"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

10 anys de Dependència a les Illes han beneficiat a 31.341 persones.

psm-pollenca | 13 Juny, 2017 10:46 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

D’ençà la posada en marxa de la Llei de Dependència a les illes s’han creat 2.392 places de residència, 1.769 de centre de dia i generat 2.627 llocs de feina
- El Govern ha invertit, en deu anys, un total de 635 milions d’euros.

 

Una llei “bona i necessària” però mal finançada per part de l’Estat. Així ha valorat la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, el desenvolupament de la Llei de Dependència, 10 anys després de la seva posada en marxa, el maig de l’any 2007.

La consellera ha apuntat que la llei va suposar la creació del dret a l’atenció a les persones en situació de dependència i que ja és una llei consolidada. Per altra banda, Santiago creu que s’ha enfocat majoritàriament en l’atenció a les persones majors però que “necessita repensar-se” en relació a l’autonomia personal de les persones amb discapacitat o diagnòstic de salut mental. La consellera també ha apuntat la necessitat d’una major implicació econòmica per part del govern central, al qual també se li reclama la creació d’un pla d’infraestructures que garanteixi els mateixos recursos als ciutadans i ciutadanes de les diferents comunitats autònomes. “Seria just que l’estat pagàs el 50%” del cost de la dependència i “així tendriem un finançament just” ha dit la consellera.

En deu anys, a les Illes Balears, 31.341 persones s’han beneficiat del sistema de dependència. D’aquestes ajudes, 23.849 han estat prestacions econòmiques i 7.653 en serveis (5.210 servei residencial, 1.891 servei de centre de dia i 463 Ajuda a Domicili).

 

D’ençà la posada en marxa de la llei, s’han creat 2.392 places residencials (s’ha passat de 313 l’any 2009 a 2.705 l’any 2016) i 1.769 places de centre de dia (303 l’any 2009 a 2.072 l’any 2016).

Per altra banda, la creació de places i serveis s’ha acompanyat de la creació de llocs de feina. “No s’ha de veure només com una despesa relacionada amb la qualitat de vida dels ciutadans, sinó també com un sistema de creació de llocs de feina”, ha apuntat la consellera, que contribueix a desenvolupar un model econòmic diferent. En aquests deu anys, a les illes, s’han creat 2.627 llocs de feina lligats a l’atenció a la dependència, 224 dels quals es crearen l’any passat.

En total, el Govern ha invertit 635 milions d’euros a desenvolupar la Llei de Dependència a les illes, dels quals, l’Estat n’ha costejat 195 milions. Per conceptes, 298 milions s’han destinat a abonar les prestacions d’ajuda econòmica i endarreriments, mentre que el finançament de places residencials i centres de dia, personal administratiu, valoradors i altres despeses ha ascendit a 337 milions d’euros.

Comentaris

 

uhxxqdfkia

vumxctjjux | 03/05/2020, 01:27

Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb