"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

1.057 nous beneficiaris per dependència a les Illes Balears .

psm-pollenca | 12 Juliol, 2016 09:39 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La dada és significativa ja que suposa més beneficiaris que en tota la legislatura passada.

Després d’un any de Govern, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ha reactivat la Llei de Dependència incorporant més beneficiaris al sistema de dependència, incrementant la nòmina de prestacions econòmiques, creant noves places residencials i agilitant els tràmits per accedir al sistema de dependència a les Illes Balears. En el darrer any s’han incorporat 1.057 beneficiaris al sistema de dependència, més persones que durant tota la legislatura passada, ja que en quatre anys (2011-2015) varen ser 804 les persones incorporades.

D’aquesta manera, s’ha passat dels 11.510 beneficiaris que hi havia al maig de l’any 2015 als 12.567 del maig de 2016. Per illes, Mallorca registra 9.889 beneficiaris de prestació per dependència, Menorca 1.411, Eivissa 1.199 i Formentera 68
 
 

També s’han incrementat els imports corresponents a la nòmina per prestació en els darrers 12 mesos. L’augment de la nòmina per dependència a les Illes Balears ha estat del 34 per cent, ja que s’ha passat dels 2.237.083 euros al mes de juliol de 2015, a prop de 3 milions d’euros (2.996.580 euros) al mes de juny de 2016.

Per altra banda, durant el darrer any s’han creat 232 les places de residència per a persones majors amb dependència; 180 corresponen a la concertació de places a residències privades de les Illes Balears i les altres 52 són places que s’amplien a residències de diferents municipis de Mallorca. L’augment d’aquestes places respon a la necessitat de donar solució a un dèficit històric de places a residències per a persones majors amb dependència a les Illes Balears.

El creixement d’aquestes 232 places en un any contrasta amb el creixement de 74 places que es va registrar durant tota la legislatura passada.
Respecte als centres de dia, enguany s’han augmentat 63 places.

En relació als processos d’entrada de noves persones al sistema de dependència, ha crescut el número de sol·licituds per rebre qualque prestació i s’ha passat d’un ritme de 300 sol·licituds mensuals a les 520 registrades al darrer mes. Tot i aquest augment de noves peticions, s’han reduït un 45 per cent els casos pendents de resolució, passant de 9.703 a 5.299.

En la línia de reactivació de la llei de dependència per part de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, s’ha ampliat també l’oferta del Servei d’Ajuda a Domicili per dependència. S’ha multiplicat per quatre el pressupost pel SAD, passant de 513.535 euros l’any 2015 a 2.346.257 al de l’any 2016, així com les hores d’atenció, que se situaran enguany en 17.047 hores mensuals, enfront les 2.778 hores mensuals de l’any passat.

A banda de l’increment de la nòmina de dependència, de les persones beneficiàries i del creixement en el número de places residencials, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ha augmentat el personal (+59 treballadors) de les residències de gestió directa per millorar la qualitat del servei, s’han fet canvis normatius –dos decrets i diverses resolucions- per millorar la protecció de l’usuari i l’accés al sistema de dependència, s’han reactivat obres paralitzades com el Centre de Dia del carrer Jesús i de Son Ferriol, s’ha recuperat el centre i el servei de promoció de l’autonomia personal de Petra, s’ha posat en marxa després de quatre anys tancat el Centre de Dia de Valldemossa i firmat el conveni per rehabilitar l’Hospici de Felanitx i reconvertir-lo en centre de dia i d’estades nocturnes.

Comentaris

 

Ben fet

Toni | 12/07/2016, 22:13

Una mostra de la diferència entre les esquerres i les dretes...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb