d’euros anuals és el dèficit fiscal que patim. Aleshores, perquè cap dels dirigents de tots aquests col•lectius que reivindiquen, amb tota justícia, més prestacions econòmiques, no fa cap esment a l’origen dels nostres problemes?
Tornant al principi, què és substancial per a nosaltres en aquestes eleccions? Jo diria que votar opcions polítiques que es comprometin a corregir, o a denunciar, aquesta injustícia històrica perquè els ciutadans de Balears puguem gaudir del mateix nivell de serveis públics que els ciutadans d’altres comunitats. I quines són aquestes opcions? El PP i el PSOE no, ja que són els culpables de la nostra mala situació; Ciutadans tampoc perquè és partidari de recentralitzar l’Estat i, a més, els seus dirigents a Balears han negat que estiguem mal finançats, i Podem no ho sabem, no ho han dit.
Aleshores, caldrà pegar-los, als quatre, un toc d’atenció. Perquè, si no ho feim, ens continuarem barallant per repartir la misèria, mentre seguirem pagant els AVE i altres capricis de les espanyes. Deu ser que som un poc masoquistes?

Pere Sampol

Comentaris

 

Vull Més

Sort | 24/11/2015, 18:33

Tindreu-tindrem diputat de partit d'aquí

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb