"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Biel Barceló: «No pot ser que ens costi tants esforços eliminar els barracons de les escoles mentre unes altres comunitats subvencionen sofàs».

psm-pollenca | 18 Gener, 2017 08:38 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

En el marc de la trobada de feina del Govern per preparar l’any, el vicepresident afirma que el gran repte de les Illes Balears per a 2017 és aconseguir un sistema de finançament just per millorar els serveis públics del país.
 
 Els membres del Govern de les Illes Balears han mantingut aquest dimecres una reunió per repassar les principals accions que s’han dut a terme durant el primer any i mig de legislatura i planificar l’activitat de 2017.

L’encontre ha servit per determinar el nivell de compliment dels objectius fixats als Acords pel Canvi. S’ha constatat que el compliment és molt alt i impulsa l’Executiu a seguir en la línia fixada des d’un inici, amb polítiques que garanteixin el retorn de drets, l’enfortiment dels serveis públics i una millora del model econòmic que avanci cap a la diversificació i la sostenibilitat, i que serveixi per distribuir la riquesa d’una manera més justa.

El vicepresident, Biel Barceló, ha assenyalat que «la creació de la renda social, l’atenció a la dependència, la baixada de les llistes d’espera o la implantació de l’Impost del Turisme Sostenible són algunes de les principals fites que a aconseguit aquest Govern».

Barceló ha apuntat que el gran repte de 2017 serà aconseguir «un finançament just, que acabi amb el maltractament que han patit històricament les Illes Balears», perquè ha recordat que «els serveis públics que donam als ciutadans i ciutadanes d’aquest país depenen del finançament: l’educació, la sanitat, els serveis socials...». I, tot assumint la quota de solidaritat que ens correspon, ha remarcat: «el que no pot ser és que a nosaltres ens costi tants esforços eliminar els barracons de les escoles, reduir les llistes d’espera o aconseguir un finançament sanitari just, mentre unes altres comunitats autònomes es permeten el luxe de treure línies de subvencions a sofàs i cortines».

D’altra banda, amb els recursos disponibles actualment i amb els pressuposts de 2017 aprovats el Govern recuperarà l’esforç inversor que es va abandonar durant la passada legislatura. Així, ha programat tot un seguit d’infraestructures vinculades a serveis públics educatius, sanitaris o de serveis socials, entre d’altres.
 

Conferència de Presidents

La trobada de feina del Govern també ha servit per preparar la Conferència de Presidents que es reunirà a Madrid el proper 17 de gener, a la qual assistirà la presidenta Armengol. Diferents membres de l’Executiu estan mantenint aquests dies reunions sectorials per preparar aquesta conferència, per tal que les Illes Balears vagin a Madrid amb una agenda balear pactada amb entitats, institucions i partits polítics.

Entre les principals reivindicacions hi ha la necessitat d’impulsar mesures de protecció dels treballadors, de millora de competitivitat de les empreses, l’eliminació del copagament farmacèutic o vinculades a la llei de dependència, a més de la millora del sistema de finançament.

El Govern també considera urgent comptar amb un nou REB o la derogació de la reforma laboral i altres iniciatives legislatives que suposen un entrebanc per a la gestió local, com ara la llei d’estabilitat pressupostària (coneguda com «llei Montoro»).

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb