"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Més de 40.000 persones es veuran beneficiades...

psm-pollenca | 05 Abril, 2016 09:51 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Més de 40.000 persones es veuran beneficiades per les actuacions del Fons Social Europeu a Balears fins l’any 2020.

 Suposaran 82 milions d’euros d’inversions per fomentar l’ocupació, la inclusió social i la igualtat d’oportunitats.

 

 L’Auditori del ParcBit ha acollit l’acte de llançament del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE), que mobilitzarà 82 milions d’euros d’inversió pública en les Illes Balears fins a 2020 per promoure l’ocupació, la inclusió social i la qualitat de l’educació.

Aquesta jornada ha estat copresidida per la presidenta i el vicepresident de les Illes Balears, Francina Armengol i Biel Barceló. A més, ha comptat amb la participació de Iago Negueruela, Conseller de Treball, Comerç i Indústria, Fina Santiago, Consellera de Serveis Socials i Cooperació i Martí March, Conseller d’Educació i Universitat. També han assistit a l’acte Juan Manuel Sánchez-Terán, sotsdirector general adjunt d’Economia Social, RSE i Programació del FSE del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, i Adriana Sukova-Tosheva, directora del FSE per a Espanya de la Direcció general d’Ocupació, Assumptes Socials i Inclusió de la Comissió Europea.

El Programa Operatiu FSE de Balears va ser aprovat el passat 17 de desembre per la Comissió Europea, la qual cosa va suposar l’assignació a la regió de 40,89 milions d’euros d’ajuda comunitària per al període 2014-2010. Aquesta partida requereix un cofinançament del 50% per part del Govern dels Illes Balears. La inversió total serà de 81,78 milions.

El document, elaborat per la Vicepresidència i Conselleria de Innovació, Recerca i Turisme, defineix les prioritats d’inversió de cara a promoure la sostenibilitat i la qualitat en l’ocupació, promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa i qualsevol forma de discriminació i invertir en educació, formació i formació professional per a l’adquisició de capacitats.

El Govern vol centrar aquest programa en temes claus, reforçant així les polítiques per rompre les desigualtats i perquè el creixement econòmic pugui traduir-se en més benestar social per a tothom. Hi ha una part important d’aquests recursos que es destinarà a temes d’ocupació i a lluita contra la pobresa i l’exclusió social. Així mateix, també es posarà l’accent en educació i formació, i és que l’educació ha de ser un eix transversal de la política d’aquest Govern.

El vicepresident Barceló ha explicat que “les inversions que es podran realitzar gràcies a l’aportació del Fons Social Europeu ajudaran al canvi de model al que aspira el Govern, un model de creixement més inclusiu en el conjunt de les Illes Balears, que permeti que tota la població gaudeix els èxits del desenvolupament econòmic d’una manera més justa”. “L’execució del Fons Social Europeu aspira a beneficiar 11.330 persones aturades, atendre 9.000 persones amb discapacitat i facilitar que 21.500 alumnes participin en cursos de formació professional de grau mitjà”, ha dit.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb