"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Ribas: “Preservar la posidònia d’Eivissa és clau per la lluita contra el canvi climàtic”

psm-pollenca | 11 Desembre, 2015 00:55 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El candidat de MÉS Joan Ribas ha proposat mesures per protegir la posidònia i alhora, lluitar contra el canvi climàtic, que l’ecologista considera imprescindibles per combatre les conseqüències de l’escalfament del planeta

Ribas ha recordat l’estudi de l’IUCN (la Unió Internacional per la Conservació de la Natura) sobre el valor de les praderes de posidònia en el mercat global del CO2. El candidat ha posat de relleu la seva capacitat de fixació de CO2, que permet frenar el canvi climàtic fins i tot amb més incidència que les masses forestals terrestres. “La posidònia és capaç de compensar una part significativa de les emissions de CO2 que genera el nostre model econòmic i de desenvolupament”, ha assenyalat Joan Ribas. El candidat també ha recordat que les praderes de posidònia oceànica balear ocupen una extensió d’unes 67.000 hectàrees i estan valorades en més de 4.000 milions d’euros.

Crida l’atenció que només el projecte de prospeccions petrolieres promogut per Spectrum ocuparia unes 100.000 hectàrees marines, però a ningú se li ha ocorregut exigir a les companyies petrolieres una assegurança de responsabilitat civil que cobreixi els danys econòmics. Ribas ha afirmat que “els danys ecològics són incalculables, en cas que hi hagués un vessament, d’acord amb aquest valor de mercat de la posidònia”. En aquest sentit el candidat de MÉS lamenta que a més de no preveure res d’això, “s’ha deixat les grans embarcacions i els iots fondejar com els hi ha donat la gana tant a Eivissa com a Formentera, o a l’illot de Tagomago”

 

Entre les propostes defensades per MÉS de cara a les eleccions del 20D, destaquen dues: la modificació de l’estratègia de canvi climàtic fins a 2020 i prohibir les prospeccions petrolieres a la Mediterrània.

Cal modificar l’estratègia espanyola de canvi climàtic fins 2020 perquè aquesta consideri les praderes de posidònia com a captadores de CO2, al mateix nivell d’importància que les masses forestals terrestres. A la vegada que és necessari obtenir finançament dels organismes internacionals per a la seva preservació, en tant que patrimoni natural del planeta.

Una altra mesura fonamental és la Prohibició de les prospeccions petrolieres a la Mediterrània, mitjançant la Llei estatal d’hidrocarburs aprovada pel PP, i també és imprescindible dur endavant una moratòria immediata de tots els projectes de prospeccions, tant els autoritzats per Zapatero com Rajoy, que amenacen les nostres costes.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb