"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El Consell de Mallorca instal·larà 36 nous punts d’abastiment d’aigua dels Bombers de Mallorca a 10 municipis de l’illa .

psm-pollenca | 02 Agost, 2016 08:51 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Avui s’han signat els primers deu convenis que suposen implementar de manera efectiva la primera fase del projecte que preveu arribar a la totalitat de Municipis de Mallorca i que ha suposat una inversió de 158.400 euros per part del Departament de Desenvolupament Local. Aquesta primera fase suposa la instal•lació de 36 nous hidrants, i l’adequació de 31 ja existents, als municipis de menys de 2.000 habitants.

 

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font han signat avui a la sala de plens els convenis de col·laboració de la primera fase del projecte amb el qual la institució insular instal·larà 36 nous punts d’abastiment d’aigua per als bombers a deu municipis de l’illa, i n’adequarà 31 de ja existents.

La primera fase del projecte es va iniciar en el mes d’octubre de 2015, el personal tècnic de la Direcció Insular d’Emergències i la Direcció Insular de Cooperació Local i Caça, amb col·laboració amb els Ajuntaments, amb l’anàlisi de característiques i tipologia tècnica dels hidrants que, preceptivament han de ser instal·lats, preveient, a més, dos formats: exteriors i soterrats atenent a les característiques de les vies, barreres arquitectòniques, accessibilitat de les persones . Posteriorment s’ha realitzat un treball de supervisió i verificació municipi a municipi, per determinar els llocs d’ubicació concreta atenent a les següents característiques: espais de pública concurrència, artèries principals de la xarxa d’aigua, pressió i cabdal d’aigua, zones industrials o de risc, adequació d’hidrants existents i accessibilitat als llocs per part dels vehicles i serveis de Bombers.

 

En total, el Departament de Desenvolupament Local, a través de les direccions insulars de Cooperació Local i Caça, i Emergències, ha invertit 158.400 euros en aquesta primera fase del projecte al qual s’hi han sumat els municipis d’Ariany, Banyalbufar, Búger, Costitx, Deià, Estellencs, Fornalutx, Lloret de Vistalegre, Mancor de la Vall i Santa Eugènia, tots ells d’una població igual o inferior als 2.000 habitants

Amb aquesta iniciativa, la institució insular pretén col·laborar amb els municipis per tal que disposin d’un punt d’aigua per als bombers que faciliti la seva tasca i millori la seva efectivitat en cas d’emergències. En aquest sentit, el president Miquel Ensenyat ha manifestat que «la voluntat del Consell de Mallorca és la d’ajudar als ajuntaments que no poden afrontar el cost de la instal·lació de punts d’abastiment d’aigua per als bombers, un element tan important per la seguretat dels seus habitants».

El conveni signat avui és la primera fase d’un projecte que té com a principal objectiu que tots els pobles de Mallorca disposin d’hidrants a final de legislatura. De cara al 2017, des del Departament de Desenvolupament local s’espera poder disposar d’una partida de 2 milions d’euros per tal de seguir instal·lant punts d’abastiment d’aigua per als bombers als municipis amb una població igual o inferior a 20.000 habitants.

A l’acte de signatura dels convenis d’aquesta primera fase del projecte també hi han assistit el director insular de Cooperació Local i Caça, Joan Manera, i la directora insular d’Emergències, Paola van Gent, així com també els diferents batles i batlesses dels municipis.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb