"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El Govern convoca 23 beques i contractes per a personal investigador per un valor total d’1,9 milions

psm-pollenca | 28 Juny, 2016 09:05 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

L’increment pressupostari de quasi un 15% respecte a la convocatòria de 2015 permet dotar 2 beques predoctorals i 2 contractes postdoctorals més que l’any passat. Biel Barceló: “apostar per la formació dels joves investigadors i per incorporar científics als nostres equips de recerca és la millor manera d’invertir en un model de desenvolupament diversificat, basat en el coneixement i en la innovació”
 
 

El Govern traurà les properes setmanes convocatòries per un total de 23 beques i contractes per a investigadors, per un valor total de 1.891.418 euros. La dotació esmentada suposa un 14,87% d’increment respecte a les convocatòries de l’any 2015, i permet dotar dues beques predoctorals i dos contractes postdoctorals més que l’any passat. Ho ha anunciat el vicepresident Biel Barceló, acompanyat pel director general d’Innovació i Recerca, Pep Lluís Pons, i pel director general de Fons Europeus, Félix Pablo. Aquests ajuts, que tenen caràcter plurianual, estan cofinançats en un 50% pel Programa Operatiu del Fons Social Europeu de les Illes Balears 2014-2020.

El vicepresident Barceló ha explicat: “Cal tenir en compte que els recursos humans són el factor limitador més important per a la creació, l’absorció i la transformació del coneixement. A les Illes Balears continuen sent un dels components més febles del sistema de ciència i tecnologia. Per això, és necessari reforçar aquest aspecte, i continuar insistint en la formació de personal d’R+D+I i en la incorporació de personal d’R+D+I tant en el sector públic com en el privat”. I conclou: “Apostar per la formació dels joves investigadors i per atreure talent i incorporar científics als nostres equips de recerca és la millor manera d’invertir en un model de desenvolupament diversificat, basat en el coneixement i en la innovació”.

Les dues darreres reunions del Consell de Govern han aprovat destinar els fons esmentats per dotar aquestes convocatòries, dins de la línia d’actuació “Capital Humà” del Pla de Ciència, Tecnologia, Innovació i Emprenedoria de les Illes Balears 2013-2017, en els programes de “Formació de personal d’R+D+i” i en el de “Incorporació de personal d’R+D+i”. Els prop d’1,9 milions d’euros es distribuiran a les següents mesures:

1) Ajuts per a la Formació de Personal Investigador (beques FPI). Enguany s’atorgaran 14 beques, front a les 12 de l’any passat. Com a novetat, dos d’aquests ajuts es destinaran a la formació de doctors en empreses (FPI-E), mitjançant el cofinançament dels contractes laborals del personal investigador en formació que participin en un projecte de recerca industrial o de desenvolupament experimental que es dugui a terme a una empresa. Així, els 14 ajuts es destinen d’acord amb les següents actuacions:

 

- Modalitat A (FPI): 12 ajuts per a la Formació de Personal Investigador (FPI) en centres o unitats de recerca i desenvolupament tecnològic ubicats a les Illes Balears. Aquests ajuts tenen com a objecte la formació de doctors mitjançant el cofinançament de contractes laborals, sota la modalitat de contracte predoctoral, del personal investigador en formació en centres de R+D, que vulguin fer una tesi doctoral associada a un projecte d’investigació finançat per projectes d’R+D subvencionats per un organisme competent mitjançant una convocatòria pública competitiva.
- Modalitat B (FPI-E): 2 ajuts per a la Formació de Personal Investigador Empresarial (FPI-E) en empreses ubicades a les Illes Balears. Aquests ajuts tenen com a objectiu la formació de doctors en empreses mitjançant el cofinançament dels contractes laborals del personal investigador en formació que participin en un projecte de recerca industrial o de desenvolupament experimental que es desenvolupi a una empresa, en el qual s’emmarcarà la seva tesi doctoral, per tal d’afavorir la inserció laboral d’investigadors en les empreses des dels inicis de les seves carreres professionals, contribuir a l’ocupabilitat d’aquests investigadors i promoure la incorporació de talent al teixit productiu per elevar la competitivitat del mateix.

La retribució mínima anual en concepte de sou que ha de rebre cada investigador en formació és de 16.422,00 euros bruts anuals. A més, es destina una despesa màxima de 1.139 euros en concepte de taxes acadèmiques per al personal investigador en formació, que inclouen la tutela acadèmica de doctorat, l’obertura i manteniment d’expedient i la defensa de la tesi doctoral.

2) Incorporació de Personal Investigador Doctor (contractes postdoctorals). En quant a contractes postdoctorals, enguany passen de 7 a 9. Les novetats són que s’obrin diferents programes, que reben el nom de destacats científics de la història de les nostres illes, amb els quals es fa una distinció entre investigadors joves i investigadors sèniors, els quals competiran en igualtat de condicions. Els contractes suposaran la incorporació d’aquests investigadors a centres de recerca i desenvolupament tecnològic situats a les Illes. A més dels centres de recerca públics, enguany s’incorpora un nou contracte per empreses privades. Els contractes són els següents:

- 4 contractes per al programa ‘Margalida Comas’ per a joves investigadors (la retribució mínima que han de rebre és de 24.700 euros bruts anuals).
- 4 contractes per al programa ‘Vicenç Mut’ per a investigadors amb experiència (els quals rebran una retribució anual mínima de 28.700 euros bruts).
- 1 contracte per al programa ‘Felip Bauçà’ per a empreses privades innovadores (que també rebrà una retribució de 28.700 euros bruts anuals).

Les beques per a la Formació de Personal Investigador de la convocatòria d’enguany rebran un import màxim de 1.251.418 euros (front als 1.078.464 euros de la convocatòria de 2015). I els contractes postdoctorals rebran 640.000 euros (front als 568.000 euros de la convocatòria de l’any passat). En total, sumen els 1.891.418 euros ja apuntats, que suposen un 14,87% d’increment respecte als 1.646.464 euros de les convocatòries de 2015.

La distribució màxima de les anualitats és la següent:

Beques FPI:
- Any 2016: 132.372,00 euros
- Any 2017: 312.312,00 euros
- Any 2018: 312.312,00 euros
- Any 2019: 312.312,00 euros
- Any 2020: 182.110,00 euros

Contractes postdoctorals:
- Any 2016: 142.000,00 euros
- Any 2017: 284.000,00 euros
- Any 2018: 180.000,00 euros
- Any 2019: 38.000,00 euros

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb