"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Les mesures de protecció del fons marí, funcionen.

psm-pollenca | 14 Abril, 2017 10:12 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Les reserves marines de les illes Malgrats i del Toro incrementen les seves poblacions de peixos gràcies a les activitats regulades i a la vigilància.

 

Les Reserves Marines permeten regular els usos i l’explotació des recursos marins, amb l’objectiu d’incrementar la regeneració natural d’aquests recursos i de conservar els ecosistemes marins més representatius.

En el marc de la sisena reunió de la comissió de seguiment de les reserves marines de les illes Malgrats i del Toro, a la qual han assistit, a més dels representants de la Direcció General de Pesca i Medi Marí i de l’Ajuntament de Calvià, representants dels pescadors professionals i recreatius, dels centres de busseig, dels clubs nàutics i de la Societat d’Història Natural de les Balears, s’ha constatat a partir dels resultats de les darreres campanyes de seguiment dels peixos , un augment molt significatiu de biomasa dels peixos, que ha arribat als 49 Kg de peix per 250 m2 a l’illa del Toro, inaudita, la més gran mai registrada al Mediterrani espanyol, i de 12 Kg /250 m2 a les illes Malgrats, mentre que a les zones control, ubicades al cap Andritxol i al Rajolí (fora de la reserva) no supera els 2,5 Kg/250 m2. A més, mentre que les Malgrats donen símptomes de saturació (no hi ha canvis des de 2006) al Toro es continua incrementant la biomassa de peixos i el 2016 encara no s’hauria assolit el punt de saturació.

 

Altres mesures que contribueixen a la conservació i a la posada en valor del fons marí local és l’etiquetatge dels peixos amb més valor comercial i de qualitat de l’illa. Així, el gall de Sant Pere, el cap roig, el déntol i la llagosta de qualitat a Mallorca disposen des d¡aquesta setmana d’un etiquetatge propi perquè els consumidors els puguin diferenciar. El distintiu garanteix que els peixos marcats respecten el pes mínim establert per a cada espècie.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb