"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Estades turístiques

psm-pollenca | 12 Gener, 2016 09:24 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com


El Consell de Govern ha aprovat el Projecte de llei de l’impost sobre estades turístiques i de mesures d’impuls del turisme sostenible (conegut com Impost del Turisme Sostenible), un cop el text ha incorporat nombroses modificacions fruit de les aportacions fetes pels interlocutors socials durant el període d’exposició pública de l’avantprojecte.

El vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, ha explicat els dos grans objectius d’aquest impost: “D’una banda, compensar la petjada ecològica de l’activitat turística, i de l’altra, ajudar a canviar el model perquè aquesta activitat sigui sostenible des del punt de vista ambiental, econòmic i social. Amb aquest nou tribut, els nostres visitants contribuiran a preservar les nostres illes”.

Barceló ha argumentat: “Aquest impost és necessari: perquè és una demanda social de la majoria ciutadana que ha fet possible el canvi polític en aquest país i perquè és un dels instruments que ens permetrà, a la llarga, millorar la nostra competitivitat posant l’èmfasi en la qualitat i en la sostenibilitat, i no en la massificació”.

L’Impost del Turisme Sostenible és un dels principals Acords pel Canvi signats entre MÉS, PSIB-PSOE i Podem, i un compromís electoral de MÉS per Mallorca.

Per mitjà de la llei que ha aprovat avui el Govern s’estableix un nou tribut, l’impost sobre estades turístiques a les Illes Balears, que té un caràcter bàsicament finalista, mitjançant l’afectació dels ingressos que es recaptin a la realització de despeses i inversions vinculades, en essència, amb el desenvolupament i la protecció mediambiental, i amb el turisme sostenible.

 

A aquest efecte, es crea el fons per afavorir el turisme sostenible —que s’ha de nodrir del producte de la recaptació d’aquest nou tribut—, i, tenint en compte que el desenvolupament sostenible requereix la col·laboració i la participació de la societat, es crea també la Comissió d’Impuls del Turisme Sostenible, òrgan en què han de participar les administracions públiques i els agents econòmics i socials.

L’impost que s’estableix per mitjà d’aquesta Llei està destinat a compensar la societat balear pel cost mediambiental que suposa l’exercici de determinades activitats que distorsionen o deterioren el medi ambient en el territori de les Illes Balears. La millora de la competitivitat del sector turístic a través d’un turisme sostenible, responsable i de qualitat a l’arxipèlag és un altre dels objectius del Projecte de llei.

El fet imposable el constitueix l’estada que faci el contribuent en els denominats establiments turístics, això és, els establiments hotelers i altres establiments típics d’allotjament, els habitatges turístics i les embarcacions de creuer turístic. La legislació tributària no pot ignorar el fet que les estades se substanciïn en habitatges que no compleixin tots els requisits que per a això imposa la legislació turística. Així doncs, en aquests casos són procedents la meritació, la liquidació i el cobrament de l’impost i, a més, la imposició d’una sanció administrativa per no complir plenament els requisits que estableix la legislació turística per a l’exercici de l’activitat.

La Llei preveu la figura dels subjectes passius i crea la figura del substitut, juntament amb el contribuent —que és el qui duu a terme el fet imposable. El substitut és qui ha de complir les obligacions materials i formals que disposa la Llei. A més, i a fi de garantir el cobrament del deute tributari, s’estableixen determinats supòsits de responsabilitat solidària.

Pel que fa a la quota tributària, es configura una tarifa que oscil·la entre 0,25 euros i 2 euros per dia d’estada o fracció, en funció dels tipus d’establiments en els quals té lloc el fet imposable. Això no obstant, aquesta quota tributària és objecte d’una bonificació del 50 % per a les estades que es facin en temporada baixa. Així mateix, s’estableix una altra bonificació, també del 50 %, sobre la quota íntegra aplicable a les estades dels contribuents en un mateix establiment turístic que s’estenguin més enllà de vuit dies consecutius.

La Llei que s’aprova consta de vint articles —distribuïts en quatre títols—, una disposició derogatòria i tres disposicions finals. El Projecte de llei aprovat pel Consell de Govern queda enllestit per a la seva tramitació en el Parlament de les Illes Balears.

Comentaris

 

Accident

Més | 13/01/2016, 21:18

Esperam que el company Joan crespí es millori el més aviat possible.

 

Succeïts

Jo | 13/01/2016, 21:17

ht tp ://ultimahora.es/sucesos/ultimas/2016/01/13/171989/portavoz-plataforma-pro-camins-resulta-herido-gravedad-caer-por-pendiente-cavall-bernat.html

 

Ido

Joan | 12/01/2016, 10:40

Encarà hi ha gent que es rebota davant una cosa tan necessaria...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb