"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

PP balear: recomposició o descomposició?.

psm-pollenca | 18 Abril, 2017 08:07 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 Article de David Abril.

La cohesió de la dreta és un mite que passa per la seva hegemonia en la gestió del poder, i això a les Illes ara no és possible, perquè el PP no havia estat mai tan desplaçat del poder i dels centres de decisió institucional com ho està ara, tot i que des de Madrid es comanda molt més del que ens agradaria, des del punt de vista de les grans decisions polítiques.

Per això la «victòria» de Company és una victòria no sé si amarga, però sí a mitges, on un 70-30 és potser millor que un 60-40, però deixa igualment un panorama desolador a la nova direcció d’un PP que ja ni tan sols no es planteja integrar els «perdedors». Company ha guanyat, però la direcció del PP de Rajoy hi ha enviat una representació discreta, no fos cosa que la sang els esquitàs. El 30% del partit més fort a les Illes i a l’Estat diu coses ben diferents de les que diu l’equip guanyador, a qui els de Bauzá ha lligat en campanya a la corrupció, el catalanisme i la manca de democràcia interna.

 

A la dreta se li ha acabat el discurs de què ells són l’opció seriosa, i que l’esquerra tanmateix és un caos perquè ningú per ell mateix no pot formar govern, i han de pactar. Ara, a la dreta, hi ha si més no tres opcions: PP, PI i C’s, que aniran fluctuant uns en favor dels altres, com aniran també fluctuant en vasos comunicants les esquerres que signàrem els Acords pel Canvi.

Si el PP vol tornar a governar, ho haurà de fer pactant amb els altres (en la meva opinió, començant per els seus mateixos). I els queda un llarg camí perquè ara per ara, apart de compondre el partit, Company té el repte de tornar a trobar amics o aliats a l’arc parlamentari, i ara per ara el PP no en té cap. Aquesta és una altra de les herències de Bauzá i d’una manera de governar compartida i assumida per Biel Company.

El «nou» PP ja té un rostre, Biel Company, amb qui el gruix de l’aparell del partit s’hi ha bolcat i hi ha fet campanya activament. Però a aquest PP encara li falta molt de recorregut per arribar a fer cara d’alternativa. Sobretot quan el calvari de casos de corrupció pendents de judici és llarg… Aposta el gran titular del congrés d’aquest PP «regenerat» ha estat insuperable: un partit que torna obrir les seves llistes als imputats per corrupció.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb