"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

“Volem una nova constitució que blindi pressupostàriament els drets socials, educació i sanitat i un finançament just”

psm-pollenca | 09 Desembre, 2015 10:30 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Avui se celebra el 37è aniversari de la Constitució de 1978, que es va elaborar durant la transició política del franquisme a la democràcia, en una correlació de forces difícil per als demòcrates i progressistes.

Actualment cal parlar l’esgotament d’un temps en què l’anomenada Carta Magna ha deixat de ser la carta de drets, el contracte social entre les institucions i la ciutadania. Aquest contracte s’ha romput a dos nivells: El primer és pel que fa a drets de les persones. I és que, tal com ha assenyalat el candidat al Congrés, Antoni Verger “Assistim al no-desplegament de drets bàsics que contempla la constitució com són el treball o l’habitatge. Un fet especialment greu, des del 2010, quan PP i PSOE amb la modificació de l’article 135 varen decidir posar per davant de les persones als bancs”. La segona ruptura és pel que fa a drets dels pobles. “El TC s’ha convertit en una arma política i partidista contra la voluntat democràtica dels pobles”, ha afirmat el cap de llista de MÉS.

El candidat també ha fet referència a la gran hipocresia plantejada pel bipartidisme que ha parlat de la Constitució com un text intocable, quan no varen tardar a modificar-la. Des de MÉS pensam just el contrari, ha dit Verger “És un text, més que millorable si allò que perseguim és el benestar i la convivència de la majoria, començant en el nostre cas pels ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears”.

 

Davant d’aquesta realitat el cap de llista de MÉS, Antoni Verger proposa repensar la Carta Magna. “La Constitució no és un texte sagrat: és un contracte de drets de la ciutadania, que els diferents poders i institucions han de garantir”, ha recordat Verger. Per tant, el cap de llista afirma que “igual que la democràcia evoluciona i ha evolucionat, ho han de fer les Constitucions. Ja no hi cap tant de malestar de la gent, ni tant de desig de democràcia en aquesta Constitució”.

Per tot l’exposat anteriorment, “des de MÉS defensam processos constituents (no un procés marcat des del centre, ni vertical), des de baix, des dels territoris, així com feim feina des de MÉS, per definir tant una nova Constitució o Constitucions, i unes noves estructures estatals que responguin a les necessitats i els anhels de la gent”, ha assenyalat Verger.

“Defensam el contrari d’allò que han fet PP i PSOE amb la Constitució, que l’han modificada per salvar els bancs. Volem blindar els drets socials, educació, salut, serveis socials, pressupostàriament”. Això, afirma el cap de llista, implica millorar el nostre sistema de finançament per deixar de ser ciutadans/nes de quarta categoria d’Espanya.

“Avui hauríem de celebrar la igualtat d’oportunitats, però les diferències que hi ha en relació als serveis públics bàsics entre les Illes Balears i resta de l’Estat són la demostració que no tenim res a celebrar, i sí molt a canviar”, ha conclòs el cap de llista de MÉS al Congrés dels Diputats.

A la nostra Constitució oberta, convidam a la gent a dir la seva, tothom pot apuntar a un llibre obert allò que considera que hauria de disposar un nou text constitucional a l’alçada del moment històric.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb