"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El català torna al seu lloc a l’administració.

psm-pollenca | 19 Abril, 2016 10:06 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Busquets: “S’esborra l’infern de la política lingüística de Bauzá basada en l’autoodi i en la persecució de la nostra llengua”.

 

 El Parlament ha fet una passa més en favor de la llengua catalana que tanca el cercle d’agressions catalanofobes del govern Bauzà en relació a les normatives que va imposar el Partit Popular.

A la sala de les Caríatides s’ha aprovat la modificació de la llei de Funció públic que recupera el text de 2007, el qual estableix el català com a requisit per accedir i promocionar en l’administració pública.

Aquesta aprovació que permet recuperar el marc legal de la llengua catalana es produeix després de la derogació de l’esperpèntic TIL, que va ser un dels motius per provocar una de les majors mobilitzacions ciutadanes de les Illes Balears, amb més de 100.000 persones al carrer defensant la llengua i l’educació.

La diputada Bel Busquets ha celebrat aquesta fita marcada també com un dels #AcordsPelCanvi, que” esborra l’infern de la política lingüística de Bauzá i del Círculo, basada en l’autoodi i en la persecució de la nostra llengua”. Busquets també ha donat per tancada la batalla de la llengua i la ruptura del consens que va fomentar el Partit Popular a la passada legislatura. La diputada ecosobiranista també deixar ben clar que ara s’ha de continuar avançant en la recuperació de la llengua catalana.

Tot i aquesta important fita, queda molta per feina per fer, tal com ha assenyalat la directora de política lingüística, Marta Fuxà que ha avançat que s’impulsarà un decret (un nou Decret 100) que regularà l’ús de les llengües oficials i que incorporarà els nous usos lingüístics de la societat actual. “Ara bé, no només es tracta de fer normativa, sinó de treballar actituds i prejudicis lingüístics per fomentar l’ús de la llengua”. Fuxà assumeix aquest repte i explica que un dels projectes que tenen en marxa és l’elaboració d’un programa d’actes per celebrar el 30 aniversari de la Llei de Normalització Lingüística.

Comentaris

 

Polèmica quiosc

Trull | 19/04/2016, 21:11

SOBRE EL QUIOSC DE GELATS
Per les xarxes socials s'ha iniciat una campanya de suport al manteniment del quiosc ocupat pels Gelats Valls al Passeig Anglada Camarassa del Port de Pollença.
Donat que aquesta campanya inclou una recollida de signatures adreçada a l'Ajuntament de Pollença consideram convenient donar a conèixer la següent informació.
En l'anterior legislatura l'Ajuntament de Pollença va aprovar en la Junta de Govern de 5 de maig de 2015 una autorització extraordinària i improrrogable que va finalitzar el 31 de desembre de 2015. En el mateix acord es preveia la licitació del punt de venda de gelats pel següent exercici -a partir de 2016-.
És una obligació legal que els quioscs fixos en domini públic es licitin i s'adjudiquin amb un concurs públic i obert. L'adjudicació sense concurs suposa una prevaricació administrativa.
Aquest quiosc fix va revertir a l'Ajuntament de Pollença a 1 de gener de 2016, tal i com s'especificava a l'autorització extraordinària.
La propietat de Gelats Valls eren coneixedors que el quiosc no es podia obrir sense la pertinent autorització i malgrat no disposar de concessió administrativa optaren per obrir.
Des de l'Ajuntament de Pollença se'ls va notificar que aquesta irregularitat vulnerava la legislació vigent i que l'explotació s'havia de tancar fins que no acabàs el procés de concurs públic.
Si aquest procés de licitació no s'ha enllestit abans ha estat perquè s'estava en un procés de mediació entre les parts afectades per tal de trobar una solució satisfactòria i amistosa per tots els implicats, procés que es va truncar amb l'obertura unilateral del quiosc.
Actualment des de l'Ajuntament de Pollença s'està enllestint una licitació per un quiosc de gelats respectant la legalitat a través d'un concurs públic i obert que permetrà seguir amb l'activitat de venda de gelats en aquest quiosc.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb