"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El Govern reactiva el Consell Econòmic i Social

psm-pollenca | 31 Maig, 2016 09:19 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Biel Barceló: “Un país que vol progressar, crear riquesa i generar prosperitat compartida necessita organismes com el CES, que reflexionin i que planifiquin l’estratègia econòmica”

 El Consell de Govern ha aprovat avui reactivar el Consell Econòmic i Social de les Illes Balears (CES). Per fer-ho, ha deixat sense efectes la suspensió indefinida del CES que havia aprovat el Govern anterior l’any 2012. La suspensió deixava sense efecte totes les funcions de caràcter consultiu, de participació, d’estudi, de deliberació i de proposta en matèria econòmica i social que tenia aquest organisme.

Amb aquest acord es restitueix un òrgan creat per mandat de l’Estatut d’Autonomia, que va regular el seu funcionament a la llei 10/2000. Es tracta, a més, d’un dels compromisos assolits per l’actual equip de Govern, i recollits en els #AcordsPelCanvi.

El vicepresident Biel Barceló ha afirmat que “la suspensió del CES per part del Govern Bauzá va suposar un atac contra la participació ciutadana i un greu error que va perjudicar l’economia d’aquest país. Una societat que vol progressar, crear riquesa i generar prosperitat compartida necessita organismes com el CES, que reflexionin i que planifiquin l’estratègia econòmica del país”.

Bauzá va deixar en suspens el CES amb l’excusa de limitar la despesa econòmica. El Govern actual, però, demostra que aquest argument era una simple excusa, ja que la reactivació de l’organisme no implicarà cap despesa, ja que el seu funcionament estarà garantit per funcionaris de la CAIB i no hi haurà dietes d’assistència per als seus membres.

El CES és un ens estatutari que es va regular l’any 2000 amb la intenció d’avançar cap un marc estable i permanent de comunicació i de diàleg, tant dels agents econòmics i socials entre si, com d’aquests amb l’administració autonòmica, sense oblidar la seva configuració com a òrgan de consens i reforç de la participació d’aquests agents en la presa de decisions.

El CES és un organisme independent que sempre ha exercit com a punt d’encontre, debat i diàleg permanent entre els diferents agents econòmics i socials de la Comunitat Autònoma. Ha contribuït a la presa de decisions de la política, mitjançant l’elaboració de gairebé 200 dictàmens, més de 30 informes i 11 memòries anuals sobre l’economia, la societat i el mercat de treball de les Illes Balears, fins a la seva suspensió.

El Govern de les Illes Balears considera que, donades les característiques del CES, és fonamental la seva reactivació com a òrgan consultiu i d’assessorament en matèria econòmica i social per fer efectiva la participació de la societat civil organitzada i, també, recuperar una font d’informació eficaç sobre l’evolució de l’economia i de la societat de les Illes Balears, que resulta imprescindible per a una bona governança.

La composició del CES, fins a la seva suspensió, era de 37 membres: un president i tres grups de 12 persones, distribuïts entre organitzacions empresarials més representatives, organitzacions sindicals més representatives i dotze entitats que, per les seves característiques i objectius, poden incidir en l’economia i el mercat laboral de les Illes Balears.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb