"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Protegim el paisatge i la biodiversitat.

psm-pollenca | 28 Març, 2017 08:12 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

En marxa la protecció d’11.775,03 hectàrees a través de la declaració o ampliació de zones d’especial protecció per a les aus (ZEPA).

 

Divendres passat el Consell de Govern va acordar iniciar el procediment d’ampliació de zones d’especial protecció per a les aus (ZEPA) i declarar-ne noves. La proposta inclou la declaració de vuit noves ZEPA (a Mallorca, la Costa Nord-Oest de l’illa, Maristany, el Pla de Vilafranca, el Pla des Blanquer i Son Real; a Eivissa, l’Illa d’en Calders i la Illeta de Cala Salada, i a Formentera, Punta Prima), la declaració com a ZEPA del Lloc Interès Comunitari (LIC) de Randa i l’ampliació de les ZEPA de sa Costera i de la Marina de Llucmajor.

La ZEPA és un instrument que preveu la normativa europea l’objectiu del qual és garantir la protecció de determinades espècies d’aus. Els criteris generals per a l’ampliació o la modificació de ZEPA responen a la necessitat de completar la cobertura d’aquesta figura de protecció per a les espècies més amenaçades i escasses de la comunitat autònoma; en concret, per al virot petit (Puffinus mauretanicus), endemisme i considerat una de les espècies més amenaçades d’Europa; l’àguila peixatera (Pandion haliaetus), el rapinyaire més escàs de l’Estat espanyol; el voltor negre (Aegypius monachus), la gavina roja (Larus audouinii) i el corb marí (Phalacrocorax aristotelis), espècies amenaçades qualificades com a vulnerables, i l’arpella cendrosa (Circus pygargus), escassíssima a Mallorca.

 

També es compleix el compromís assumit amb la Unió Europea de qualificar com a ZEPA les zones de reproducció de la reintroduïda àguila coabarrada (Aquila fasciata) per mitjà del programa LIFE. Algunes parelles s’han establert a ZEPA de la serra de Tramuntana, però, en el cas del Pla de Mallorca, al massís de Randa. D’altra banda, la importància de la Marina de Llucmajor com a zona d’assentament juvenil és determinant per a l’ampliació d’aquesta ZEPA.

Així mateix, és necessari completar la xarxa de ZEPA amb la protecció efectiva de les zones agrícoles de més interès ornitològic: l’avifauna lligada als usos agraris és precisament la que té una recessió més general en l’àmbit europeu, i, en conseqüència, és convenient actuar en la protecció d’aquests agrosistemes, que ha d’incloure l’estímul del manteniment de les pràctiques agràries. Aquest criteri ha estat determinant per al Pla de Vilafranca i el Pla des Blanquer.

En altres ocasions, el motiu de la declaració resideix en la necessitat de crear l’instrument de protecció d’espais de singularitat manifesta, com és el cas de les illes d’en Calders i Cala Salada, o la petita zona humida de Maristany.
La mesura beneficia com a mínim 51 espècies d’aus; a més, alguns d’aquests espais tenen valor per a altres espècies protegides de rèptils o vegetals.
La qualificació de ZEPA no comporta limitacions dels usos tradicionals i legítims del territori, explícitament els agraris, els forestals i els cinegètics. També poden ser autoritzables nous usos o noves activitats, sempre que siguin compatibles amb aquestes espècies. A més, no es tracta d’una figura urbanística, i, per tant, no imposa cap tipus de servitud ni regulació de l’ús públic.

Comentaris

 

Totstal

Roca | 05/04/2017, 00:11

Si tu ho dius...

 

Re: Protegim el paisatge i la biodiversitat.

PS'M | 04/04/2017, 14:16

Aixo es tota la defensa que teniu? I el PP mes? I a mi que m'es el PP, sou patetics.

La llei turistica que intentau impulsar es vergonyosa. No hi ha hagut cap legislatura que hagueu governat en aquesta comunitat que no hagueu fet el ridicul.

Amb els temps que corren a Balears els fa falta un partit independentista de veritat i no un regionalisme descafeinat i corrupte. Estau seguint totes les passes de UM. A veure tambe vos haureu de canviar el nom per vergonya.

 

Trobes?

De PPena | 04/04/2017, 09:30

Record quan Jaime MAtas, president del PP i Monistre amb el PP, model a seguir per Mariano Rajoy s'abraçava als hotelers a la seu del PP de Palma...
Això si que era connivència.
I altres com company i Bauza, quan Bauza era president i Company conseller de territori feien lleis a mida a espais protegits per fer un hotel a Sa Rapita i un a Capdepera, per sort l'hotel de Sa Rapita l'ha pogut aturar aquest govern, el macrohotel a Capdepera ha destroçat un entorn privilagiat a sa Dubaia, pot haver coses a millorar, però ni punt de comparació...

 

trobes?

PP+UM corrupció | 04/04/2017, 09:19

Jo de corrupcio a lates esferes si especifiques et deus referir a la connivència de company amb alguns sectors que es diuen agraris i van contra el petit pagès?
Contractes de una persona externa, que va dur la campaanya de Més i que es depuren, demostren que tots els partits poden tenir gent corrupte, però que alguns actuen i altres mantenen la gent als carrecs.
Jaume Garau expulsat i la consellera assumeix responsabilitat política. Llastima que altres partits no actuin igual-

 

Re: Protegim el paisatge i la biodiversitat.

PS'M | 03/04/2017, 19:41

PS'M, Partit de S'hoteler de Mallorca. No teniu res a dir de la corrupció de les vostres altes esferes? Ara s'entén perquè voleu aprovar una llei feta a mida pels grans hotelers en contra dels petits propietaris.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb