"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

MÉS proposa repartir el treball i modificar els horaris com a garantia de feina i conciliació

psm-pollenca | 26 Novembre, 2015 10:16 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La nostra prioritat són les 90.000 persones sense feina que hi ha a les nostres Illes.

 

Les 91.800 persones en situació d’atur al mes d’octubre d’enguany a les Illes Balears, així com la gent amb feina però precària, són la gran prioritat de MÉS.

En els darrers anys l’atur ha estat l’excusa per empitjorar les condicions laborals de la majoria i precaritzar les condicions de feina. A partir de les reformes laborals tant de Rajoy com de Zapatero, s’ha instaurat un règim d’acomiadament lliure, gairebé subvencionat. La por a quedar-se sense feina s’ha fet servir per abusar de les modalitats de contracte existents. Especialment dels contractes a temps parcial, que a les nostres Illes concentren el gruix del frau en la contractació, amb gent contractada a 10 o 20 hores setmanals que en realitat en fa 40 o 50.

Per altra banda, el retard en l’edat de jubilació implica que milers de persones que han estat dècades treballant i cotitzant ara no poden jubilar-se fins als 67, mentre tenim una de les taxes d’atur juvenil més altes de tot l’Estat espanyol.

El cap de llista al Congrés Antoni Verger ha assenyalat que “l’atur, la pobresa i la precarietat són tres elements lamentablement cada vegada més presents, que han de ser superats amb un gran acord social. El candidat també ha apuntat a la necessitat d’aconseguir que “la feina torni a ser un dret per viure millor, en una societat on treballem per viure, i no visquem per treballar.

 

En aquest context, Verger ha explicat que les propostes MÉS es poden repartir en tres grans blocs. Dignificar la feina, repartir-la i garantir una feina digna per a la majoria.

En relació a l’objectiu de dignificar la feina, el candidat de MÉS treballarà per derogar les lleis i decrets de reforma laboral de 2010 i 2012, així com per dur a terme una reforma horària per a un temps més humà, cívic i conciliador de feina laboral i familiar, equiparant els horaris de feina als de la resta de països europeus. També, comenta Verger, és necessari equiparar els drets dels treballadors/res autònoms als dels assalariats i fer efectiu un traspàs de les competències d’inspecció de treball a la CAIB per poder millorar i augmentar la persecució de l’explotació i el frau laboral. En relació al tema dels treballadors a temps parcial, el cap de llista de MÉS assegura que “s’han convertit en una modalitat de substitució de contractes fixos. Fet pel qual s’ha de penalitar i vigilar que realment es fan servir per crear feina, no per precaritzar-la”.

La proposta de MÉS per repartir la feina passa per rebaixar l’edat de jubilació, en lloc d’incrementar-la. La gent que duu dècades cotitzant té dret a descansar i els joves a incorporar-se a la vida laboral. Al mateix temps que suposaria un avanç important, reduir la jornada laboral a 35 hores, començant per les administracions públiques i també  augmentar la vigilància dels contractes a temps parcial perquè deixin de ser una font d’abús i esdevenguin una possibilitat de feina adaptada a les necessitats i possibilitats de la gent.

Per garantir una feina digna per a la majoria, “és imprescindible un finançament just per part de l’Estat de les polítiques actives docupació”, ha assegurat Verger, qui també ha recordat que enguany, dels 1.457 milions d’euros disponibles, les Illes només rebran 28,8 milions”.

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb