"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

MÉS contra l’empobriment i la precarietat dels autònoms.

psm-pollenca | 13 Desembre, 2015 10:03 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Cal tenir en compte que més del 90% de les empreses de les Illes són microempreses, amb menys de dos treballadors, que habitualment estan en règim d’autònoms. Actualment hi ha uns 85.000 autònoms a les Illes Balears.

MÉS proposa, en termes generals, equiparar en drets i prestacions els treballadors/res autònoms als assalariats. Ara mateix, els autònoms es troben pràcticament desprotegits en situacions de baixa per malaltia o maternitat/paternitat, per exemple. “Com a treballadors que són, els autònoms haurien de tenir dret a baixes remunerades equiparables als dels assalariats si es posen malalts o per cura dels fills, com passa a la resta de països europeus”, afirma el candidat de MÉS al Congrés, Antoni Verger. A continuació, ha proposar una simplificació burocràtica dels tràmits per als treballadors autònoms i flexibilitat en els pagaments a les administracions, sempre en relació als ingressos.

El candidat també creu convenient vincular les cotitzacions i imposts als beneficis obtinguts. “Ara mateix, les quotes fixes dels autònoms són les més elevades d’Europa, malgrat els ingressos siguin molt baixos. La lògica hauria de ser que hauries de pagar, en relació al que guanyes, enlloc de pagar encara que no guanyis res, ha assegurat.

 

Els autònoms també estan sotmesos a l’estacionalitat del nostre model econòmic. Quan finalitza la temporada alta, se donen de baixa uns 7.000 autònoms. Aquest tipus de treballador a diferència de la major part dels assalariats i assalariades, no reben cap prestació econòmica. Tampoc cotitzen com els assalariats fixos discontinus. Una modalitat per ls qui els mesos compten per 1,5.

Per això, Verger ha manifestat la necessitat de trobar solucions com per exemple la creació de la figura dels autònoms fixos-discontinus. “Aquesta figura permetria millors cotitzacions i pensions per als treballadors/res autònoms”, ha assenyalat Verger.

Es calcula que al voltant d’un terç dels autònoms són TRADES (treballadors autònoms econòmicament dependents), o «falsos autònoms». “Això pot representar una contractació fraudulenta, que s’hauria de combatre amb inspeccions”, afirma Verger. Una altra proposta seria l’equiparació dels TRADES que es quedin sense feina a la figura d’acomiadament improcedent, a efectes d’indemnització.

A més, les Illes Balears és una de les comunitats on les administracions paguen més tard als autònoms, superant una mitjana de més de 100 dies. Per això, s’hauria d’establir un màxim legal de 50 dies pels pagaments de les administracions als autònoms pels seus serveis.

Un altre problema greu dels autònoms és la manca d’accés a crèdits bancaris. El cap de llista de MÉS aposta per “impulsar línies de crèdit reals a través d’instituts oficials i en determinats casos penalitzar les entitats bancàries que no garanteixin línies de crèdit per als emprenedors per crear tant noves empreses com per donar liquiditat a les empreses existents”.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb