"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

ABRIL: “L’EXDIRECTOR D’OBRES PÚBLIQUES, CARLOS JOVER HA MENTIT DESACARADAMENT A LA COMISSIӔ.

psm-pollenca | 06 Desembre, 2016 08:12 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Dues de les quatre escultures de les rotondes de les autopistes d’Eivissa són de Santiago Picatoste, artista amic de Jover i promocionat per ell.

 El parlamentari de MÉS per Mallorca, David Abril ha retret a l’inici de la compareixença de Carlos Jover que hagués pagat o gestionat l’esborrat de la seva petjada digital, en el sentit que l’exdirector general d’obres públiques de Matas. Tot i que Matas va afirmar a la comissió que no se’n recordava gaire d’ell, Jover ha afirmat avui a la comissió que «Matas se fijó en mi», durant la seva època de Ministre, perquè varen coincidir en temes relatius a la gestió de les costes.

Abril ha demanat a Jover sobre l’expressió «imprimir velocitat» a la contractació o al procediment, una expressió que curiosament han fet servir diferents compareixents com si s’haguessin compinxat pel que fa als seus testimonis davant la comissió. El diputat li ha recordat la seqüència dels fets, pel que fa a l’adjudicació del projecte d’accés a l’Aeroport d’Eivissa:

 

de juny de 2005
Obres públiques fa un informe que planteja que 2 de les 3 empreses licitants presenten projectes diferents a allò previst als plecs, però no les descarten si ho justifiquen

2 de juny de 2005
Segon informe del mateix departament, incrementant el to, dient que aquestes 2 empreses no compleixen amb el projecte de licitació

3 de juny de 2005
(divendres)
Mesa de contractació: exclou aquestes 2 empreses i demana informe a Ernst and Young sobre el pla econòmic financer de la que acabarà essent la concessionària, la UTE MAB+Ortiz

6 de juny de 2005
(dilluns)
Ernst and Young presenta l’informe resultat de la seva consultoria

7 de juny de 2005
La Mesa de contractació adjudica definitivament el projecte a MAB+Ortiz

Tal i com consta a la documentació remesa als membres de la comissió, l’informe comanat el dia 6 de juny per la Mesa de contractació a Ernst and Young sobre qui semblava predestinat a guanyar el concurs, ja estava redactat el 30 de maig de 2005.

“Com li vàrem plantejar ja divendres passat al llavors Interventor general, això no és «imprimir velocitat», sinó carregar-se les garanties de bona gestió dels doblers públics, sobretot quan parlam d’un contracte de més de 200 milions d’euros” ha assenyalat el portaveu de la formació ecosobiranista.

Abril ha demanat a Jover sobre un pressumpte «informe» elaborat per ell en qualitat de tècnic d’obres públiques del Govern el 2013, i que la Sra. Antònia Perelló, llavors cap de l’Advocacia de la CAIB, «desmonta» afirmant que ni és un informe, ni respon als interessos de l’Administració. Per al diputat de MÉS per Mallorca, és molt greu que un expedient com el de les carreteres que s’inicia amb Carlos Jover com a principal responsable polític, on ell pren decisions i dóna ordres que generen sobrecostos, com accelerar les obres, anys més tard sigui ell mateix que determini aquests sobrecostos. Sobretot quan aquest «informe» no serveix a l’Administració, sinó que el fan servir les concessionàries per anar contra la CAIB i guanyar sentències per valor de 30 milions d’euros. Segons Abril, Perelló a l’informe d’Advocacia de 2013, insinua negociacions prohibides a funcionaris. Per al diputat, «es tracta d’una prova més que el Sr. Jover treballava més per a les concessionàries que per a l’Administració».

Finalment, Abril ha considerat un «escàndol» que Jover hagi admès que Santiago Picatoste, l’autor de 2 de les 4 escultures de les carreteres d’Eivissa, no sols és amic seu, sinó que l’ha promocionat com a comissari i crític fins i tot de manera simultània a la instal·lació de les escultures. Unes escultures que les concessionàries varen dir que regalaven a l’Administració, però que varen voler carregar als sobrecostos durant el 2on pacte.

Compareixença de Pere Palau
Pel que fa a la compareixença de Pere Palau, expresident del Consell insular d’Eivissa i Formentera, Abril ha assenyalat que no ha aportat gaire informació, apart de deixar en evidència que el Consell pintava poc i només estava «agraït» al Govern per fer les obres i fer-les de pressa. Abril ha retret a Palau que si els accidents i les morts fossin el factor que determina que el Consell deixàs que fos el Govern l’executor de les autopistes sense tenir la competència, perquè això no és un dels fonaments del conveni entre l’executiu autonòmic i el Consell insular.

El diputat de MÉS per Mallorca també ha considerat «absurd» que Palau no apreciàs incompatibilitat en el fet que la seva consellera insular d’obres públiques, Stella Matutes, quan la seva família estava afectada per l’expropiació de 14 finques per les quals se’ls va pagar el doble del que els pertocava. Abril ha demostrat que Matutes sí «pintava» alguna cosa, quan signava fins i tot les actes de la comissió de seguiment de les obres.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb