"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

“L’economia verda pot crear més de 30.000 llocs de feina d’aquí a 2020”

psm-pollenca | 14 Desembre, 2015 09:45 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

“Mentre es prenen grans decisions al marge de les necessitats reals de les Illes, aquí seguim amb un model econòmic esgotat que ha de menester, entre d’altres receptes, diversificació i innovació”, ha afirmat Antoni Verger, candidat al Congrés dels Diputats per MÉS.

Verger ha recordat que el govern central promou grans infraestructures com les línies d’alta tensió planejades a Llucmajor, a la comarca de Llevant o el Port d’Alcúdia que, a més de ser innecessàries, no compten amb el vist-i-plau dels veïnats. El candidat ha explicat que es tracta centenars de milions d’euros. Només el megacable elèctric d’1 GW anunciat per Xarxa Elèctrica d’Espanya, que ens connectaria amb la península -apart del ja existent- costaria més de 1.000 milions d’euros. “Som capaços d’imaginar aquesta doblerada al servei d’un projecte social i econòmic de prosperitat compartida?, es demana Verger.

MÉS defensa un model totalment diferent, el de leconomia verda, que ha de ser un dels puntals del canvi de model econòmic. “Preservar el medi ambient no sols és compatible amb la prosperitat econòmica sinó que representa una de les claus per garantir un desenvolupament diferent, generador de llocs de treball estables i dignes”, ha assenyalat el cap de llista de MÉS a la Cambra Baixa.

 

En aquest sentit MÉS proposa:

  1. Que les grans infraestructures de transport i distribució d’energia siguin decidides a les Illes. A la vegada que les inversions siguin orientades a transformar un sistema altament depenent del carbó i les energies brutes en un sistema descentralitzat i basat en les renovables.
  1. Assolir el 20% de renovables per 2020, la qual cosa significa multiplicar per 10 l’actual generació de renovables, mitjançant un Règim especial de renovables que afavoreixi les inversions i doni seguretat jurídica. Un plantejament oposat al que ha representat el marc normatiu espanyol fins ara, amb vergonyes com l’impost al sol.
  1. Iniciar una transició energètica que sigui un dels motors del canvi de model econòmic a les nostres Illes, que pivoti entorn a la implantació de solar fotovoltaica i de la rehabilitació d’edificis amb eficiència energètica:

Aquest model més sostenible que preveu passar del 2 al 20% de generació amb energia solar fotovoltaica, implicaria crear d’aquí a 2020 més de 3.000 llocs de feina directes i estables, i altres tants indirectes (comercials, exportació, etc.), així com petites empreses lligades a l’energia, enlloc d’oligopolis.

La rehabilitació fins a 2020 d’un 50% del parc d’habitatges buits, i de fins a un 100% el 2030 podria significar la formació i recol·locació de 30.000 persones aturades del sector de la construcció a Balears, especialment majors de 45 anys.

  1. Que les nostres Illes siguin un referent verd d’Espanya i de la Mediterrània, afavorint des de l’estat la recerca de recursos per a projectes pilot en matèria de gestió sostenible de residus, producció agroalimentària local (km 0) i cura dels espais naturals, entre d’altres.

programa-mes-eleccions-estatals-2015.

Comentaris

 

Gràcies

MÉS | 16/12/2015, 14:31

De res, esperem que diumenge poguem cel·lebrar l'haver conseguit un diputat a Madrid, primera fita perquè siguin reconeguts drets justs per a les nostres illes, règim fiscal just, sistema tarifari just pel transport...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb