"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

La Serra compleix 5 anys de patrimoni de la humanitat .

psm-pollenca | 19 Juliol, 2016 09:44 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha presentat l’informe de la UNESCO que avala que la serra de Tramuntana continuï sent patrimoni mundial perquè «els valors segueixen sent els mateixos». A continuació, s’han reunit amb els batles i batlesses dels municipis de la Serra.
 
 La serra de Tramuntana ha complit 5 anys com a patrimoni mundial de la UNESCO, en la categoria de paisatge cultural. Coincidint amb el dia de la declaració, el president del Consell, Miquel Ensenyat, ha presentat l’informe de la UNESCO que avala que la Serra continuï sent patrimoni de la humanitat.
 
 

Segons Ensenyat, «els mallorquins ja sabíem que la Serra és de les coses més guapes del món i n’estam orgullosos. Però, hem de fer un esforç perquè la gent entengui la importància de la declaració». A més, el president ha afirmat que «la Serra és viva i hi ha molta gent que hi habita. Per aquest motiu, cal conjugar la conservació dels elements que han fet la Serra patrimoni amb el desenvolupament social i econòmic dels municipis».

Des del Consell, es vol tenir molt present l’opinió dels municipis. En aquest sentit, s’ha duit a terme una reunió amb els batles i les batlesses dels pobles de la serra de Tramuntana on s’ha explicat que, dins el Pla de Participació que començarà després de l’estiu, es constituirà una mesa de batles i batlesses, perquè les seves propostes sempre es tenguin en compte.

L’informe destaca que els valors de la Serra no han canviat i això permet que continuï sent considerada patrimoni de la humanitat. En concret, fets com la desclassificació des Guix fan que la Serra pugui seguir tenint aquest reconeixement internacional. També es valora positivament l’impacte del turisme sobre la Serra. No obstant això, es demana que es controli aquest turisme. Per aquest motiu, el Pla d’Intervencions en Àmbits Turístics, que es troba en redacció, «podrà regular l’impacte del turisme sobre aquest paratge.»

D’una altra banda, l’informe també anima el Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial a seguir connectant la Serra amb els centres educatius i potenciar els productes agrícoles. Des del Consell, s’ha posat en marxa un reglament per utilitzar la marca Serra de Tramuntana per als productes recollits o elaborats a la Serra

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb