"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

“El tren de Mallorca ha d’arribar a la mar”

psm-pollenca | 05 Juliol, 2016 09:08 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Verger reclamarà els 300 milions d’euros del Conveni Ferroviari compromesos per l’Estat i lluitarà per tenir una xarxa digna i eficient.

 

"És intolerable que durant tots aquests anys de crisi profunda s’hagin continuat destinant entre 2.500 i 3.000 milions d’euros anuals a construir noves línies d’AVE, mentre el Conveni ferroviari de les Illes Balears ha quedat a zero", ha denunciat el candidat a Congrés de MÉS amb la coalició Units Podem MÉS Verger també ha recordat que les obres del tren de Llevant que estan a la meitat. "Amb 90 milions d’euros es podria fer arribar el tren de Manacor a Artà i després dur a terme la posterior perllongació cap a Cala Ratjada. També, tenim una obra de tren pendent Sa Pobla-Alcúdia. El tren de Mallorca ha d’arribar a la mar. Falten 13 quilòmetres per fer-ho"

El candidat ha remarcat que totes aquestes obres no s’han fet perquè l’Estat ha incomplit sistemàticament el Conveni Ferroviari. "Falten 300 milions d’euros per arribar i per tant això serà una reivindicació forta i contundent d’Units Podem MES en el Congrés", ha assegurat, així com ha deixat clar que "exigirà el compliment d’aquest conveni i farà feina per poder tenir una xarxa digna, eficient i que serveixi per potenciar el transport públic a Mallorca.

Per la seva banda Jaume Alzamora, regidor d’Artà qui també ha estat present avui a la roda de premsa ha assenyalat que aquesta reivindicació ve d’anys enrere. "Fa molts anys que reivindicam aquesta infraestructura, que s’havien iniciat i que es varen aturar la passada legislatura pel caprici del conseller del PP." Alzamora ha afegit que reclamen "per justícia social, econòmica i territorial que es pugui recuperar aquestes inversions".

 

El president de Mallorca, Miquel Ensenyat també ha manifestat el malestar dels ciutadans i ciutadanes i també de les institucions a causa de l’abandonament per part del Govern Central. "Cada vegada que l’Estat aprova els pressuposts generals constatam que Mallorca no pintam una regadora. Sempre som per davall de la mitjana. L’any 2007 quan es va aprovar l’Estatut d’autonomia, l’Estat es va comprometre a compensar aquest desfasament amb unes inversions estatutàries que es varen cobrar durant dos anys i que fa més de quatre que no veiem ni un sol cèntim i són unes inversions importants per reactivar la nostra economia"

En xifres el finançament i inversió estatal en infraestructures significa que l’any 2016 a les Illes Balears va ser de 142€/hab, mentre que la mitjana eren de 238€/hab i Castella i Lleó rebia 586€/hab.

També és interessant posar de manifest que enguany es destinaran 3.679 milions d’euros a les obres de l’AVE.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb