"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

MÉS es proposa desaïllar la cultura illenca

psm-pollenca | 29 Novembre, 2015 10:24 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El cap de llista al Congrés dels diputats, Antoni Verger ha posat de relleu el fet que les Illes Balears no puguin utilitzar el transport terrestre per a les seves relacions comercials. “Recórrer al transport aeri o marítim repercuteix als preus finals que, en ser més alts, resten competitivitat als productors de les Illes Balears”, ha assenyalat.

En xifres, ha assegurat Verger, s’estima que a les Illes Balears es deixen de guanyar anualment 8.507 milions d’euros pel costos d’insularitat. Això suposa una pèrdua d’un 18% del PIB en el cas de les exportacions i d’un 17,1% en el cas de les importacions. A la vegada que cal tenir present que la insularitat fa que a les Illes Balears s’exporti un 94% menys que la mitjana estatal i que s’importi un 52% menys.

El món cultural illenc no és aliè a aquest greuge. “Companyies teatrals, de dansa, grups de música i artistes tenen serioses dificultats per donar a conèixer les seves creacions fora de les nostres illes” ha assenyalat el cap de llista al Congrés Antoni Verger. “Un fet que no només els hi perjudica a ells també ens fa més petits com a país i ens resta moltes possibilitats de creixement”, ha dit Verger. A més, assenyala el cap de llista al Congrés, hem de pagar doblement la insularitat: per fer que els nostres productes culturals arribin al continent i per fer que els nostres ciutadans tenguin accés a productes culturals de fora.

 

El candidat també ha incidit en el menyspreu del PP cap a la cultura. “El govern Rajoy va pujar l’IVA fins al 21% amb conseqüències dramàtiques per al conjunt d’activitats de producció, creació i difusió cultural” afirma, per a continuació lamentar que “moltes empreses, petites companyies i entitats sense ànim de lucre dedicades a la cultura han hagut de tancar portes en aquests anys”.

Entre les propostes que presenta al seu programa per les eleccions generals del 20D, destaca el incloure dins el nou REB aquest tema. Així Verger ha indicat que el nou REB que presentarà MÉS inclourà específicament compensacions als costos de la insularitat a les companyies teatrals i de dansa, als grups de música, als promotors d’exposicions i mostres artístiques i, en general, a tots els sectors culturals, esportius i de lleure.

Al mateix temps també contempla que el nou REB inclogui mesures fiscals per facilitar els rodatges de pel·lícules i documentals a les nostres illes, amb l’objectiu d’esdevenir un plató de referència de la Mediterrànea i afavorir les indústries que el sustentin

Comentaris

 

Ballada

Una | 29/11/2015, 13:34

El mes trist es que ni voltros ni els vostres companys de govern sabeu distinguir una mostra de una ballada.

Tal volta el que vos critica en Jaume no es fruit de no voler fer mes coses sino del desconeixement. Pero aixo quant ets qui governa, encara es més trist. Perque demostra desconeixença i manca d'interes del que envolta al poble.

Esperem que la cosa canvii de caire a les properes festes a mallorca hi ha molta vida i molts de grups que mouen milers de persones. I a Pollença sempre som diferents, viva mexico i altres xorrades si que van be.

 

Més ballades

Més | 29/11/2015, 12:50

Així mateix també es transmetra als regidors de les àrees de cultura i festes.

 

Música Popular

MÉS | 29/11/2015, 12:16

Transmetrem a la regidora de la Fira la demanda de més ballades, per la Fira la ballada fou dia 14 a les 19 hores a càrrec de Racó de Tramuntana i un grup de Bunyola a la Plaça Major, el dia de la Fira hi hague un cercaviles dels xeremiers.
Per altra banda s'están fent reunions per organitzar les diferents festes, estau tots convidat a participar-hi per millorar els programes.
Salutacions i recollim la demanda.

 

Predicar en l'exemple

Jaume Gual | 29/11/2015, 11:30

Molt d'exportar cultura però després no la protegiu ni la cuidau a casa.

Des de que a Pollença governen les Esquerres i partits que se les donen de "Nacionalistes" els que mos agrada el Ball de Bot mo hem quedat sense les dues ballades de l'any que se feien per la Patrona i per la Fira.

Es collonut que amb els anys de dretes hagi estat més present la cultura popular que amb els 6 mesos que fa que hi sou voltros.

Eh però molt be la iniciativa d'exportar la cultura, això de cara a al galería queda guapo i pot donar vos, be dels que no s'hagan visto afectas per la costra hipocresía.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb