"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

STELLA MATUTES ERA LA CONSELLERA D’OBRES PÚBLIQUES MENTRE EL PRINCIPAL PROJECTE VIARI D’EIVISSA BENEFICIAVA A LA SEVA FAMÍLIA.

psm-pollenca | 14 Novembre, 2016 08:05 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Matutes admet que el Director de Carreteres del Govern, Carlos Jover, era qui va decidir les escultures de les rotondes.

 Sobre les compareixences de Stella Matutes, exconsellera d’economia i obres públiques del Consell d’Eivissa i Formentera, i de Joan Marí, exconseller de patrimoni de la institució insular, el diputat David Abril ha destacat el següent que Stella Matutes s’hauria d’haver inhibit pel que fa a la tramitació de tot allò que tenia a veure amb els projectes de les autopistes d’Eivissa. “Ella era no sols la consellera de la matèria, sinó que formava part de la comissió de seguiment de les obres, juntament amb la Sra. Cabrer i el Sr. Jover”, ha assenyalat Abril qui ha recordat que l’empresa del seu pare l’exministre Abel Matutes, Fiesta Hotels & Resorts SL per a la qual ella també hi feia feina fins al moment de ser consellera estava afectada per 14 finques que varen ser expropiades per fer les carreteres.

A més a més, un dels primers factors de desviació pressupostària foren els errors en les expropiacions. Es varen pagar 4,5 milions d’euros més del que tocava i alguns varen haver de tornar diners anys més tard. És el cas de Matutes, el major beneficiari de les expropiacions «errònies»: 3,5 milions d’euros pagats de més, que varen haver de retornar el 2009, desconeixem si amb interessos en favor de l’administració.

Per altra banda, qui avançava els dipòsits eren les empreses concessionàries, en aquest cas Matias Arrom Bibilioni (MAB), concessionari de la via d’accés a l’aeroport i soci d’altres empreses del grup Matutes, va avançar 6 milions d’euros, en una operació que sembla un acord entre socis privats més que no pas un bon exemple de gestió pública.

Interpel·lada per Abril sobre qui donava les ordres a les concessionàries d’accelerar les obres, si ella, si Cabrer o Matas, Stella Matutes ha admès que en tot cas les ordres eren dels representants del govern, tot i que ella a pesar dels interessos de la seva família feia part de les comissions de seguiment de les obres i les signava.

Finalment, Matutes ha admès que qui va prendre la decisió d’instal·lar determinades escultures va ser Carlos Jover, qui això sí, li va demanar per deferència què considerava de què dues d’elles fossin de Santiago Picatoste, l’escultor amic del llavors Director general de carreteres i al qual promocionava. Cal recordar que Jover avui al matí havia apuntat a les concessionàries, sense assumir la seva decisió pel que fa a aquest tema.

A la compareixença de Joan Marí «Botja», exconseller de patrimoni del Consell, Abril ha demanat a Marí si sabia perquè al projecte d’accés a l’aeroport el Govern demanava informe favorable del seu departament i en canvi al de la carretera de Sant Antoni no. Marí ha negat que les ordres del Govern per accelerar les obres repercutissin en la preservació de l’abundant patrimoni històric i arqueològic d’Eivissa, però allò cert és que encara hi ha litigis oberts per aquesta qüestió, concretament un judici reobert per l’Audiència provincial enguany mateix, per mor d’un conflicte d’interessos amb la jutgessa.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb