"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

“Les llistes d’espera s’acaben amb polítiques d’esquerres i un finançament just”.

psm-pollenca | 17 Desembre, 2015 09:49 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La CAIB només pot destinar 1.275 euros a sanitat per habitant i any i al País Basc és de més de 1.714 euros. “Estam a la coa de l’Estat pel que fa a despesa sanitària per habitant, i el pressupost mai no basta per a una competència que ja va venir infradotada en més de 400 milions d’euros que han anat fent forat al deute públic”, ha assenyalat el cap de llista al Congrés dels Diputats per MÉS per Mallorca, Antoni Verger.

Segons els darrers càlculs publicats per l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIREF), a les Illes Balears estam a uns 300 € per habitant per davall la mitjana de l’Estat en despesa per habitant en serveis públics bàsics. És a dir, hauríem de tenir com a mínim 330 milions d’euros més anuals per finançar serveis bàsics. Si a això afegim el sobreesforç fiscal, cal recordar que recaptam 92 milions d’euros més que la mitjana. “Això vol dir que per ser una comunitat solidària però alhora amb un finançament per als serveis bàsics equiparat a la mitjana necessitam 425 milions d’euros més anuals.  Si també es tenen en compte els costos d’insularitat, per tenir un finançament mínimament just s’hauria el pressupost de la CAIB en 600 milions d’euro anuals”, ha assegurat Verger

El pressupost actual de la CAIB en matèria de sanitat és de 1.317 milions d’euros milions, del tot insuficient per cobrir les necessitats sanitàries, sobretot després de les retallades de serveis i professionals que va fer Bauzá en els darrers anys, que ens va deixar amb 1.350 sanitaris menys. Les llistes d’espera s’han disparat, i malgrat la recent obertura dels centres de salut les horabaixes són molts encara els serveis i polítiques en matèria de salut a desplegar perquè arribem a gaudir d’un sistema sanitari digne i suficient.

 

 

Davant d’aquesta situació totalment injusta i perjudicial per als ciutadans i ciutadanes de les Illes, MÉS desenvolupa una sèrie de propostes que Verger durà a la Cambra Baixa:

1. Destinar al voltant del 30% del nou finançament, uns 200 milions d’euros anuals, exclusivament a la sanitat, cosa que permetria tenir una sanitat pública equiparada a la resta de comunitats autònomes.

2. Acabar amb les llistes d’espera, i recuperar en només un any els 1.350 professionals sanitaris acomiadats durant la passada legislatura.

3. Derogar la Llei 15/1997, sobre habilitació de noves formes de gestió i el Reial Decret Llei 16/2012 per recuperar el dret a l’assistència sanitària per als col·lectius exclosos, i totes les normes que introdueixen la privatització de serveis en la sanitat pública.

 

programa-mes-eleccions-estatals-2015.

Comentaris

 

Ido

Miquel | 17/12/2015, 14:26

Impressionant el mapa, qui encara confii que des de Madrid ens tindran en compte... Convé tenir partis de les Illes!!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb