"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Abril: “Matas no recorda res, té la Síndrome de la Infanta”

psm-pollenca | 22 Novembre, 2016 07:54 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Sobre la compareixença de l’expresident Jaume Matas

El diputat Abril ha assenyalat que de la mateixa manera que Mabel Cabrer, qui va ser consellera d’Obres Públiques del govern Matas va comparèixer amb un clar objectiu de boicotejar la comissió d’investigació, L’expresident Jaume Matas “ha comparegut amb actitud de perdonar-nos la vida. Només li ha faltat demanar-nos que li donàssim les gràcies per haver estat president de la CAIB”.

Abril ha destacat que a pesar que Cabrer va assenyalar que el Director de Carreteres Carlos Jover era un «fitxatge» de Matas, i no seu, Matas ha dit que no el coneixia. “Qui va fitxar el director general que manejava el pressupost més gran d’obres, doncs? Era un orfe dins el Govern?”, ha insistit el diputat i portaveu de MÉS per Mallorca. Matas tampoc no recordava qui havia posat com a substitut Jaume Massot, el director de territori empresonat pel cas Andratx quan va ser l’actual diputada del PP i cap de l’Advocacia de la CAIB durant la passada legislatura, Antònia Perelló.

 

No ha estat l’única vegada en què Matas en la seva compareixença ha posat de manifest el «síndrome de la Infanta» que pateix, ja que no recordava gairebé res del que se li demanava, com si no hagués estat el màxim responsable polític de la comunitat. Un fet que el diputat Abril interpreta com “un intent de no ficar la pota amb el que deia davant la comissió, donada la gran quantitat de causes pendents que Matas té amb la justícia”.

Matas s’ha volgut desvincular del cas Gürtel, del cobrament de comissions per obra pública i del pressumpte finançament irregular del PP, però s’ha posat nirviós quan Abril li ha demanat si reconeixia l’expressió (del propi Matas) «Fernando Areal és la meva única porta», en referència a les reunions que el seu cunyat i exgerent del PP tenia amb els contractistes a un conegut hotel de Palma per tal de garantir que no hi havia «fuga» de comissions i que tot anava per un mateix canal.

En aquest sentit, Abril ha afirmat que resulta curiós que no recordàs qui era Antoni Juaneda, que no sols va ser director general amb Matas, sinó que va ser, en tant que responsable d’una de les empreses lligades a Daniel Mercado i Over Marketing, qui va «col·locar» l’esposa de Matas amb la subcontractació del contracte de l’Ajuntament d’Inca a Over Marketing, que també ha estat objecte d’investigació.

Finalment, i davant el cinisme de l’expresident, que ha insistit en què les autopistes no costarien un euro als ciutadans de les Illes perquè les pagava Madrid, Abril ha convidat Matas a trobar un sol exemple arreu d’Espanya o d’Europa on un quilòmetre de carretera sigui més car del que ha costat cada quilòmetre de les autopistes d’Eivissa.

Sobre la compareixença del soci de la consultora Ernst & Young a Balears, Antoni Bosch

Cal recordar que es tracta de la firma que va assessorar el Govern pel que fa al Pla Econòmic-Financer (PEF) de les dues obres de concessió de les autopistes d’Eivissa. Quan Abril ha recordat a Bosch que pel que fa a l’Accés a l’aeroport d’Eivissa, Ernst & Young va emetre informe sobre la concessionària el 2006 i al cap de tres dies ja s’havia produït l’adjudicació a la UTE conformada per Ortiz i Matias Arrom Bibiloni, el soci d’Ernst & Young ha assenyalat que mai havien treballat amb tanta premura i pressió de temps com amb les autopistes d’Eivissa. “Es varen fer en temps rècord”. I fins i tot que quan va fer sebre a l’administració que disposar de tan poc temps per fer els estudis no era aconsellable, se li va dir que no s’havia de ficar en el tema.

Abril ha qüestionat el paper de les grans firmes de consultores pel que fa a l’assessorament de les administracions, i ha retret a Bosch amb documents que Ernst & Young a la vegada que no assumia cap responsabilitat pel que feia als sobrecostos o estimacions de cost de res, era qui responia a les al·legacions de les concessionàries sobre els plecs de licitació, enlloc de fer-lo l’òrgan de contractació, la pròpia administració. Bosch ha reconegut que sí, que era una anomalia. «No pot ser que si l’administració no està capacitada per fer una feina, s’encomani a tercers, i aquests tercers (en referència a les grans consultores) no tenguin cap responsabilitat si finalment hi ha desviacions pressupostàries tan bèsties com amb les autopistes d’Eivissa, que acabaran costant prop de 600 milions d’euros», ha assenyalat el diputat.

Compareixença de Josep Amengual Antich, vice-Interventor general de la CAIB

El diputat de MÉS per Mallorca, David Abril s’ha sorprès per l’afirmació del màxim responsable de la Intervenció de la CAIB, Josep Amengual Antich sobre l’afirmació de l’exconsellera Mabel Cabrer de què ella no es llegia mai els plecs dels contractes que signava. “És una pràctica habitual” ha dit Amengual. “Llavors quina responsabilitat política es pot reclamar si hi ha problemes?, ha assenyalat Abril

Abril ha fet referència a les declaracions d’Antoni Bosch de la consultora Ernst & Young que ha afirmat que els exigien fer la seva feina en temps rècord. El diputat ha recordat les dates a Amengual
• 1/06/2005, l’enginyer en cap d’Obres públiques del Govern fa un informe descartant a 2 de les 3 empreses licitadores del projecte d’Accés a l’Aeroport
• 3/06/2005, divendres, es celebra la Mesa de contractació, es comunica a les empreses afectades la resolució i es demana a Ernst & Young un informe sobre el Pla econòmic-financer de l’empresa MAB/Ortiz, que hauria guanyat el contracte
• 6/06/2005, dilluns, Ernst & Young emet informe (o sigui: el varen fer en un cap de setmana) sobre el projecte

• 7/06/2005, dimarts, es celebra Mesa de contractació definitiva i s’adjudiquen les obres a Matias Arrom Bibiloni (MAB) + Ortiz, per valor de més de 200 milions d’euros.

Amengual ha defensat el procediment dient que es va “imprimir velocitat”. Per a Abril, això significava “acabar amb les garanties de bona gestió dels doblers públics”, sobretot quan el responsable d’Ernst and Young ha admès avui matí que varen fer feina baix pressió i amb presses per part del govern de Matas.

Segons el diputat, «no són només els polítics que han fallat, sinó també els mecanismes de control, i la Intervenció ha demostrat no ser infal·lible».

Compareixença de Miquel Ramis de Ayreflor, vicesecretari de la Comissió Balear de Medi Ambient a la legislatura 2003-2007

Pel que fa a la compareixença del que també fou secretari general tècnic de la Conselleria de Medi ambient, Abril ha posat en contrast la defensa a ultrança que ha fet Ramis del procediment pel que fa als tràmits ambientals dels projectes de carreteres d’Eivissa amb la queixa del Ministeri de Foment perquè aquests no incloessin els preceptius informes de recursos hídrics.

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb