"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Biel Barceló: «No es tracta de dur més turisme, sinó un millor turisme».

psm-pollenca | 30 Agost, 2016 09:54 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, ha presentat la campanya "Benvingut Turisme Sostenible", impulsada conjuntament entre el Govern, les patronals CAEB i PIMEB i els sindicats CCOO i UGT.

La campanya té la voluntat de posar en valor el fet turístic, tot incidint en la necessitat de la seva sostenibilitat per tal d’assegurar-ne el futur i una bona convivència amb la població local. L’hospitalitat dels illencs sempre ha estat un dels elements determinants per ésser una destinació turística d’èxit; ara cal tenir l’habilitat i la voluntat dels agents públics i privats per tal de fer compatible l’afluència turística amb la vida dels residents. El camí per a aconseguir-ho és la sostenibilitat.

La campanya se centra en tres elements: la sostenibilitat ambiental, social i econòmica, com a base del model turístic que volem per les Illes Balears. A més, es donen diferents dades sobre allò que aporta el turisme a la nostra economia i la nostra societat. Aquestes dades tenen com a fonts Ibestat, Egatur i altres organismes d’estadística de les Illes.

El vicepresident Barceló ha agraït els sectors econòmics i socials la seva implicació amb la campanya. “El turisme és el motor econòmic número 1 a les nostres illes. És per això que hem de trobar-ne un equilibri, un equilibri social, ambiental i econòmic. Volem que els visitants se’n vagin satisfets, i també volem que els residents no se sentin agobiats”. Biel Barecló ha remarcat que el turisme és una activitat important que s’ha de posar en valor, tot tenint en compte que “no es tracta de dur més turisme, si no un millor turisme”.

 

Els impulsors de la campanya –representats a la presentació per Carmen Planas (presidenta de CAEB), Jesús Alonso (president de la Associació de Restauració de PIMEM) i Ginés Díez (secretari general de CCOO-Hosteleria de les Illes Balears)– han incidit en el fet que un turisme sostenible aporta valor i riquesa.

Mentre que Planas ha subratllat la importància d’apostar per un turisme de qualitat, el representant de CCOO ha explicat que el turisme a les illes crea més de 150.000 llocs de feina directes, i molts més de manera indirecta. “Ara hem de treballar perquè les rendes es reparteixin d’una manera més justa”, ha dit.

El director gerent de l’Agència de Turisme de les Illes Balears, Pere Muñoz, ha explicat que, coincidint amb l’Any Mundial del Turisme Sostenible el 2017, el Govern està elaborant tot un seguit d’accions per a la celebració, i fa una crida a tota la societat per a dur a terme iniciatives relacionades amb la sostenibilitat.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb