"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Verger: “Reclamarem al Congrés inversions per tenir una xarxa de transport públic eficient, còmoda i segura”

psm-pollenca | 10 Desembre, 2015 09:31 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Millorar el transport públic és millorar la vida de moltes persones i també protegir el medi ambient. Defensar el producte local és defensar la nostra economia.

S’ha demostrat que l’aposta dels els governs de l’Estat en matèria de mobilitat i transports són les autopistes i els AVEs, en detriment de les xarxes de tren de rodalies i transport públic en autobús. A l’anterior legislatura, el Ministeri de Foment va enviar doblers per fer  autopistes (2on Cinturó) mentre es deixaven sense acabar el tren de Llevant i l’electrificació del tren fins Sa Pobla i Manacor.

 

L’Estat ha incomplit el Conveni ferroviari amb Balears deixant-lo a 0 mentre ha seguit gastant en obres d’AVE quantitats astronòmiques d’entre 2.500 i 3.500 milions d’€ anuals al període 2011-2015. “És una vergonya. Per exemple, enguany s’ha inaugurat l’AVE Madrid-León, que ha costat 2.000 milions d’€, mentre aquí els usuaris han de fer un transbordament indigne a un degradat tren diesel a S’Enllaç”, afirma Verger. 

MÉS defensa el transport públic i per això proposa incrementar les inversions territorialitzades via PGE com a mínim fins al 2% del total del pressupost, en correspondència a la nostra població. “Lluitarem al Congrés dels Diputats per un finançament just, que ha de permetre electrificar tota la xarxa ferroviària i estrendre la línia de tren fins a Artà-Cala Rajada i fins a Alcúdia. També s’han d’implementar plans especials de transport per carretera en autobus a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera”, assegura el candidat al Congrés per MÉS. A més, Verger també ha fet referència a l’aposta en matèria de mobilitat sostenible, xarxa ciclista, etc.


  Els nostres productes (oli, vi…) són reconeguts arreu del món per la seva gran qualitat, així com també altres sectors de manufactures, com la sabata, el moble o la bijuteria.

  Un impuls de l’Estat, via inversions i incentius fiscals, i un Règim fiscal que compensi els sobrecostos de transport per mor de la insularitat, com en el cas de Malta o Canàries. “A aquests arxipèlags el transport de productes locals està gravat amb un IVA reduït i tenen un Règim especial amb dotació pressupostària. Reclamarem a Madrid el mateix per Balears”, ha afirmat Verger.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb